“Εθνική Ελλάδος”: Τι μας αποκαλύπτει η Κωνσταντίνα Μιχαήλ για την νέα σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη;

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρά η προετοιμασία της ολοκαίνουργιας κι άκρως φιλόδοξης σειράς του Mega, “Εθνική Ελλάδος”, με την οποία και ο ταλαντούχος Γιώργος Καπουτζίδης επιστρέφει μετά από αρκετά χρόνια απουσίας και πάλι στις τηλεοπτικές επάλξεις της ελληνικής μυθοπλασίας.

Η σειρά του Γιώργου θα κάνει ποδαρικό στο πρόγραμμα του Mega την Τρίτη 13 Γενάρη, όπου και έχει προγραμματιστεί για να ανοίξει η αυλαία της. Αυτή την φορά η σειρά του επιτυχημένου σεναριογράφου και ηθοποιού θα έχει έντονο άρωμα γυναίκας, μιας και τους βασικούς πρωταγωνιστικούς ρόλους δίπλα στον Γιώργο Καπουτζίδη κρατούν τέσσερις πρωταγωνίστριες οι: Σμαράγδα Καρύδη, Κωνσταντίνα Μιχαήλ, Κατερίνα Παπουτσάκη και Μαριέλλα Σαββίδου, ενώ στη σειρά θα δύούμε σε ρόλο έκπληξη και την Μίνα Αδαμάκη.

«Είμαι πραγματικά ευτυχισμένη που επιστρέφω με αυτή την δουλειά του Γιώργου και πάλι στη τηλεόραση. Νομίζω ότι αυτή η δουλειά ήταν ένα μεγάλο δώρο για μένα. Ένα δώρο που ήρθε έτσι ξαφνικά στη ζωή μου και σκέφτηκα «για κοίτα, καμιά φορά στο χωριό μπορεί να φωτιστεί ακόμα και το πιο μακρινό σπιτάκι», δηλώνει χαρακτηριστικά η Κωνσταντίνα Μιχαήλ, η οποία παρά το γεγονός ότι την πίεσα αρκετά για να μας αποκαλύψει διάφορες λεπτομέρειες για την πολυαναμενόμενη σειρά του Mega, εκείνη ήταν ιδιαίτερα προσεκτική σε ότι κι αν μου είπε:

«Ουσιαστικά πρόκειται για μία σειρά… dramacomedy. Ισορροπεί με μαεστρία ανάμεσα στο δράμα και στη κωμωδία. Ανάμεσα στο γλυκό και το πικρό. Απ ΄όλα όσα έχουν ακουστεί για την «Εθνική Ελλάδος» μπορώ να σου πω πως όντως έχει να κάνει με τον αθλητισμό και με ένα παιδί που λατρεύει αυτό το χώρο, όπως επίσης ισχύει και το γεγονός ότι εγώ και η Σμαράγδα είμαστε αδελφές στη σειρά.

Οι βασικές ηρωίδες της σειράς είμαστε όλες γυναίκες, οι οποίες και αντιμετωπίζουμε όλα αυτά τα πολύ μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η κοινωνία μας. Ο τρόπος δε που θα τις δούμε να αντιμετωπίζουν όλα αυτά τα προβλήματα, δεν θα είναι με… ξινίλα και πίκρα, αλλά με δυναμισμό και με αισιοδοξία, γιατί αυτή είναι και η ματιά του Γιώργου απέναντι στα πράγματα. Δεν είναι μίζερος και κλαψιάρης. Το θέμα μας είναι πάντα το «γιατί να μην γίνουν τα όνειρά μας πραγματικότητα, γιατί να σταματήσουμε να το προσπαθούμε»;

Η “Εθνική Ελλάδος” είναι μια σπάνια, αστεία, συγκινητική και καμιά φορά ίσως και σκληρή ιστορία καταξίωσης… Είναι η περιπέτεια μιας ετερόκλητης ομάδας γυναικών που αποφασίζουν να αλλάξουν πλήρως πορεία στη ζωή τους. Να αφήσουν πίσω τη μίζερη και βαρετή πραγματικότητα και να στοχεύσουν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου κυνηγώντας το όνειρο… Ένα όνειρο που κόντρα σ’ όλες τις προβλέψεις θα τις φέρει μέχρι την κορυφή της Ευρώπης.

Μία άνεργη μητέρα, η Νίκη, που υπήρξε κάποτε πρωταθλήτρια, και αργότερα επιτυχημένη επιχειρηματίας, βρίσκεται σε ένα σημείο της ζωής της, όπου πρέπει αποφασίσει αν για τα επόμενα χρόνια θα επιβιώσει απλώς ή αν θα ρισκάρει όλα όσα της έχουν απομείνει για να ζήσει ένα τρελό όνειρο. Και βέβαια επιλέγει το δεύτερο. Αρωγό σ’ αυτή την προσπάθεια έχει την αδερφή της, Φρόσω, την πιο ατάλαντη κομμώτρια της χώρας, που ζει εγκλωβισμένη σε έναν αποτυχημένο γάμο.

Οι δυο τους θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με την Φοίβη, μια από τις μεγαλύτερες σταρ της εγχώριας σόουμπιζ που έχει όμως βαρεθεί τους πάντες και τα πάντα, καθώς επίσης και με την Κύπρια Στάλλω, που ζητά απεγνωσμένα μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή της. Οι τέσσερίς τους θα ξεκινήσουν μία πορεία από το μηδέν μέχρι την επιτυχία, την ευτυχία, την καταξίωση, την ανάκτηση της χαμένης τους αξιοπρέπειας.

Η «Εθνική Ελλάδος» είναι μια ιστορία που εμπνέεται από αυτό που συμβαίνει σήμερα στην Ελλάδα. Μια ιστορία που βγαίνει μέσα από τις ελληνικές γειτονιές και μας θυμίζει όλα αυτά που δεν πρέπει ποτέ να ξεχάσουμε…

Read More

And More