Εύα Καϊλή: Η πρώτη αντίδραση μετά την ανακοίνωση της αποφυλάκισής της – «Θα δω το παιδί μου;»

Εκτός των φυλακών του Χάρεν στις Βρυξέλλες θα βρεθεί το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα του Πάσχα η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Εύα Καϊλη, η οποία κατηγορείται για δωροδοκία στο σκάνδαλο του Qatar Gate.

Μετά από τέσσερις μήνες στη φυλακή, οι δικαστικές Αρχές του Βελγίου αποφάσισαν την απελευθέρωσή της με περιοριστικούς όρους, καθώς η Εύα Καϊλή θα φορά ηλεκτρονικό βραχιολάκι επιτήρησης.

«Η αποφυλάκισή της ήταν γνωστή σε εμάς από χθες το απόγευμα, όταν επικοινώνησε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας των Βρυξελλών και μας ενημέρωσε ότι κατόπιν συνεννόησης και συμφωνίας με τον ανακριτή Μισέλ Κλεζ, αποφασίστηκε να αποφυλακιστεί η κ. Καϊλή. Δεσμευτήκαμε ότι μέχρι να έχουμε και τυπικά τη διαταγή του ανακριτή, να μη δημοσιοποιήσουμε τίποτα», είπε, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, ο Έλληνας δικηγόρος της ευρωβουλευτού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Ο κ. Δημητρακόπουλος, περιγράφοντας την στιγμή που η Εύα Καϊλή έμαθε ότι θα αποφυλακιστεί, σημείωσε: «Από χτες το βράδυ όταν της το ανακοινώσαμε, μίλησα μαζί της 4 – 5 φορές μέχρι να το συνειδητοποιήσει, είναι η πρώτη φορά που την άκουσα χαρούμενη, είναι η π0ρώτη φορά που χαμογέλασε και μου είπε “μου λες αλήθεια Μιχάλη, θα δω το παιδί μου;” Αυτή ήταν η αντίδρασή της, βαθιά ανθρώπινη».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, η κ. Καϊλή θα μένει μαζί με τον σύζυγό της, Φραντσέσκο Τζιόρτζι, αλλά σε διαφορετικό χώρο.

«Υπάρχουν 2 χώροι. Στον έναν μένει ο σύντροφός της και στον άλλον, με δική της επιθυμία, θα μένει μόνη της μαζί με την κόρη της. Δεν είναι κάτι που το διέταξε ο ανακριτής, θα μπορούσαν να συνυπάρχουν στον ίδιο χώρο. Ήταν επιθυμία δική μας να είναι χωριστά».

Read More

And More