Φαίη Ξυλά: Όλα όσα αποκαλύπτει για τον 14 μηνών γιο της και πώς έχασε 25 κιλά σε δύο μήνες!!

Η Φαίη Ξυλά πρωταγωνιστεί στο σίριαλ «9 μήνες» του «MegaOne» και μιλάει στον Αλέξανδρο Πρίφτη και το Down Town Κύπρου για τον 14 μηνών γιο της, Πάρη, για την τηλεόραση, τη σχέση της με τα χρήματα, τον σύζυγό της Κωνσταντίνο Γιαννακόπουλο και τις ανασφάλειές της.

Από μικρή είχες πάθος για την υποκριτική;

Νομίζω πως ναι, αυτό ήθελα να κάνω πάντα. Το αποφάσισα όταν είδα ότι επικοινωνούσα καλύτερα με τους ανθρώπους μέσα από αυτή τη δουλειά. Είχα τη δυνατότητα να υποδυθώ διαφορετικούς ανθρώπινους χαρακτήρες και μπορούσα να τους καταλάβω και να τους κατακτήσω. Μου άρεσε πολύ αυτό το παιχνίδι. Άσε, που επικοινωνούσα καλύτερα κάποια πράγματα και συναισθήματα σε άλλους ανθρώπους.

Ήσουν εσωστρεφής;

Γενικά, βαθιά μέσα μου, είμαι πολύ. Αν με γνωρίσεις, όμως, να καλή ώρα τώρα, θα δεις ότι δεν είμαι. Βγάζω ένα αρκετά επικοινωνιακό και κοινωνικό προφίλ. Μου αρέσει η επαφή με τους ανθρώπους και θέλω να δείχνω ok μαζί τους. Δεν είμαι απόμακρη ούτε αγενής. Δεν ήμουν ποτέ. Όμως, κάπου μέσα μου, θεωρώ ότι είμαι ακόμα εσωστρεφής. Ότι κρατάω πράγματα για τον εαυτό μου. Αυτή είναι η βάση μου.

Τι λείπει από τον χαρακτήρα σου και το έχεις ζηλέψει σε κάποιον ρόλο;

Κανένας ρόλος δεν με συμπληρώνει, εγώ τους συμπληρώνω. Ψάχνω να βρω καινούρια πράγματα, ίσως κάτι που θα μου προσφέρει εξέλιξη, κάποιο θετικό στοιχείο. Αλλά δεν είναι ότι γυρεύω κάτι που θα με ολοκληρώσει ως άνθρωπο και ως προσωπικότητα. Άλλωστε, οι ρόλοι είναι άνθρωποι. Και οι άνθρωποι είμαστε ατελείς. Νομίζω ότι με τα χρόνια ανακαλύπτω πράγματα σε μένα που δεν ήξερα ότι είχα. Όλοι είμαστε όλα.

Θεωρείς ότι πλασάρεις καλά τον εαυτό σου στις δουλειές; Ξέρεις τι αξίζεις;

Εννοείς αν έχω αυτοπεποίθηση όταν πάω να μιλήσω για έναν ρόλο; Να υποστηρίξω τις δυνατότητές μου; Νομίζω ότι δεν το έχω κάνει ποτέ αυτό. Όταν σε φωνάζουν και σου προτείνουν έναν ρόλο, θεωρώ δεδομένο ότι με θέλει και ότι είμαι καλή. Ότι του κάνω τελοσπάντων για τη δουλειά. Δεν χρειάζεται να του «πουλήσω» τον εαυτό μου και να του πω «ξέρεις, αυτό θα μου ταίριαζε επειδή…». Όταν στο προτείνει ο άλλος, είναι δεδομένο ότι σε πιστεύει.

Δηλαδή, δεν χρειάστηκε να χτυπήσεις πόρτες για δουλειά και να αυτοπροταθείς;

Όχι, ποτέ. Κοίτα, δεν το θεωρώ κακό ή αναξιοπρεπές. Ίσα-ίσα είναι πολύ έντιμο και μπράβο στους συναδέλφους που το κάνουν. Θέλει πολλή δύναμη, την οποία εγώ δεν έχω καθόλου.

