Ευγενία Νιάρχου: Η μεγάλη της αγάπη για την Μύκονο, η επιτυχημένη εταιρεία κοσμημάτων της και το βαρύ επώνυμό της

Η Ευγενία Νιάρχου μπορεί να είναι ο γόνος μίας από τις πιο γνωστές επιχειρηματικές οικογένειες της χώρας μας και να έχει γυρίσει όλο τον κόσμο, αλλά δεν ξεχνά ποτέ την αγάπη της για την Ελλάδα. Για ακόμη ένα καλοκαίρι βρίσκεται στην αγαπημένη της Μύκονο, όπου συνδυάζει διακοπές και δουλειά. Η εγγονή του Σταύρου Νιάρχου έχει δημιουργήσει μία άκρως επιτυχημένη εταιρεία κοσμημάτων, την Venyx και οι δημιουργίες της πωλούνται σε όλο τον κόσμο αλλά και στην Μύκονο.

Η 32χρονη κοσμοπολίτισσα έκανε ένα διάλειμμα από τις επαγγελματικές της υποχρεώσεις στο νησί των Ανέμων και παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Gala και στην Μαρία Λεμονιά, όπου μίλησε για τη μεγάλη αγάπη που τρέφει στην Μύκονο, για την απόφασή της να γίνει σχεδιάστρια κοσμημάτων, αλλά και για το πόσο βαρύ είναι το επώνυμο “Νιάρχος”.

“Η αλήθεια είναι ότι δεν θυμάμαι το πρώτο μου ταξίδι στην Μύκονο. Ήμουν πολύ μικρή. Όταν πριν από δέκα χρόνια επέστρεψα, ερωτεύτηκα το νησί, αυτό το νησί των αντιφάσεων. Συνδυάζει γραφικότητα αυθεντικότητα, στενά σοκάκια γεμάτα κόσμο, μικρά ταβερνάκια αλλά και σοφιστικέ στέκια. Το καλοκαίρι είναι η εποχή μου. Ελευθερία, θάλασσα, ήλιος, διασκέδαση. Καλοκαίρι είναι αλησμόνητες στιγμές με φίλους και ανεμελιά. Το μυαλό αδειάζει από σκέψεις. Καλοκαίρι σημαίνει για μένα μία συναρπαστική αιγαιοπελαγίτικη ανατολή και μία ακόμη πιο συναρπαστική δύση”, δηλώνει χαρακτηριστικά για τα καλοκαίρια της στην Μύκονο.

Όσον αφορά τον σχεδιασμό κοσμημάτων, η Ευγενία Νιάρχου απαντά: “Ήμουν πάντα πολύ δημιουργικό άτομο και από παιδί αγαπούσα τα κοσμήματα. Όταν ήμουν πιο μικρή, ήθελα να ασχοληθώ με την μόδα. Στην πρώτη μου επαφή με τον χώρο του κοσμήματος αντιλήφθηκα ότι ανακάλυψα αυτό που μου ταιριάζει. Οι πέτρες που θα επιλεχθούν και το σχέδιο κάθε κοσμήματος έχουν τη δική τους ιστορία. Αυτό είναι που κάνει τη δουλειά μου συναρπαστική”.

Το επώνυμο Νιάρχου έπαιξε ρόλο στην καριέρα της: “Αναμφισβήτητα. Είμαι προνομιούχος και θα είμαι για πάντα ευγνώμων για τις ευκαιρίες που μου δόθηκαν. Η έκθεση μου, εξάλλου, από παιδί στην τέχνη αλλά και στη μόδα που ακολούθησε επηρέασε τόσο τον χαρακτήρα μου όσο και την δουλειά μου, διαμορφώνοντας αυτό που είμαι σήμερα”.

Διάβασε όλη τη συνέντευξη στο περιοδικό Gala

Read More

And More