Ευγενία Μανωλίδου - Άδωνις Γεωργιάδης: Μαζί στα εγκαίνια της Γκαλερί Ευριπίδη! Φωτογραφίες

Ευγενία Μανωλίδου – Άδωνις Γεωργιάδης: Μαζί στα εγκαίνια της Γκαλερί Ευριπίδη! Φωτογραφίες | tlife.gr
Τις πόρτες του στο πιο εκλεκτό κοινό της Αθήνας άνοιξε το βράδυ της Πέμπτης η Γκαλερί Ευριπίδη, δημιουργώντας ένα νέο χώρο Τέχνης στην καρδιά της πρωτεύουσας. Και από τους πρώτους φιλότεχνους που βρέθηκαν εκεί ήταν… η Ευγενία Μανωλίδου με τον σύζυγό της Άδωνι Γεωργιάδη.

Ευγενία Μανωλίδου, Άδωνις Γεωργιάδης, Κωνσταντίνος και Ειρήνη Ευριπίδου
Τα εγκαίνια του χώρου έγιναν με την έκθεση ζωγραφικής “Γιάννης Σπυρόπουλος 1943-1984” από έργα της ιδιωτικής συλλογής του Κωνσταντίνου και της Νάσιας Ευριπίδη και συνοδευόταν από την έκδοση καταλόγου βασισμένου στα έργα της αναδρομικής έκθεσης του μεγάλου Έλληνα καλλιτέχνη. Τον κατάλογο προλόγισε η Ιστορικός Τέχνης και Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης κ. Μαρίνα – Λαμπράκη Πλάκα.
Για την έκθεση ζωγραφικής και το έργο του Γιάννη Σπυρόπουλου μίλησε ο Ιστορικός Τέχνης και Σημειολόγος – μέλος της Academia Europaea κ. Χάρης Καμπουρίδης.

Άδωνις Γεωργιάδης, Ευγενία Μανωλίδου
Η Γκαλερί Ευριπίδη άνοιξε τις πύλες της στην οδό Ηρακλείτου 10 και Σκουφά στο Κολωνάκι φιλοδοξώντας να αποτελέσει ένα νέο σημείο αναφοράς για όσους ενδιαφέρονται για τα εικαστικά και τις Τέχνες. Στους στόχους της, πέραν από την παρουσίαση εκθέσεων ζωγραφικής και γλυπτικής, περιλαμβάνεται η πραγματοποίηση εκδηλώσεων, όπως παρουσιάσεις βιβλίων, διαλέξεις, συναντήσεις γνωριμίας του κοινού με τους καλλιτέχνες και συναφείς πολιτιστικές δραστηριότητες.
Η Νάσια και η Ειρήνη Ευριπίδου, οι δημιουργοί της Γκαλερί, εργάστηκαν πάνω στην ιδέα της διαμόρφωσης ενός φιλόξενου χώρου για τους Έλληνες καλλιτέχνες και κυρίως τους νεότερους προκειμένου να αναδείξουν το έργο και την αξία της καλλιτεχνικής τους δημιουργίας. Σε συνεργασία με ανθρώπους του πνεύματος και του πολιτισμού φιλοδοξούν να συμβάλουν δημιουργικά στην προβολή των Ελλήνων καλλιτεχνών εντός και εκτός Ελλάδος, διατηρώντας την ισορροπία ανάμεσα στο χθες και στο σήμερα και έχοντας ως βασικό γνώμονα ότι η Τέχνη δεν έχει σύνορα.


Οι συλλέκτες Κωνσταντίνος και Νάσια Ευριπίδη μαζί με την κόρη τους Ειρήνη Ευριπίδου!

“Πάντα υπάρχει τόπος για νέες και φιλότιμες προσπάθειες, αρκεί να διακρίνονται από ήθος, σεβασμό και αγάπη σε αυτό που επιλέγει να κάνει ο καθένας” υπογραμμίζει η Νάσια Ευριπίδου, η οποία μαζί με τον σύζυγό της Κωνσταντίνο Ευριπίδη, έχουν κάνει την Τέχνη μέρος τη ζωής τους μέσα από τη συλλογή έργων Τέχνης, που εμπλουτίζουν εδώ και χρόνια.
Η νεότερη εκπρόσωπος της οικογένειας, η Ειρήνη Ευριπίδου, τονίζει ότι “Σκοπός μας είναι να αποδείξουμε ότι υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα. Η Ελλάδα της δημιουργίας. Η Ελλάδα της Τέχνης”.
Η Γκαλερί Ευριπίδη στεγάζεται σε ένα επιβλητικό νεοκλασικό κτήριο στο κέντρο του Κολωνακίου, το οποίο για περισσότερα από 20 χρόνια φιλοξένησε το “Σπίτι της Κύπρου”.

Σήμερα, μετά από μια ριζική ανακαίνιση, την οποία επιμελήθηκε ο γνωστός αρχιτέκτονας Δημήτρης Ρίζος, το ξεχωριστό αυτό κτήριο μεταμορφώθηκε σε έναν χώρο Τέχνης υψηλής αισθητικής που εκτείνεται σε περισσότερα από 600 τετραγωνικά μέτρα και αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα αναδεικνύοντας με μοναδικό τρόπο την αρχιτεκτονική του χώρου και δίνοντας στην καλλιτεχνική δημιουργία τον πρωταγωνιστικό ρόλο.
Δες φωτογραφίες από την εκδήλωση:

Ο συλλέκτης Κωνσταντίνος Ευριπίδης

Άδωνις Γεωργιάδης, Ευγενία Μανωλίδου

Οι συλλέκτες Κωνσταντίνος και Νάσια Ευριπίδη μαζί με την κόρη τους Ειρήνη Ευριπίδου και την μητέρα της Νάσιας, Ειρήνη Εμπεδοκλή

Ο ζωγράφος Νίκος – Γιώργος Παπουτσίδης μαζί με τον αρχιτέκτονα Δημήτρη Ρίζο

Η δημοσιογράφος Ειρήνη Νικολοπούλου με την Βουλευτή Ζωή Ράπτη

Φωτογραφίες από τη γκαλερί

READ more