Eurovision 2016: Η επίθεση των δημοσιογράφων στον Ρώσο τραγουδιστή

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τον ημιτελικό με τους νικητές που πήραν το εισιτήριο για τον τελικό, οι δημοσιογράφοι έφεραν σε δύσκολη θέση το φαβορί της φετινής Eurovision. Ο Sergey Lazarev φαίνεται πως τα βρήκε σκούρα…

Όλα ξεκίνησαν με την ερώτηση μίας δημοσιογράφου κατά την οποία ανέφερε ότι η Ρωσία χαρακτηρίζεται ως «κρύα χώρα» αναφερόμενη τόσο στους κατοίκους και στην νοοτροπία τους. Ο Sergey Lazarev απάντησε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει αλλά η επόμενη ερώτηση από δημοσιογράφο της Ουκρανίας που δέχτηκε ήταν αυτή που τον έφερε σε μεγάλη αμηχανία.

«Η Eurovision αποτελείται από πολλά μέλη της ομοφυλοφιλικής κοινότητας. Και πολλοί άνθρωποι φοβούνται να έρθουν στην Ρωσία επειδή φοβούνται λόγο του σεξουαλικού τους προσανατολισμού. Είναι λοιπόν ασφαλές να φιλοξενήσει η Ρωσία την Eurovision, και οι εκείνοι που είναι gay θα είναι ασφαλής;» ήταν η ερώτηση του δημοσιογράφου, η οποία απέσπασε μεγάλο χειροκρότημα από όσους βρισκόντουσαν στην αίθουσες.

Ο Ρώσος τραγουδιστής προσπάθησε να τον διακόψει φανερά ξαφνιασμένος και να απαντήσει πως υπάρχουν πολλές φήμες σχετικά με τους ομοφυλόφιλους στη Ρωσία. Αλλά όλα αυτά είναι φήμες καθώς υπάρχει ομοφυλόφιλη ζωή στη Ρωσία η οποία είναι μια μοντέρνα χώρα.

Δες το περιστατικό:

Read More

And More