Eurovision 2013: 6η θέση για την Ελλάδα, η Δανία ήταν ο μεγάλος νικητής!

Τα προγνωστικά τελικά βγήκαν αληθινά και η Δανία με την Emmelie de Forest και το τραγούδι Only teardrops (Μόνο δάκρυα) κέρδισαν το στοίχημα και στέφθηκαν νικητές της φετινής Eurovision. Στην 6η θέση η Ελλάδα με τον Αγάθωνα και τους Koza Mostra!
Η νικήτρια χώρα είχε ομολογουμένως μια εξαιρετική ερμηνεία από την 20χρονη Δανή, που παρόλο που δεν υπάρχει έντονη κίνηση, η σκηνική παρουσία του κομματιού ήταν καλή και εντυπωσίασε με τις εναλλαγές του κίτρινου και του κόκκινου στη σκηνή σε συνδυασμό με τη χρυσή βροχή και τα πυροτεχνήματα στο τέλος.

Η ελληνική αποστολή έκλεψε τις εντυπώσεις και ο Αγάθωνας με τους Koza Mostra βρέθηκαν στην 6η θέση με 152 βαθμούς.

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΉ EUROVISION ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ TLIFE

Η βραδιά του τελικού της Eurovision 2013 είχε πολύ κέφι, καλά και κάποια λιγότερο εντυπωσιακά τραγούδια, εκπλήξεις και ιδιαίτερες παρουσίες στη σκηνή. Ενώ, ξεχωρίσαμε πολύ τη δυναμική του κόσμου που βρέθηκε στο “Malmo Arena” αλλά και τις εντυπωσιακές υποδομές της χώρας για το διαγωνισμό.

Τις εντυπώσεις έκλεψε και η εμφάνιση της περσινής νικήτριας της Σουηδίας. Η Loreen ανέβηκε στη σκηνή και εντυπωσιάσε για μια ακόμη φορά…

Από τα μεγαλύτερα highlights της βραδιάς ήταν το λεσβιακό φιλί στο τέλος της εμφάνισης της Φιλανδίας από την νύφη Krista Siegfrids στη φίλη της, θέλοντας να διαμαρτυρηθεί για την απαγόρευση του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων στη χώρα της.

Με ελληνικό αέρα εμφανίστηκε στη σκηνή η Alyona Lanskaya, εκπροσωπώντας τη Λευκορωσία. Κοντά της βρέθηκαν δυο ταλαντούχοι Έλληνες, ο στυλίστας Κωνσταντίνος Κουτσομίχος που επιμελήθηκε τα ρούχα και το outfit της ερμηνεύτριας και των χορευτών της, αλλά και ο μακιγιέρ Κωνσταντίνος Εμμανουήλ που ανέλαβε το μακιγιάζ της.

Ελληνικά στοιχεία είχε και το Αζερμπαϊτζάν με τον δικό μας Φωκά Ευαγγελινό να υπογράφει την εντυπωσιακή χορογραφία του Farid Mammadov για το τραγούδι Hold me που έχει συνθέσει ο Δημήτρης Κοντόπουλος.

Πανικό προκάλεσε και η Natalia από τη Γερμανία, όχι τόσο για την εμφάνισή της, όσο για τον πανικό που προκάλεσε με τη γυμνή φωτογράφηση που είχε κάνει πριν λίγα χρόνια για το Playboy.

Δυναμικό ήταν και το come back της Bonnie Tyler για το Ηνωμένο Βασίλειο. Η Bonnie εκπροσώπησε τη χώρα της με το τραγούδι “Believe in me” που φέρει την υπογραφή των Desmond Child και εντυπωσίασε με το ειδικό εφέ και τη χρήση του ανυψωτικού της σκηνής.

Ιδιαίτερη μπορεί να χαρακτηριστεί η συμμετοχή της Ρουμανίας στο φετινό διαγωνισμό, με τον σοπράνο Cezar Florin Ouatu που είναι… γνωστός στο ελληνικό κοινό, καθώς έχει πάρει μέρος στο Φεστιβάλ Κορίνθου και το Φεστιβάλ Αθήνας, ως Nerone στην παράσταση “L’ Incoronazione di Poppea” του Monteverdi, ενώ μέσα στη φετινή χρονιά θα κυκλοφορήσει προσωπική του δουλειά με τραγούδια που έχει συνθέσει ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, ένας θρύλος της ηλεκτρονικής μουσικής.

Η Μολδαβία έκλεψε τις εντυπώσεις με το ξεχωριστό κατάλευκο μακρύ φόρεμα που με τον κατάλληλο φωτισμό μετατράπηκε στο κάτω μισό σε κόκκινο αρχικά και μετά στα χρώματα της φωτιάς.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η εμφάνιση της εγκύου Birgit που εκπροσώπησε την Εσθονία!

Η σειρά εμφάνισης των χωρών είναι (Πάτα πάνω σε κάθε χώρα για να δεις την εμφάνισή της):

01. Γαλλία
02. Λιθουανία
03. Μολδαβία
04. Φινλανδία
05. Ισπανία
06. Βέλγιο
07. Εσθονία
08. Λευκορωσία
09. Μάλτα
10. Ρωσία
11. Γερμανία
12. Αρμενία
13. Ολλανδία
14. Ρουμανία
15. Ηνωμένο Βασίλειο
16. Σουηδία
17. Ουγγαρία
18. Δανία
19. Ισλανδία
20. Αζερμπαϊτζάν
21. ΕΛΛΑΔΑ
22. Ουκρανία
23. Ιταλία
24. Νορβηγία
25. Γεωργία
26. Ιρλανδία

ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΉ EUROVISION ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΑ ΔΙΑΜΟΡΦΩΜΕΝΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ TLIFE

Read More

And More