Ευαγγελία Συριοπούλου στο TLIFE: “Με θλίβουν βαθιά τέτοια περιστατικά – Συντάσσομαι απόλυτα με τα θύματα”

Το spoiler για το “Έλα στη Θέση μου”, ο γάμος με τον σύντροφό της και το μυστικό της σχέσης τους 


Η Ευαγγελία Συριόπουλου αποτελεί μία από τις πιο ταλαντούχες ηθοποιούς της γενιάς της. Για πέμπτη  σεζόν, η ίδια πρωταγωνιστεί στην επιτυχημένη σειρά του Alpha, “Έλα στη θέση μου, υποδυόμενη το ρόλο της Ρενάτας. Μέσα στο πέρασμα των χρόνων, η όμορφη ηθοποιός κατάφερε να ξεχωρίσει με το ταλέντο και την αυθεντικότητά της και να αφήσει το δικό της στίγμα.

Πατώντας γερά στα πόδια της, η Ευαγγελία Συριοπούλου κάνει μεγάλα αλλά σταθερά βήματα στο χώρο της υποκριτικής τα τελευταία δέκα χρόνια. Μετρώντας συνεργασίες με σπουδαίους ηθοποιούς στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο, η γνωστή ηθοποιός έχει σημειώσει μια αξιόλογη πορεία. Ηθοποιός σημαίνει φως και εκείνη δεν παύει να αποδεικνύει πόσο… φως έχει μέσα της.

Σε ένα διάλειμμα από τις επαγγελματικές υποχρεώσεις της, η Ευαγγελία Συριοπούλου μίλησε στο TLIFE για το “Έλα στη θέση μου”, προδίδοντας πώς θα εξελιχθεί ο ρόλος της, αναφέρθηκε στο φλέγον θέμα της περιόδου σχετικά με τις καταγγελίες που γίνονται στο χώρο του θεάτρου από συναδέλφους της, αποκάλυψε το μεγαλύτερο φόβο της αλλά και τι θαυμάζει στον σύντροφό της, Στράτο Πατσατζή. Άραγε σκέφτονται το γάμο;

Μετά από πέντε σεζόν μεγάλης επιτυχίας, η σειρά «Έλα στη θέση μου» ολοκληρώνεται φέτος. Θα θέλατε να συνεχιστεί για 6η σεζόν;

Νομίζω ότι η συγκεκριμένη σειρά μετά από πέντε χρόνια επιτυχίας έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της. Και θεωρώ ότι είναι πολύ σπουδαίο τα σίριαλ να ολοκληρώνονται στο πικ της επιτυχίας τους. Είμαι πολύ χαρούμενη κι ευτυχισμένη που ήμουν μέρος αυτής της επιτυχίας. Οπωσδήποτε τίποτα δεν θα είχε συμβεί χωρίς την απεριόριστη αγάπη του κόσμου για τη συγκεκριμένη δουλειά.

Ο ρόλος της Ρενάτας έχει συνδεθεί με την καθημερινότητά μου τα τελευταία πέντε χρόνια. Παρόλο που δεν συνδέομαι συναισθηματικά με τους ρόλους αλλά μόνο επαγγελματικά, σίγουρα θα είναι ένας ρόλος που θα τον θυμάμαι, αφού μέσα από αυτόν έγινα γνωστή στο ευρύ κοινό.

Τι να περιμένουμε στα επόμενα επεισόδια από τη Ρενάτα;

Στα επόμενα επεισόδια οι τηλεθεατές θα συνεχίσουν να βλέπουν ανατροπές και αλλαγές των σχέσεων μεταξύ των πρωταγωνιστών. Θέλοντας να σας δώσω ένα spoiler μπορώ να πω ότι και οι σχέσεις Αχιλλέα και Ρενάτας φαίνεται να αλλάζουν προς το καλύτερο.

