Eurovision 2017: Ο εκπρόσωπος της Κύπρου δηλώνει για την Demy «Εύχομαι να συναντηθούμε στον τελικό»

Λίγο πριν τον πρώτο ημιτελικό της Eurovision, όπου διεκδικεί ένα από τα εισιτήρια για τον μεγάλο τελικό, ο εκπρόσωπος της Κύπρου, ο Hovig μιλά για το τραγούδι του, το Gravity και αποκαλύπτεται. Σε συνέντευξή του στο περιοδικό “TV Mania”, ο Hovig αποκάλυψε πως δεν έχει ακούσει το τραγούδι της Demy, αλλά εύχεται να περάσουν και οι δυο στην επόμενη φάση και να συναντηθούν στον τελικό του Σαββάτου στο Κίεβο.

Ποια είναι τα συναισθήματά σου λίγες ώρες πριν από τον πρώτο ημιτελικό της Eurovision;

Αν πω ότι αισθάνομαι πάρα πολύ καλά, θα ακουστώ ψεύτης;

Ψεύτης, γιατί;

Γιατί, κατά έναν περίεργο λόγο, όντως, αισθάνομαι πάρα πολύ καλά, σκέφτομαι θετικά και είμαι πολύ δυνατός για τη συμμετοχή μας, την οποία θεωρώ σούπερ. Από την άλλη, είμαι πολύ συγκινημένος από την αγάπη και τη στήριξη που λαμβάνω από τον κόσμο και κυρίως από τη χώρα μου κι αυτό είναι πάρα πολύ ωραίο ως συναίσθημα.

Πέρα από τα μηνύματα του κόσμου, τι άλλο σε κάνει να αισθάνεσαι τόσο θετικός για την πρόκρισή στον τελικό;

Το γεγονός ότι ο κόσμος αγάπησε τη συμμετοχή μας λόγω της προσπάθειας που κάναμε μέσω των social media και των διαφόρων ταξιδιών στο εξωτερικό για προώθηση του τραγουδιού μας. Επίσης, το «Gravity» πρόκειται για ένα πολύ σύγχρονο, μοντέρνο, catchy τραγούδι με μία πάρα πολύ καλή σκηνική παρουσία.

Εξακολουθεί να δουλεύει αυτή η διαδικασία; Σε ρωτώ γιατί στο παρελθόν αποδείχτηκε ότι δεν παίζει και ιδιαίτερο λόγο η προώθηση μίας συμμετοχής όταν αυτή δεν έχει την απαιτούμενη δυναμική.

Το πιο σημαντικό πράγμα στο διαγωνισμό είναι τα 3 λεπτά που θα παρουσιαστεί ένα τραγούδι πάνω στη σκηνή όπως επίσης και τα 3 λεπτά που θα ψηφίσει η κριτική επιτροπή. Από την άλλη, ο κόσμος που ψηφίζει, είναι καλύτερα να γνωρίζει προτού ψηφίσει. Εμείς, για παράδειγμα, ταξιδέψαμε σε τέσσερις χώρες. Κι αυτό, θεωρώ, ότι θα παίξει σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο; Ποιοι θεωρείς ότι είναι οι βασικοί αντίπαλοί μας την ερχόμενη Τρίτη;

Η αλήθεια είναι πως δεν έχω ακούσει όλα τα τραγούδια του διαγωνισμού. Παρόλα αυτά, βασικός αντίπαλός μου είναι μόνο ο εαυτός μου. Ανταγωνίζομαι μόνο τον εαυτό μου για να μπορέσω να είμαι και να γίνω καλύτερος. Και αυτό θα πράξω μέχρι το βράδυ της 9ης Μαΐου και πρώτα ο Θεός μέχρι τον τελικό. Δεν βλέπω κανένα τραγούδι ανταγωνιστικά μέχρι στιγμής.

Ούτε το τραγούδι της Ελλάδας;

Όχι, ούτε αυτό.

Πιστεύεις ότι το τραγούδι της Demy θα τα πάει καλύτερα από το δικό μας;

Δεν το γνωρίζω αυτό. Εύχομαι και ελπίζω και οι δύο αποστολές να πάνε εξίσου καλά και να συναντηθούν ξανά στον τελικό του ερχόμενου Σαββάτου.

Τα στοιχήματα πάντως, δείχνουν ότι η Ελλάδα προκρίνεται στον τελικό ενώ η Κύπρος, μένει εκτός.

Δεν ξέρω τι λένε τα στοιχήματα, η άποψή μου είναι ότι πάμε σε ένα διαγωνισμό μαζί με άλλες 42 χώρες και όλες έχουν 3 λεπτά στη διάθεσή τους, να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να προκριθούν στον τελικό. Γι’ αυτό, δεν δίνω βάση στα στοιχήματα.

Read More

And More