Εύβοια: Τα στοιχεία που δείχνουν… εμπρησμό! Τεράστια η οικολογική καταστροφή

Πάνω από 25 καταθέσεις κατοίκων αναφέρουν ύποπτες κινήσεις στην περιοχή. Συγκεντρώνονται στοιχεία για δύο άτομα με αυτοκίνητο και μηχανή. Χωρίς ενεργό μέτωπο η μεγάλη φωτιά. Έκαψε πάνω από 25.000 στρέμματα – Τεράστια η οικολογική καταστροφή.

Κι όμως… Η τεράστια καταστροφή στην Εύβοια, με δέντρα και ζώα να έχουν γίνει στάχτη, με ηλικιωμένους και παιδιά να εγκαταλείπουν τα σπίτια τους και φυσικά με μια τεράστια κινητοποίηση των αρχών που είναι «στο πόδι» για τέταρτη ημέρα, φαίνεται πως προκλήθηκε από ανθρώπινο χέρι! Αυτό τουλάχιστον, δείχνουν τα στοιχεία μέχρι τώρα…

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού, εντόπισαν στοιχεία σε τρία διαφορετικά σημεία που προκλήθηκαν ισάριθμες εστίες φωτιάς, κοντά στη Μονή Μακρυμάλλης, από όπου ξεκίνησε και η μεγάλη φωτιά.

Το συγκεκριμένο σημείο, απέχει μόλις 1,5 χιλιόμετρο από το χωριό Μακρυμάλλη και εκεί, τα τρία κλιμάκια του ανακριτικού τμήματος βρήκαν στοιχεία εμπρησμού σε τρία σημεία: Το ένα κοντά στο δρόμο και τα άλλα δύο σε απόσταση 20 – 30 μέτρων μέσα στο δάσος.

Συγκεκριμένα βρέθηκαν: Σημάδια καύσης, στουπιά, πλαστικά μέρη μπιτονιών, συσσωρευμένα κλαδιά και ξύλα και φιαλίδια υγραερίου!

Πηγή: newsit

Read More

And More