Μέσα σε αυτά τα χρόνια υπάρχει κάποια στιγμή που να θυμάστε έντονα από τα γυρίσματα;

Νομίζω πως, ενώ δεν υπάρχει κάποια πολύ έντονη στιγμή για να μπορώ να ξεχωρίσω από τα γυρίσματα, η εμπειρία μου συνολικά από το σήριαλ είναι από μόνη της πολύ έντονη, καθώς βρέθηκα ανάμεσα σε υπέροχους ηθοποιούς, καταξιωμένους συνεργάτες και αγαπημένους φίλους. Είναι πολλές οι στιγμές που τα γυρίσματα γέμισαν από συναισθήματα. Όλες αυτές τις στιγμές θα της κρατώ μέσα μου και θα τις ανασύρω από τη μνήμη μου με πολύ αγάπη.

Ύστερα από πέντε χρόνια υποδυόμενη τον ίδιο ρόλο, ποιο θα θέλατε να είναι το επόμενο βήμα σας; Θα μπορούσατε να δείτε τον εαυτό σας σε μια δραματική σειρά;

Θα μπορούσα να δω τον εαυτό μου σε οποιοδήποτε ρόλο, δραματικό ή κωμικό, αρκεί η δουλειά που θα έπρεπε να υποστηρίξω να είναι μια δουλειά με ξεκάθαρη έμφαση στην ποιότητα και το σεβασμό προς τον τηλεθεατή. Θα ήθελα επίσης να δοκιμάσω καινούρια πράγματα που θα με εξελίξουν καλλιτεχνικά.

Το επάγγελμα του ηθοποιού αποτελεί ένα από τα πιο αβέβαια επαγγέλματα πόσο μάλλον αυτή την περίοδο που τα θέατρα είναι κλειστά. Εσείς έχετε σπουδάσει και νηπιαγωγός. Θα αφήνατε την υποκριτική για να επιστρέψετε στις σχολικές αίθουσες;

Η αλήθεια είναι πως έχω αφοσιωθεί ολοκληρωτικά στην υποκριτική. Προσπαθώ να διατηρώ σε υψηλό επίπεδο τον επαγγελματισμό μου και να παραμένω σε αυτή τη δύσκολη αγορά με αξιοπρέπεια και ήθος. Μελετώ τακτικά, επιθυμώ να εξελίσσομαι μέσα στο χώρο και δεν φοβάμαι να προσπαθήσω καινούρια πράγματα. Οπωσδήποτε, όλοι δουλεύουμε για να μπορούμε και να ζούμε και εφόσον αυτό δεν καθίσταται δυνατό μέσο της υποκριτικής, δεν αποκλείω να προσπαθούσα κι άλλα πράγματα στη ζωή μου πέρα από αυτήν.

Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει «βροχή» καταγγελιών από γυναίκες συναδέλφους σας στο θέατρο. Σας έχει συμβεί κάποιο αντίστοιχο περιστατικό στον εργασιακό χώρο;

Κατηγορηματικά όχι. Είχα την τύχη να συνεργαστώ σε όλες μου τις δουλειές με ανθρώπους οι οποίοι με σεβάστηκαν πρώτα ως οντότητα και μετά ως ηθοποιό. Με θλίβει βαθιά το γεγονός πως υπάρχουν τέτοια περιστατικά στον καλλιτεχνικό χώρο και συντάσσομαι απόλυτα με τα θύματα που έχουνε βιώσει τέτοιες αποτρόπαιες και απάνθρωπες συμπεριφορές.

Μετράτε σχεδόν δέκα χρόνια στο χώρο της υποκριτικής. Θα αλλάζετε κάτι στη μέχρι τώρα πορεία σας είτε σε επίπεδο επιλογών είτε σε επίπεδο στάσης – συμπεριφοράς;

Η πορεία ενός καλλιτέχνη κρίνεται από τις επιλογές του. Και από τις επιλογές μου μέχρι τώρα θεωρώ ότι υπάρχει εξέλιξη, παραμένοντας προσηλωμένη στο στόχο μου που δεν είναι άλλος από το να είμαι εργατική, επαγγελματίας, να σέβομαι τους συνεργάτες μου και να συμμετέχω σε όμορφες δουλειές καλλιτεχνικά.

