Eurovision 2015: Πέρασε στον τελικό η Κύπρος! Μάθε ποιοι ακόμα προκρίθηκαν!

Δέκα ακόμα χώρες κρατούν στα χέρια τους το μαγικό εισιτήριο για να διαγωνιστούν στον τελικό της Eurovision το Σάββατο 23 Μαΐου. Ανάμεσα τους βρέθηκε η Κύπρος με τον Γιάννη Καραγιάννη (Δες εδώ την εμφάνισή του και όλα όσα συνέβησαν στον Β’ Ημιτελικό).

O μόλις 20 χρονών εκπρόσωπος της Κύπρου κατάφερε να ανατρέψει τα προγνωστικά και να κερδίσει την ψήφο της Ευρώπης και της Αυστραλίας με την μπαλάντα του “One Thing I Should Have Done”, σε στίχους και μουσική του Μιχάλη Κονναρή.

Οι χώρες που κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό της Eurovision είναι οι εξής: Λιθουανία, Πολωνία, Σλοβενία, Σουηδία, Νορβηγία, Μαυροβούνιο, Κύπρος, Αζερμπαϊτζάν Λετονία και Ισραήλ.

Κύπρος και Ελλάδα ξανασυναντιούνται στον τελικό της Eurovision μετά από αρκετά χρόνια.


Η Μαρία Έλενα Κυριάκου θα συναντηθεί με τον συμπατριώτη της Γιάννη Καραγιάννη το ερχόμενο Σάββατο στην σκηνή του Stadhalle.

Στον τελικό της 23ης Μαΐου θα συμμετάσχουν συνολικά 27 χώρες. Ο τελικός θα μεταδοθεί σε απευθείας μετάδοση και στην Ελλάδα και ώρα 22.00 με σχολιαστές φυσικά και πάλι τη Μαρία Κοζάκου και τον Γιώργο Καπουτζίδη.

Εκεί οι δέκα σημερινοί νικητές της βραδιάς θα συναντήσουν τους εκπρόσωπους των χωρών που προκρίθηκαν στον Α’ Ημιτελικό. Αυτές είναι οι χώρες που κρατούν από την Τρίτη το πολυπόθητο εισιτήριο για τον Τελικό της 23ης Μαΐου: (με τυχαία σειρά) Αλβανία, Αρμενία, Ρωσία, Ρουμανία, Ουγγαρία, Ελλάδα, Εσθονία, Γεωργία, Σερβία και Βέλγιο.

Δες εδώ όλα όσα έγιναν στον Α’ Ημιτελικό και την εντυπωσιακή εμφάνιση της Μαρίας Έλενας Κυριάκου!

Μαζί τους θα αγωνιστούν φυσικά και οι οι “Big Five” (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ην. Βασίλειο), η διοργανώτρια Αυστρία, καθώς και η Αυστραλία, που φέτος συμμετέχει τιμητικά στον διαγωνισμό.

Δες τα προγνωστικά για τον τελικό εδώ.

Μάθε τα πάντα για τον 60ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision κάνοντας κλικ εδώ!

Read More

And More