Είσαι επαναπαυμένη;

Όχι, είμαι ντροπαλή. Δεν μπορώ να πάρω κάποιον και να του πω «γεια σας, δώστε μου έναν ρόλο!». Δεν είναι ότι το θεωρώ κακό. Πολύ σωστό το θεωρώ όταν μέσα σε μία τρομακτική κρίση όπου όλα συρρικνώνονται, να διεκδικεί κάποιος δουλειά για να ζήσει. Δεν ξέρω, δεν το έχω στον χαρακτήρα μου. Ντρέπομαι να το κάνω. Από την άλλη, η ζωή δεν ξέρεις ποτέ πώς μπορεί να σου τα φέρει. Αν έρθεις σε ανάγκη μπορείς να κάνεις τα πάντα. Πάντως, μέχρι σήμερα, δεν μου έχει χρειαστεί.

Είσαι άνθρωπος που έχει καλή σχέση με τα χρήματα;

Ναι, πολύ καλή! Ξέρω να τα ξοδεύω! (γελάμε). Δεν είμαι τρελά σπάταλη, ενώ τώρα με το παιδί φροντίζω να συγκρατούμαι. Αλλά και πάλι στις δουλειές δεν τα διαπραγματεύομαι εγώ.

Τότε ποιος;

Έχω έναν άνθρωπο που τα φροντίζει όλα αυτά. Αισθάνομαι περίεργα να συζητάω για τα οικονομικά μου. Προτιμώ να το κάνει κάποιος άλλος, ο οποίος θα προσέξει και το συμβόλαιό μου και θα είμαι εξασφαλισμένη. Από μικρή το κάνω αυτό, όχι τώρα. Έτσι λειτουργώ. Και μπορώ να σου πω ότι έχω χάσει αρκετές δουλειές έτσι, γιατί κάποιοι δεν θέλουν μεσάζοντα για να μιλήσουν για τα λεφτά. Ήθελαν εμένα. Δικηγόρο βάζω και μιλάει για μένα. Δεν είναι ότι έχω μάνατζερ. Δεν υπάρχουν αυτά, δυστυχώς, στην Ελλάδα. Ακόμα και τις δουλειές που έχασα έτσι, δεν το μετανιώνω. Αν μη τι άλλο, ξέρω πως όπου είμαι, είμαι εξασφαλισμένη σε αυτό το κομμάτι. Ότι δεν πρόκειται να χάσω τα λεφτά μου. Πάντα θα διεκδικώ τα δεδουλευμένα μου, ακόμα κι αν είναι δύο ευρώ.

Δεν έχεις χάσει ποτέ χρήματα από δουλειά; Αρκετοί συνάδελφοί σου έχουν μείνει απλήρωτοι κατά καιρούς…

Ναι, έχω χάσει μία φορά. Και το κυνηγάω δικαστικά. Έτσι όπως γίνονται τα συμβόλαια, ο ηθοποιός δεν καλύπτεται. Θες να διεκδικήσεις τα λεφτά που δούλεψες και δεν σε καλύπτει τίποτα. Ακόμα και τα δικαστικά έξοδα είναι πολλά. Παίρνει χρόνια! Εγώ δεν θα εγκαταλείψω την προσπάθεια, από μία συγκεκριμένη δουλειά που δεν πήρα τα λεφτά μου -δεν θέλω να πω ποια- που θα το κυνηγάω μέχρι να πεθάνω. Δεν είναι οικονομικό το ζήτημα, αλλά ηθικό. Αισθάνομαι εξαπατημένη όταν δεν με πληρώνουν.

Το άγχος με τα οικονομικά μεγάλωσε από τότε που έγινες μητέρα;

Εμείς οι ηθοποιοί είμαστε μαθημένοι να ζούμε με το άγχος. Τη μία σεζόν μπορεί να δουλεύεις και την άλλη να μην κάνεις τίποτα. Απλώς φέραμε στον κόσμο ένα παιδί, το οποίο θα μάθει να ζει στις συνθήκες που ζουν και οι γονείς του. Εννοείται ότι θα κάνω το καλύτερο δυνατό για το παιδί μου και θέλω να του τα προσφέρω όλα. Γι’ αυτό και φροντίζω να έχω δουλειά.

