Ευγενία Σαμαρά: Οι σχέσεις με τους πρώην συντρόφους της και ο θάνατος του πατέρα της – «Ήταν ξαφνικό, του τα είχα πει όλα»

Μια αποκαλυπτική συνέντευξη παραχώρησε η Ευγενία Σαμαρά στο περιοδικό ΟΚ! και τον δημοσιογράφο, Γιώργο Πράσινο.

Η γνωστή ηθοποιός και πρωταγωνίστρια της σειράς του Alpha, Σασμός, μεταξύ άλλων, μίλησε για την ενασχόλησή της με την υποκριτική, τον πρώην σύντροφό της, Γιάννη Ποιμενίδη, αλλά και την δύσκολη απώλεια του πατέρα της.

Διάβασε το σχετικό απόσπασμα από τη συνέντευξη της Ευγενίας Σαμαρά παρακάτω:

Πώς κατάλαβες ότι θέλεις να ασχοληθείς με την υποκριτική;

Ήθελα να γίνω ηθοποιός από τα έξι μου, όταν έπαιξα σε μία σχολική παράσταση. Εκεί αισθάνθηκα μία παράξενη οικειότητα με το όλο παιχνίδι, γιατί το θέατρο είναι παιχνίδι, και μεγάλη απελευθέρωση, οπότε είπα αυτό θέλω να κάνω.

Η πρώτη φορά που σε είδαμε στην τηλεόραση ήταν πριν από περίπου 15 χρόνια στους «Ράδιο Αρβύλα». Πώς είχε προκύψει αυτή η συνεργασία;

Σπούδαζα στην Γεωπονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και παράλληλα φοιτούσα σε μία δραματική σχολή, όταν έμαθα πως η ομάδα του Αντώνη Κανάκη θα έκανε δοκιμαστικό για το ραδιόφωνο που επρόκειτο να ανοίξουν. Με πήραν, και αργότερα που ξεκίνησαν τους Ράδιο Αρβύλα ήθελαν δύο γυναίκες για την εκπομπή και ήμουν μία από τις δύο. Ήταν πολύ ωραία χρόνια. Έμεινα στην εκπομπή από τα 20 μέχρι τα 26 μου. Τώρα είμαι 36. Έφυγα γιατί ξεκίνησα γυρίσματα για το σήριαλ του ΑΝΤ1, «Η Εκδρομή». Ευτυχώς τα γυρίσματα ήταν στη Νάουσα, δίπλα στην Θεσσαλονίκη.

Πότε πήρες την απόφαση να μετακομίσεις στην Αθήνα;

Όταν τελείωσε «Η Εκδρομή» ένιωσα ότι ήρθε η ώρα. Το ήθελα χρόνια και τότε θεώρησα ότι ήταν μία καλή στιγμή. Ερχόμενη στην Αθήνα έπαιξα στο θέατρο και σε διάφορα σήριαλ. Αργότερα ήρθε και ο ρόλος της Ρέας Μανέλη, της εγγονής της Ευτυχίας Παπαγιαννοπούλου στην ομότιτλη ταινία, και κάπως όλα πήραν το δρόμο τους.

Στην «Εκδρομή» γνώρισες και τον μετέπειτα σύντροφό σου, Γιάννη Ποιμενίδη, με τον οποίο μείνατε μαζί για οχτώ χρόνια.

Ακριβώς.

Ενώ στις συνεντεύξεις σου δεν αναφερόσουν στον σύντροφό σου, μοιραζόσουν πολλά στιγμιότυπά σας στο Instagram, δεν λογοκρινόσουν.

Το Instagram είναι το δικό μου προσωπικό μέσω, όπου επιλέγω ποια κομμάτια της ζωής μου μπορώ να δείξω, από τον φίλο μου μέχρι το να ανοίξω την πόρτα του σπιτιού μου. Υπάρχουν όρια που θέτω, και μέχρι στιγμής κανείς δε με έφερε σε δύσκολη θέση. Από αυτό καταλαβαίνω ότι τα όρια μου είναι ευδιάκριτα.

Παραμένεις φίλη με τους πρώην συντρόφους σου;
Αναλόγως των περιστάσεων. Είναι κάτι που δε με απασχολεί. Έρχεται μόνο του.

Τον Δεκέμβριο του 2021 βιώσεις μία σημαντική απώλεια, έχασες τον πατέρα σου. Πώς το διαχειριστικές τότε;

Δεν γνωρίζω να σου απαντήσω, γιατί άφησα το χρόνο να κάνει τη δουλειά του. Το επικοινώνησα, το βίωσα, έκλαψα. Αυτό που είχα πάντα στο μυαλό μου είναι να μην κρατάω αρνητικά συναισθήματα στο οτιδήποτε, να μην λέω «Γιατί σε μένα; Γιατί μας το έκανες αυτό;. Ήταν ξαφνικό, μας στεναχώρησε, αλλά συνέβη και πλέον το μόνο που σκέφτομαι είναι ότι είμαι ευγνώμων, γιατί τον άνθρωπο αυτό που τόσο αγαπώ τον έζησα και περάσαμε υπέροχα μαζί. Του μίλησα, του τα είχα πει όλα, δεν είχα χρωστούμενα. Ασφαλώς μου λείπει. Ευτυχώς υπάρχει η μητέρα μου και ο αδελφός μου, που ζουν στην Θεσσαλονίκη. Ο μπαμπάς μου είναι εγώ, είναι μέσα μου, αναγκαστικά είναι το κομμάτι μου, και αυτό δεν αλλάζει. Όμως όταν τον σκέφτομαι θέλω να χαμογελάω.

Read More

And More