«Έτερος Εγώ – Χαμένες Ψυχές»: Επώνυμες παρουσίες στην επίσημη παρουσίαση της πολυαναμενόμενης σειράς

Λίγο πριν την επίσημη πρεμιέρα της σειράς «Έτερος Εγώ – Χαμένες Ψυχές», οι πρωταγωνιστές βρέθηκαν στην Αίγλη του Ζαππείου και μας έδωσαν μια γεύση από τις νέες περιπέτειες του Καθηγητή εγκληματολογίας Δημήτρη Λαΐνη που επιστρέφει… στον τόπο του εγκλήματος! Ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης με τον Μάνο Βακούση (που παρέμειναν από το καστ της ταινίας) συναντήθηκαν με τους συντελεστές της σειράς και τους πρωταγωνιστές των οκτώ επεισοδίων.

Ανάμεσά τους ήταν οι: Βίκυ Παπαδοπούλου, Σπύρος Παπαδόπουλος, Πέτρος Λαγούτης,  Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Κατερίνα Διδασκάλου και πολλοί ακόμη.

Η ταινία «Έτερος Εγώ» -η δεύτερη δημιουργία του Σωτήρη Τσαφούλια, μετά τον «Κοινό παρονομαστή»- έκανε πρεμιέρα πριν από δύο χρόνια στις κινηματογραφικές αίθουσες, αποσπώντας τα θετικά σχόλια των σινεφίλ. Στην υπόθεση του αστυνομικού θρίλερ μυστηρίου-με τους Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, Δημήτρη Καταλειφό, Μάνο Βακούση, Ιωάννα Κολιοπούλου και Φρανσουά Κλουζό-, πέντε δολοφονίες με κοινό χαρακτηριστικό τα αρχαία ρητά του Πυθαγόρα στους τόπους των εγκλημάτων, μπαίνουν στο μικροσκόπιο ενός Καθηγητή εγκληματολογίας, ο οποίος αναλαμβάνει να λύσει το μυστήριο, που τις συνδέει μεταξύ τους. Αναπάντεχοι σύμμαχοί του γίνονται η θεωρία του Πυθαγόρα κι ένας Καθηγητής μαθηματικών.

Τις εβδομάδες που ακολούθησαν την πρεμιέρα3, σημειωθήκαν δολοφονικές επιθέσεις σε οδηγούς ταξί στην πρωτεύουσα, και διαπιστώθηκε από τις Αρχές ότι ο τρόπος δράσης του δολοφόνου θύμιζε -εν μέρει- αυτόν του σίριαλ κίλερ της ταινίας. Ακολούθησε η αποκάλυψη ότι στη διάρκεια συζήτησης που είχαν ο σκηνοθέτης και συντελεστές της ταινίας στο τέλος κάποιας προβολής στις αρχές Φεβρουαρίου του 2017 -δεν είχαν ξεκινήσει ακόμα οι επιθέσεις- ένας άντρας από το κοινό είχε ρωτήσει τον Σωτήρη Τσαφούλια αν είχε ποτέ σκεφθεί ότι το σενάριό του θα μπορούσε να εμπνεύσει κάποιον να κάνει κάτι αντίστοιχο στην πραγματική ζωή. Ο σκηνοθέτης κλήθηκε να συνδράμει την αστυνομία με τη μαρτυρία του για το επίμαχο βράδυ, να παραδώσει ό,τι υλικό καταγραφής υπήρχε, αλλά και να δώσει την περιγραφή του ύποπτου άνδρα, όπως και έπραξε.

Λίγες ημέρες αργότερα, κι ενώ περίπου 120 κινηματογράφοι του λεκανοπεδίου ζητούσαν να εντάξουν το «Έτερος Εγώ» στο πρόγραμμα προβολών τους, ο Σωτήρης Τσαφούλιας αποφάσισε να αποσύρει την ταινία από τις αίθουσες, για να μη θεωρηθεί ότι προσπαθεί να κόψει εισιτήρια εκμεταλλευόμενος τον θάνατο ενός ανθρώπου. Την ανέβασε στο YouTube, όπου μέχρι σήμερα έχει ξεπεράσει το ενάμισι εκατομμύριο προβολές.

Στη νέα του περιπέτεια, οι αστυνομικές αρχές έχουν να αντιμετωπίσουν ακόμη μια σειρά δολοφονιών. Στη σκηνή κάθε εγκλήματος εντοπίζονται άγνωστα σύμβολα, ενώ τα στοιχεία των ερευνών σκιαγραφούν το προφίλ ενός σίριαλ κίλερ. Τα γυρίσματα της σειράς πραγματοποιήθηκαν σε φυσικούς χώρους -Κερατσίνι, Σκαραμαγκά, Πετράλωνα, Άγιο Δημήτριο, Ασπρόπυργο, 1ο νεκροταφείο, Παλαιό Φάληρο, Κρήτη).

Εκτός των Δαδακαρίδη και Βακούση, στο καστ συμμετέχουν οι Βασίλης Ρίσβας, Πέτρος Λαγούτης, Βίκυ Παπαδοπούλου, Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Άκης Σακελλαρίου, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Κατερίνα Διδασκάλου, Σπύρος Παπαδόπουλος, Λαέρτης Μαλκότσης, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Τάσος Ιορδανίδης. Το σενάριο είναι ιδέα του Σωτήρη Τσαφούλια και του Παναγιώτη Ιωσηφέλη και το υπογράφει ο σκηνοθέτης με την Κατερίνα Φιλιώτου.

Δες φωτογραφίες:

Πέτρος Πολυχρονίδης, Katrin Ladose

Βίκυ Παπαδοπούλου

Γιάννης Λάτσιος

Ιάσων Τριανταφυλλίδης, Χρήστος Σπανός

Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Ιερώνυμος Καλετσάνος

Χρήστος Σπανός, Άννα Μενενάκου, Σοφία Πανάγου, Δημήτρης Καπετανάκος

 

.

Read More

And More