Λίγες ώρες πριν από τον μεγάλο Α’ Ημιτελικό της Eurovision 2026, ο Akylas έκανε μια ξεχωριστή ανάρτηση στα social media, δημοσιεύοντας κοινή φωτογραφία με τη θρυλική Βίκυ Λέανδρος.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ο εκπρόσωπος της Ελλάδας, που θα εμφανιστεί το βράδυ της Τρίτης 12 Μαΐου στη σκηνή Wiener Stadthalle με το τραγούδι «Ferto», μετρά αντίστροφα για τη στιγμή που θα διεκδικήσει το πολυπόθητο εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Σαββάτου. Ο Akylas θα εμφανιστεί 4ος στη σειρά του αποψινού ημιτελικού, σε μία από τις πιο κρίσιμες βραδιές της φετινής διοργάνωσης.
Ο νεαρός τραγουδιστής δημοσίευσε μια φωτογραφία με την Βίκυ Λέανδρος, η οποία προκάλεσε αμέσως ενθουσιασμό στους fans της Eurovision, καθώς η σπουδαία ερμηνεύτρια αποτελεί μία από τις πιο εμβληματικές προσωπικότητες που έχουν περάσει ποτέ από τον διαγωνισμό. Η ίδια έχει συνδέσει το όνομά της με τον θεσμό ήδη από το 1967, όταν εκπροσώπησε το Λουξεμβούργο με το ιστορικό τραγούδι «L’amour est bleu», κατακτώντας την τέταρτη θέση στον τελικό.
Η Βίκυ Λέανδρος αναμένεται να εμφανιστεί και στον αποψινό Α’ Ημιτελικό, χαρίζοντας μια νοσταλγική στιγμή στους τηλεθεατές με την ερμηνεία της εμβληματικής επιτυχίας της.
«Χαίρομαι πάρα πολύ! Για εμένα είναι κάτι πολύ ωραίο με πολύ ωραίες αναμνήσεις. Την πρώτη φορά που τραγούδησα στο Λουξεμβούργο στα γαλλικά, ήμουν 15 χρονών που τραγούδησα το «L’amour est bleu», αυτό θα τραγουδήσω και τώρα στη Eurovision…. Για εμένα η Eurovision μου άνοιξε όλες τις πόρτες του κόσμου, πρώτα στην Ευρώπη, έτσι μπόρεσα να κάνω μία διεθνή καριέρα. Θα έλεγα ναι να ανοίξω τον Α’ Ημιτελικό, δεν ήξερα βέβαια ότι θα το γράψουν όλες οι εφημερίδες, από όλον τον κόσμο! Είδα το βίντεο με το τραγούδι του Akyla! Το τραγούδι είναι πολύ φρέσκο και ο Akylas είναι καλό τραγουδιστής, έχει κάτι το φρέσκο. Νομίζω ότι μπορεί να βγει στους πρώτους…» είχε δηλώσει η ίδια στο «Στούντιο 4» της ΕΡΤ.
Την ίδια στιγμή, όλα τα βλέμματα παραμένουν στραμμένα στον Akyla και το «Ferto», με την ελληνική συμμετοχή να συγκαταλέγεται ανάμεσα στα φαβορί για πρόκριση στον τελικό.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
