Εσύ ξερεις ποια είναι η μαφία των σκουπιδιών; “Συμμορίες” θέλουν τον έλεγχο της χωματερής

Κι όμως υπάρχει κι αυτή η μαφία! Η μαφία των σκουπιδιών. Η μαφία της χωματερής. Υπάχουν οι οικονομικοί μετανάστες της εξαθλίωσης που ψάχνουν στα σκουπίδια για να βρουν κάτι να φάνε. Υπάρχουν όμως και οι οικονομικοί μετανάστες που έχουν κυριολεκτικά καταλάβει τον χώρο της χωματερής, έχουν δημιουργήσει “συμμορίες” και προσπαθούν να επικρατήσουν… Να γίνουν οι αρχηγοί της χωματερής…

Η ιστορία με τη χωματερή είναι παλιά. Τότε ήταν “αρχηγοί” οι αθίγγανοι οι οποίοι έψαχναν να βρούν “χρήσιμα” πράγματα στα σκουπίδια για να τα πουλήσουν. “Αυτοί όμως πρόσεχαν και άκουγαν ότι υπήρχε πρόβλημα ή κίνδυνος” λέει στο TLIFE o Γιώργος Χάρδας. Τα τελευταία χρόνια λυμαίνονται την χωματερή ομάδες αλλοδαπών οι οποίοι προσπαθούν να επιβληθούν η μια στην άλλη… Η όλη κατάσταση είναι επικίνδυνη όχι μόνο για τους εργαζόμενους στο ΧΥΤΑ αλλά και για τη δημόσια υγεία, αφού παίρνουν ληγμένα τρόφιμα από τη χωματερή και τα ξαναπουλάνε…

Το περασμένο Σάββατο, ένας Ρομά έχασε τη ζωή του από την πρέσσα των σκουπιδιών, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν διευκρινιστεί ακόμα. Οργισμένοι, συγγενείς και φίλοι του τσιγγάνου πήγαν στη χωματερή και έβαλλαν φωτιά σε μηχανήματα και σε σκουπίδια.

Οι εργαζόμενοι πλέον αγανακτισμένοι, τρέμουν για τη ζωή τους και δηλώνουν ότι αν δεν αυξηθεί η αστυνόμευση στον ΧΥΤΑ δεν πρόκειται να ανοίξει η χωματερή.

” Περνάνε σφαίρες πάνω από τα κεφάλια μας” δηλώνει στο TLIFE o πρώην πρόεδρος των εργαζομένων στο ΧΥΤΑ Φυλής, Γιώργος Χάρδας. Η κατάσταση ειναι τραγική. Μιλάμε για Φαρ Ουέστ. Μιλάμε για ομάδες που προσπαθούν να επικρατήσουν η μια στην άλλη! Ρουμάνοι, Βούλγαροι και Αλβανοί προσπαθούν να επιβληθούν! Ποιος θα έχει τον έλεγχο της χωματερής! Επειδή δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο, πλεον αποθρασύνθηκαν! Εκτός από τον θάνατο του ανθρώπου, καταστράφηκαν και όλα τα μηχανήματα. Οι εργαζόμενοι φοβούνται για τη ζωή τους! Φοβόμαστε την αντεκδίκηση¨!

Read More

And More