Εβελίνα Παπούλια: Επίσημη πρεμιέρα με διάσημους φίλους στο θέατρο! [pics]

Εβελίνα Παπούλια: Επίσημη πρεμιέρα με διάσημους φίλους στο θέατρο! [pics] | tlife.gr

Επίσημη πρεμιέρα για την «Ηλέκτρα» του Σοφοκλή στο Θέατρο Τέχνης με επώνυμους καλεσμένους έγινε το βράδυ της Δευτέρας. Η Εβελίνα Παπούλια που ερμηνεύει το δραματικό ρόλο της Κλυταιμνήστρας υποδέχτηκε τους διάσημους φίλους της και δέχτηκε το πιο θερμό χειροκρότημα του κοινού. Εντυπωσιακή στη σκηνή και η Ελένη Μπούκλη στο ρόλο της Ηλέκτρας.

Το «παρών» στη βραδιά έδωσαν πολλοί επώνυμοι της ελληνικής showbiz. Ανάμεσά τους ήταν οι: Μπέττυ Μαγγίρα, Κατερίνα Γκαγκάκη, Τάσος Νούσιας, Ζέτα Δούκα, Γιάννης Τσιμιτσέλης με την Κατερίνα Γερονικολού, η Άνδρη Θεοδότου, η Αντιγόνη Δρακουλάκη, η Νίκη Παληκαράκη, ο Μανώλης Μαυροματάκης και πολλοί ακόμη.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Όσο οι πληγές της ματώνουν ακόμα, δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσει. Ώσπου να στραγγιστεί εντελώς, όλο το μαύρο σκοτάδι της νύχτας. Δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσει. Τα ατελείωτα τραγούδια της οργής, θ’ ακούγονται συνέχεια από εκείνη. Για τον φόνο του πατέρα της. Του σκίσαν το κεφάλι με μια πέλεκυ. Η μάνα της κι ο άνανδρος ο εραστής της. Πώς να συζεί με τους φονιάδες; Πώς να αφήσει τη ζωή της να χαθεί; Πώς μια γυναίκα σαν εκείνη; Πώς αλλιώς να κάνει; Πώς θα φυτρώσει μέσα της, ένα κλωνάρι αγαπημένο; Αν δεν αστράψει απάνω απ’ τους φονιάδες. Αν δεν μεσουρανήσει πάνω απ’ τους γελαστούς εχθρούς. Άμα δεν λύσει με ορμή το σκοτάδι. Πώς μια γυναίκα σαν εκείνη; Πώς αλλιώς να κάνει;

Η παράσταση αποτελεί ένα ταυτόχρονα θεατρικό και μουσικό γεγονός. Οι ηθοποιοί αντλούν πληροφορίες από την ρυθμικότητα του κειμένου και μεταβολίζουν, με το σώμα και τη φωνή, σε θεατρική δράση, τον ήχο και το ρυθμό του ποιητικού λόγου. Με όχημα την μουσική, δημιουργούν, μια δυναμική πλατφόρμα αναπαράστασης και αναδεικνύουν το συγκινησιακό πεδίο της αρχαίας τραγωδίας.

Χορωδιακά μέρη, μελωδίες και δυναμικοί ρυθμοί, δημιουργούν ένα παλλόμενο και ζωντανό ηχητικό περιβάλλον, μέσα από το οποίο αναδεικνύονται τα πρόσωπα μιας παλιάς μα πάντα επίκαιρης ιστορίας.

Δες φωτογραφίες:

Μπέττυ Μαγγίρα
Νίκη Παλληκαράκη
Αιμιλία Υψηλάντη, Εβελίνα Παπούλια
Κατερίνα Γκαγκάκη, Ζέτα Δούκα, Κατερίνα Γερονικολού, Γιάννης Τσιμιτσέλης
Μαρία Ψαθά, Λένα Νίτσου
Ξένια Κολαΐτη, Λευτέρης Γιοβανίδης
Κώστας Αρζόγλου με την κόρη του Μαρία, Βίκυ Βολιώτη
Μαριάννα Κάλμπαρη, Βίκυ Βολιώτη
Άνδρη Θεοδότου, Εβελίνα Παπούλια
Εβελίνα Παπούλια, Αντιγόνη Δρακουλάκη, Αρετή Πασχάλη
Κατερίνα Γκαγκάκη, Ζέτα Δούκα
Κόρα Καρβούνη
Μαρία Αλιφέρη, Εβελίνα Παπούλια, Θωμαΐς Ανδρούτσου
Ρένη Πιττακή, Άρης Μπινιάρης
Εβελίνα Παπούλια, Όθωνας Μεταξάς

Ερμηνεύουν: Εβελίνα Παπούλια, Ελένη Μπούκλη, Λένα Μποζάκη, Δημήτρης Μανδρινός, Νίκος Τσολερίδης, Τάσος Κορκός, Λεωνή Ξεροβάσιλα, Δώρα Ξαγοράρη, Κατερίνα Δημάτη, Άρης Μπινιάρης

READ more