Eurovision 2017: Εκπλήξεις πριν το Κίεβο!

Hδη υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΡΤ έχουν έρθει σε επαφή με τον γνωστό παρουσιαστή του «The Voice», ο οποίος ποτέ δεν έκρυψε τη συμπάθειά του στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού. Στις 23 Ιανουαρίου πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου σχετικά με τον ελληνικό φετινό τελικό και μέχρι τότε θα έχουν οριστικοποιηθεί όλες οι λεπτομέρειές του.
Ως γνωστόν η Demy (Δήμητρα Παπαδέα) θα μας εκπροσωπήσει φέτος στην 62ο Eurovision της Ουκρανίας που θα διεξαχθεί μεταξύ 9 και 13 Μαΐου στον εκθεσιακό χώρο του Κιέβου, πρωτεύουσας της χώρας της πρώην Σοβιετικής Ενωσης που πέρυσι κατέλαβε την πρώτη θέση στον μουσικό θεσμό με το τραγούδι της Τζαμάλα «1944».

Οσον αφορά τώρα στη διεξαγωγή του ελληνικού τελικού, θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Φεβρουάριο, το αργότερο αρχές Μαρτίου, χωρίς όμως ακόμη να έχει αποφασιστεί αν η ειδική εκπομπή θα στηθεί εντός ή εκτός Ραδιομεγάρου Αγίας Παρασκευής.

Οσον αφορά στην προβολή της, η επικρατούσα άποψη είναι να προβληθεί βράδυ Δευτέρας (η ημέρα της εβδομάδας με την υψηλότερη τηλεθέαση) μέσω της συχνότητας του πρώτου καναλιού της Δημόσιας Τηλεόρασης στη ζώνη 10.00 μ.μ. – 12.00, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.

Παράλληλα θα υπάρχει μετάδοση και μέσω Διαδικτύου στο site της Δημόσιας Τηλεόρασης ert.gr. Το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να μην υπάρξει κριτική επιτροπή και η επιλογή του τραγουδιού να γίνει απευθείας από το κοινό, που θα ψηφίζει μέσω τηλεφώνου αλλά και διαδικτυακά.
Η Demy στον ελληνικό τελικό θα ερμηνεύσει τρία τραγούδια του Δημήτρη Κοντόπουλου. Αν και ο συνθέτης δεν ανοίγει ακόμη τα χαρτιά του για το τι ετοιμάζει για τη νεαρή ποπ ερμηνεύτρια, η οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στο κοινό, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως οι φαν της Eurovision θα κληθούν να επιλέξουν μεταξύ δύο ποπ-dance τραγουδιών και μιας μπαλάντας -όλα σε αγγλόφωνο στίχο. Και τα τρία τραγούδια θα σκηνοθετήσει και θα χορογραφήσει ο Φωκάς Ευαγγελινός.
Τα στελέχη της Δημόσιας Τηλεόρασης είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένα από την εκ νέου συνεργασία τους με το δίδυμο Κοντόπουλου – Ευαγγελινού, που στον περσινό διαγωνισμό τραγουδιού της Στοκχόλμης χάρισαν στη Ρωσία και στον Σεργκέι Λαζάρεφ την τρίτη θέση με το τραγούδι «You are the only one». Μάλιστα το συγκεκριμένο ποπ κομμάτι ήρθε πρώτο στις προτιμήσεις των Ευρωπαίων τηλεθεατών κατά τη διάρκεια του televoting.
Τα βιντεοκλίπ : Πριν την επιλογή του τραγουδιού με το οποίο η Demy θα μας εκπροσωπήσει στη Eurovision θα γίνει οπτικοποίηση και των τριών υποψήφιων τραγουδιών με γυρίσματα σε Ελλάδα και Ουκρανία. Αυτό που ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί είναι εάν θα υπάρξει promo tour προκειμένου να διαφημιστεί η φετινή ελληνική συμμετοχή στον διαγωνισμό.
Πηγή: TV Έθνος

Read More

And More