Σήμερα, πώς είναι η ζωή στο σπίτι με τον Πάρη;

Ο Πάρης είναι 14 μηνών και πολύ ζωηρός. Είναι ακόμα καλύτερη η ζωή μας από ό,τι ήταν πριν.

Είναι εύκολο παιδί;

Σχετικά ναι, όμως είναι και άτακτος. Και να σου πω και κάτι; Πολλές φίλες μου μού λένε «αυτό το παιδί της τάδε είναι πολύ ήσυχο, δεν καταλαβαίνεις ότι έχεις μωρό στο σπίτι!». Εγώ δεν το συνάντησα ποτέ αυτό. Ούτε από τα ανιψάκια μου, ούτε στα παιδιά των φίλων μας. Δεν με ενοχλεί που είναι ζωηρός.

Μοιάζει σε σένα ο μικρός ή στον Κωνσταντίνο;

Όχι δεν μου μοιάζει πολύ. Προς τον Κωνσταντίνο πάει, αλλά αλλάζουν τα παιδιά. Όσο μεγαλώνουν παίρνουν στοιχεία και από τους δύο γονείς πιστεύω.

Σκέφτεσαι να κάνεις και δεύτερο παιδί;

Κοίτα, αν προκύψει, καλώς να έρθει. Αν, όμως, με ρωτάς αν το έχω στο πρόγραμμα, θα σου πω όχι. Αν το σκεφτώ, θα κάνω πίσω και δεν θα θέλω. Ας έρθει μόνο του.

Ισχύει ότι στην εγκυμοσύνη σου πήρες 25 κιλά;

Ναι, είναι αλήθεια.

Και πώς τα έχασες;

Τα έχασα μέσα σε δύο μήνες. Όπως τα έχασα, έτσι τα πήρα. Πολύ γρήγορα. Δεν είναι ότι έκανα αυστηρή διατροφή ή δίαιτα. Ή ότι γυμναζόμουν. Ούτε κατά διάνοια. Θες ο μεταβολισμός; Θες ένα θαύμα; (γελάει). Δεν ξέρω πώς έγινε, αλλά τα έχασα μόνη μου. Αλλά και όταν είχα πάρει τα 25 κιλά, όσοι με έβλεπαν μου έλεγαν «δεν έχεις παχύνει, δεν πήρες τίποτα».

Όταν χρειάστηκε να μείνεις εκτός δουλειάς λόγω του μωρού, επηρεάστηκες ψυχολογικά;

Δεν έμεινα εκτός για πολύ. Σχεδόν καθόλου. Μέχρι πέντε μηνών που ήμουν δούλευα κανονικά. Δεν φαινόταν ότι ήμουν έγκυος. Μετά έκανα πρόβες για μία παράσταση, γέννησα και όταν ο Πάρης έγινε τεσσάρων ή πέντε μηνών, ανέβηκε η παράσταση. Ελάχιστα έμεινα στο σπίτι μου δυστυχώς.

Ποιο είναι το μυστικό επιτυχίας του γάμου σας με τον Κωνσταντίνο;

Οι υποχωρήσεις, ο συμβιβασμός. Όλα αυτά που μπορεί να ακούγονται κλισέ, αλλά δεν είναι. Δέχεται ο ένας την αρνητική πλευρά του άλλου και μπορεί να συμβαδίσει με αυτήν. Το βασικό είναι ότι αγαπιόμαστε πάρα πολύ!

Ποιο είναι το παιδικό ελάττωμα που έχεις μέχρι σήμερα;

Νομίζω οι ανασφάλειες που έχω κατά καιρούς, οι οποίες αλλάζουν και δεν μένουν ποτέ ίδιες. Τώρα, ας πούμε, έχω άγχος για το παιδί. Το μέλλον του και όλα αυτά. Και φυσικά, την αγιάτρευτη «αρρώστια» με τη σοκολάτα. Από παιδί την έχω και δεν μπορώ να την κόψω ποτέ (γελάει).

Ο χρόνος δεν είναι μία από τις ανασφάλειές σου;

Όχι, μου αρέσει να μεγαλώνω. Μου αρέσει αυτό που βλέπω στον καθρέφτη μου και νιώθω πολύ καλά με τον εαυτό μου.

Read More

And More