Η πανδημία του κορονοϊού έχει αλλάξει τα δεδομένα της καθημερινότητάς μας και έχει συμβάλει σε μια ολική αναθεώρηση πραγμάτων και αξιών. Κατά τη διάρκεια του lockdown αναθεωρήσατε πράγματα και καταστάσεις; Σας επηρέασε ψυχολογικά;

Προσπαθώ ακόμα και μέσα από τις δυσκολίες να δω την θετική όψη της ζωής. Η πανδημία του κορονοϊού δεν ήρθε για να μείνει. Κάποια στιγμή θα τελειώσει. Και πρέπει να είμαστε όλοι εδώ ενωμένοι, με αγάπη και αλληλεγγύη ώστε να συνεχίσουμε τις ζωές μας. Πιστεύω ότι μετά από αυτό όλα θα είναι αλλιώς. Ο άνθρωπος θα προσαρμοστεί και θα συνεχίσει να προοδεύει. Είμαι πολύ αισιόδοξη για το μέλλον και αφήνω πίσω μου το παρελθόν. Αυτό μου δίνει δύναμη και δίψα για ζωή.

Έχετε φοβίες;

Γενικώς δεν έχω φοβίες. Εάν υπάρχει κάτι που φοβάμαι από μικρή είναι οι βαθιές θάλασσες με τους μαύρους βυθούς!

Όταν δεν έχετε γυρίσματα για τη σειρά ή άλλες υποχρεώσεις τι σας αρέσει να κάνετε; Πώς χαλαρώνετε στον ελεύθερο χρόνο σας;

Αυτή την περίοδο δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα που μπορούμε να κάνουμε. Βολτάρω με το σκύλο μου σε καθημερινή βάση ή παρακολουθώ σειρές και ταινίες. Και γυμνάζομαι.

Σε πρόσφατη συνέντευξη στην εκπομπή «The 2night show» αναφέρατε πως με τον σύντροφό σας συμπληρώσατε δέκα χρόνια κοινής πορείας. Τελικά υπάρχει μυστικό για την επιτυχία μιας σχέσης;

Το μυστικό της επιτυχίας μιας ερωτικής σχέσης είναι κοινό για όλους τους τύπους σχέσεων. Σεβασμός, θαυμασμός και ανιδιοτελής αγάπη.

Θέλετε να δείτε τον εαυτό σας ντυμένη νύφη, όπως πολλές γυναίκες ονειρεύονται από μικρές ή νιώθετε ήδη παντρεμένη;

Η αλήθεια είναι ότι ζω με το σύντροφό μου κάτω από την ίδια στέγη από την πρώτη μέρα της σχέσης μας. Δεν καταλαβαίνω τι θα άλλαζε με την επισημοποίηση της σχέσης μέσω ενός γάμου. Ο γάμος επισφραγίζει κοινωνικά την σχέση και συνήθως προηγείται της δημιουργίας οικογένειας. Σε αυτή τη βάση με αφορά ο γάμος.

Τι θαυμάζετε στον σύντροφό σας;

Το πιο αξιοθαύμαστο χαρακτηριστικό του Στράτου είναι ότι ανακαλύπτεις την αξία του και τη σημαντικότητα της προσωπικότητας του, χωρίς να έχει ποτέ την ανάγκη να την επικοινωνεί ο ίδιος «διαφημίζοντας» τον εαυτό του. Μιλάμε για έναν ευφυή άνθρωπο, μετριοπαθή που εστιάζει στην ουσία των πραγμάτων και όχι στην εικόνα τους.

Τι θα θέλατε να σας φέρει το 2021;

Θα πω το προφανές που είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαίο. Υγεία για όλο τον κόσμο. Να τελειώσουμε γρήγορα με την πανδημία του κορονοϊού έτσι ώστε να μπορέσουμε πάλι να αγκαλιαστούμε και να έρθουμε κοντά.

 

Φωτογραφίες: Instagram/ NDP

Read More

And More