Εύα Αντωνοπούλου: “Μου άρεσε πολύ και ο τρόπος που παντρευτήκαμε”

Λιτή, εύστροφη, σε speed ρυθμούς και με γρήγορα αντανακλαστικά. Είναι από τις παρουσίες που χαίρεσαι να βλέπεις στην ελληνική τηλεόραση αλλά και να τις συναναστρέφεσαι. Η Εύα Αντωνοπούλου ποζάρει για το τεύχος Ιανουαρίου του Votre Beaute και μιλάει για τον σύζυγό της, Παναγιώτη Αρκουμενέα, για τον παραμυθένιο γάμο τους στη Νέα Υόρκη και την καθημερινότητά της. Φέτος, την βλέπουμε να παρουσιάζει το πρώτο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΙ.

Είσαι κουρασμένη μετά από μια τόσο έντονη καθημερινότητα; Σε επηρεάζει το άγχος και η ένταση της επικαιρότητας;
Διανύουμε μια σεζόν που μοιάζει να είναι συνέχεια της προηγούμενης. Με όλη την ένταση των γεγονότων του καλοκαιριού, τα capital controls, το δημοψήφισμα, τις εκλογές, είναι σαν να μη μεσολάβησε καλοκαίρι. Χωρίς ανάσα το πάμε και μας πάει, είναι αναμενόμενο να έχει συσσωρευτεί κούραση. Αισθάνομαι όμως ευτυχής που κάνω μια δουλειά την οποία αγαπώ πολύ. Μου αρέσει το περιβάλλον άπου εργάζομαι, το ότι βρίσκομαι σ’ έναν -κατά κύριο λόγο- ειδησεογραφικό σταθμό. Εννοείται πως ταυτόχρονα υπάρχει πίεση, κούραση, πολύ άγχος.

Έχεις αναπτύξει μηχανισμό άμυνας που απορρίπτει τα φθοροποιά στοιχεία;
Προσπαθώ να τον έχω ενεργοποιημένο, όμως δεν είναι πάντα εφικτό. Προσπαθώ να έχω διαφυγές. Περπάτημα, γυμναστική, ένας καφές, ένα τσάι, ένα κρασί μ’ έναν καλό φίλο, ένα ωραίο μαγείρεμα, ένα σαββατοκύριακο στην εξοχή σίγουρα βοηθούν στην αποφόρτιση.

Αντέχεις την κριτική;
Όταν εκτίθεσαι δημόσια μέσα από τη δουλειά σου πρέπει να είσαι έτοιμος να αποδεχτείς κάθε είδους κριτική. Για μένα κάθε κριτική είναι καλοδεχούμενη. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν αλλάξει πολύ τα δεδομένα, η επικοινωνία είναι πλέον άμε-ση.Την ώρα που είμαστε στον αέρα, ο κόσμος μπορεί ταυ-τόχρονα να εκφραστεί στο twitter και το facebook, να ρωτήσει καινά σχολιάσει. Αλλά και στον δρόμο μου εκφράζουν σχόλια, απόψεις και συχνά τον θυμό τους για τις εξελίξεις και κάποιες φορές την κριτική τους.

Πόσο καιρό έχει να πάει διακοπές;
Έκανα διακοπές λίγες μέρες τον Αύγουστο. Διακοπές πηγαίνω, αλλά πάντα το τηλέφωνο είναι δίπλα μου. Όταν κάνεις αυτή τη δουλειά δεν μπορείς να πεις κατεβάζω τα ρολά, τα κλείνω όλα και γεια σας.

Πόσο συχνά σου συμβαίνει να αγανακτείς με το περιεχόμενο μιας είδησης ή με τις δηλώσεις κάποιον καλεσμένου σου;
Ακόμη κι όταν αγανακτώ, η δουλειά μου απαιτεί να κρατώ την ψυχραιμία μου και να μην το δείξω. Δεν μου αρέσουν οι κραυγές στην τηλεόραση, δεν μου ταιριάζουν. Αυτό που με νευριάζει πολλές φορές και προσπαθώ να το συγκρατήσω, είναι όταν οι καλεσμένοι δεν απαντούν ευθέως στις ερωτήσεις, υπεκφεύγουν, ή τους ρωτάς για το άσπρο κι εκείνοι σου απαντούν για το μαύρο. Τότε γίνομαι πιεστική κι επαναλαμβάνω όσο περισσότερες φορές χρειάζεται την ερώτηση».

Λες να είμαστε κοντά στην εποχή που η πολιτικοί θα είναι εντελώς απαξιωμένοι;
Είναι πολύ επικίνδυνο να ισχυριστούμε κάτι τέτοιο – και όχι, δεν πιστεύω ότι ισχύει. Ωστόσο είναι αλήθεια ότι οι πολιτικοί μας έχουν απογοητεύσει τον κόσμο. Το πολιτικό μας σύστημα αποδείχτηκε πολύ κατώτερο των περιστάσεων. Στην Πορτογαλία κάθισαν στο ίδιο τραπέζι όλα τα κόμματα, συντονίστηκαν για το καλό της χώρας και κατάφεραν να απαγκιστρωθούν από το μνημόνιο. Στην Ελλάδα, όταν ένας πρωθυπουργός καλεί σε συναίνεση είναι πάντα λίγο πριν πέσει…

Πώς είναι η έγγαμη ζωή σου;
Ο γάμος εντάχθηκε στη ζωή μου ως μια ωραία δέσμευση αγάπης και συντροφικότητας. Ήθελα πολύ να το ζήσω με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Μου άρεσε πολύ και ο τρόπος που παντρευτήκαμε. Στη Νέα Υόρκη, εμείς και οι κουμπάροι μόνο! Παραμυθένιος γάμος.

Το ότι ο άντρας σου δεν έχει σχέση με τη δημοσιογραφία πώς λειτουργεί στη συμβίωση σας;
Είναι σίγουρα πολύ θετικό. Ο Παναγιώτης( σ.σ. Αρκουμανέας) έχει εταιρεία επικοινωνίας. Ξέρει καλά τον χώρο με συμβουλεύει όταν χρειάζεται, δεν είναι ανταγωνιστικός κι έχει πολύ μεγάλη κατανόηση για τα δύσκολα ωράρια μου. Είναι εξαιρετικός επαγγελματίας, έχουμε κοινά ενδιαφέροντα, του αρέσει η πολιτική, η ειδησεογραφία.

Πώς είναι η καθημερινότητά σου;

Τώρα που κάνω το δελτίο των 2, ξυπνάω γύρω στις 7.30. Ένα γρήγορο ντους, μια γύρα στο διαδίκτυο για το τι συμβαίνει, ένας καφές στα γρήγορα, προετοιμασία, το ταπεράκι μου με το φαγητό, το τοστάκι μου… Μου αρέσει να ετοιμάζω εγώ το φαγητό μου, να έχω ένα σνακ, ένα φρούτο μαζί μου, την ξηρά τροφή μου όπως συνηθίζω να λέω. Στις 9 φτάνω στο κανάλι, κάνουμε την πρώτη πρωινή σύσκεψη, γράψιμο, διάβασμα, εφημερίδες. Βγαίνει το δελτίο, μετά σύσκεψη πάλι, διάβασμα και φεύγω γύρω στις 5. Επιστρέφω σπίτι, θα βγάλω βόλτα το σκύλο μου, θα πάω γυμναστήριο. Οι κοινές μας ώρες με τον Παναγιώτη είναι το βράδυ.

Περισσότερα στο Votre Beaute που κυκλοφορεί

Read More

And More