Eurovision 2017: Έφτασε η στιγμή για την κλήρωση των χωρών στους δύο ημιτελικούς!

Η… αντίστροφη μέτρηση και για την φετινή Eurovision, έχει ξεκινήσει! Η μεγαλύτερη γιορτή της μουσικής, θα έρθει και πάλι την ‘Ανοιξη στους δέκτες μας, με στόχο φυσικά να συναρπάσει τους εκατομμύρια φανατικούς της φίλους σε όλο το πλανήτη, προσφέροντάς τους ένα μοναδικό, τηλεοπτικό υπερθέαμα.

Πιο συγκεκριμένα, αύριο θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση για τους δύο ημιτελικούς και η παράδοση της διοργανώτριας πόλης από τη Στοκχόλμη στο Κίεβο, στο Column Hall του δημαρχείου του Κιέβου.

Η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου της Στοκχόλμης Eva-Louise Erlandsson Slorach θα παραδώσει στο Κίεβο τη διοργάνωση του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision. Η κλήρωση όπως και πέρσι αποτελείται από δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος θα κληρωθούν σε ποιο από τους δύο ημιτελικούς θα ψηφίσουν και υποχρεούνται να μεταδώσουν οι big5 (Ην. Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία) και η διοργανώτρια Ουκρανία. Η Γερμανία μετά από έγκριση του Reference Group θα ψηφίσει στο δεύτερο ημιτελικό.
Στο δεύτερο μέρος της κλήρωσης οι χώρες που διαγωνίζονται στον ημιτελικούς θα κληρωθούν σε ποιο από τους δύο ημιτελικούς θα διαγωνιστούν. Η Ελβετία μετά από έγκριση του Reference Group θα συμμετάσχει στον δεύτερο ημιτελικό. Ο πρώτος ημιτελικός θα έχει 18 χώρες, ενώ ο δεύτερος 19.
Οι 37 χώρες που συμμετέχουν στους ημιτελικούς έχουν χωριστεί σε έξι διαφορετικά γκρουπ. Από κάθε γκρουπ οι μισές χώρες θα πάνε στον πρώτο ημιτελικό και οι άλλες στον δεύτερο. Αυτό γίνεται προκειμένου να αποφευχθούν όσο το δυνατόν οι συμμαχίες που κάνουν κάθε χρόνο την εμφάνισή τους στη βαθμολογία.
Τέλος, αξίζει να σου επισημάνω, πως η χώρα μας με την Κύπρο βρίσκεται στον τέταρτο γκρουπ, μαζί επίσης και με τις χώρες: Ρουμανία, Βουλγαρία, Μολδαβία, Ουγγαρία.
Η κλήρωση για τους ημιτελικούς θα γίνει στις 12.00 το μεσημέρι και θα μεταδοθεί κι από το επίσημο κανάλι της Eurovision στο YouTube.

Read More

And More