Φαίη Σκορδά: Μένει μόνη στο “Πρωινό”. Θέλει να τα καταφέρει! Μπορεί;

Τόνοι μελάνης χύθηκαν όλο το καλοκαίρι με την είδηση που έσκασε σαν “βόμβα” και είχε να κάνει με τον Γιώργο Λιάγκα, την Φαίη Σκορδά και την επόμενη μέρα του “Πρωινού” τους!

Βλέπετε, ο Γιώργος Λιάγκας μπορεί παραδοσιακά κάθε Απρίλιο να μας “απειλούσε” πως η επόμενη σεζόν δεν θα τον έβρισκε και πάλι στο ίδιο τηλεοπτικό πόστο και πως θα προχωρούσε σε “ηρωική αποχώρηση” τόσο από το “Πρωινό”, όσο και από το πλευρό της Φαίης ,όμως, τελικά φέτος έμελλε να γίνει το μεγάλο του όνειρο πραγματικότητα.

Φέτος έμελλε οι Αντεννικοί να πουν το πολυπόθητο “ναι” και να επιτρέψουν στο Γιώργο να πάει γι ΄άλλα, αφήνοντας πίσω του μετά από έξι ολόκληρα χρόνια την καθημερινή, πρωινή ζώνη. Μία ζώνη στην οποία μαζί με την Φαίη αναμφισβήτητα κατάφεραν να κυριαρχήσουν και να κυριαρχήσουν με μεγάλη άνεση, εξουδετερώνοντας με συνοπτικές διαδικασίες τον ανταγωνισμό.

Κάπως έτσι φτάνουμε στο τώρα… Στο τώρα που θέλει την Φαίη να καλείται αυτό το χειμώνα να βάλει το μεγαλύτερο τηλεοπτικό στοίχημα της καριέρας της, στην μετά Alter εποχή! Η Φαίη φέτος καλείται να αποδείξει την τηλεοπτική της αξία και ισχύ, χωρίς να έχει στο πλευρό της το… στεφάνι της!

Πολλοί ήταν εκείνοι που τα τελευταία χρόνια υποστήριζαν πως η σαρωτική, πληθωρική παρουσία του Γιώργου στο “Πρωινό” είχε σαν αποτέλεσμα να βρεθεί η Φαίη στο τηλεοπτικό περιθώριο, να βρεθεί η Φαίη στη τηλεοπτική σκιά του και δεν είχαν άδικο. Η Φαίη τα τελευταία χρόνια φαινόταν να στέκεται δίπλα στο Γιώργο μόνο και μόνο για να ρίχνει τους τόνους και να “σβήνει τις φωτιές” που εκείνος άναβε καθημερινά με κάθε του φράση, με κάθε του ατάκα, με κάθε του τοποθέητηση.

Με άλλα λόγια η Φαίη αναλαμβάνει το τιμόνι του “Πρωινού” και πρέπει να αποδείξει πως είναι καλή “καπετάνισσα”! Και η αλήθεια είναι πως τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα για ΄κείνη. Θα χρειαστεί χρόνο για να νιώσει άνετα, να απελευθερωθεί, να αισθανθεί σιγουριά, να αισθανθεί πως μπορεί μετά από καιρό να πατήσει γερά στα πόδια της. Μόνο στα δικά της καλλίγραμμα πόδια!

Παρόλα αυτά θαρρώ πως η Φαίη πέραν του ότι το θέλει, μπορεί και να τα καταφέρει. Σαφέστατα και η αποχώρηση του Γιώργου από το “Πρωινό” θα κοστίσει ποικιλοτρόπως και μπορεί να κοστίσει και από πλευράς τηλεθέασης ακριβά ,όμως, η Φαίη έχει στα χέρια της μία πολύτιμη ευκαιρία. Την δική της ευκαιρία…

Εχει την ευκαιρία να αποδείξει πως μπορεί να υπάρξει και μόνη στο μαγικό, γυάλινο κόσμο μας. Πως μπορεί να σημειώσει επιτυχία με ένα “Πρωινό” που θα έχει γυρίσει σελίδα και θα έχει προσαρμοστεί ανάλογα με την δική της και μόνο τηλεοπτική κοσμοθεωρία, ανάλογα με την δική της και μόνο αισθητική. Ενα πρωινό το οποίο να έρθει στους δέκτες μας και θα “φοράει” το δικό της άρωμα. Ενα πρωινό το οποίο ελπίζω κι εύχομαι να αφήσει πίσω του τις… “κορώνες”, τις ακρότητες, τις “καφρίλες”. Μπαφιάσαμε πια…

Η Φαίη ως παρουσιάστρια έχει τρία πολύ μεγάλα “όπλα” στα χέρια της τα οποία επιβάλλεται να εκμεταλλευτεί. Και αυτά τα “όπλα” δεν είναι άλλα από την εξυπνάδα της, την απλότητα και την αμεσότητά της. Αλλωστε, το ότι είναι έξυπνη φάνηκε και από το γεγονός ότι ποτέ δεν θέλησε να γίνει “Ελένη”. Ακόμα και στα κακόγουστα χρόνια του Alter! Ποτέ δεν θέλησε να γίνει “Ελένη”. Πάντα ήθελε να είναι η “Φαίη” και ως “Φαίη” να τα καταφέρει, γι ΄αυτό και δεν μεταμορφώθηκε σε… καρικατούρα της Ελένης, όπως έκαναν τόσες και τόσες κατά καιρούς.

Οσο κι αν άγγιξε τα τελευταία χρόνια το όνειρο της τηλεοπτικής “χρυσόσκονης”, ποτέ δεν ξέφυγε… Τουλάχιστον στο τηλεοπτικό αέρα, γιατί εννοείται πως κρίνω την Φαίη μόνο αυστηρά τηλεοπτικά, μόνο αυστηρά επαγγελματικά. Η Φαίη που βρίσκεται πίσω από τις κάμερες, δεν με αφορά… Ποτέ ,λοιπον, αυτό το κορίτσι δεν αντιμετώπισε κανέναν με σνομπισμό… Ποτέ δεν ξίνισε… Ποτέ δεν υποτίμησε τον τηλεθεατή ή την τηλεθεάτρια που την κοιτούσε στα μάτια… Ποτέ δεν θεώρησε πως μας κάνει και… χάρη που μας λέει “καλημέρα”.

Η Φαίη διανύει τα “χρυσά” τηλεοπτικά της χρόνια και αν λειτουργήσει στα δύσκολα με ψυχραιμία, θα μείνει για καιρό στο τηλεοπτικό προσκήνιο κρατώντας πρωταγωνιστικό ρόλο, την ώρα που η… φθίνουσα πορεία για άλλες παρουσιάστριες έχει ξεκινήσει ήδη και οι ίδιες; Τους είναι αδύνατον να το αντιληφθούν… Γι ΄αυτό φροντίζει καλά η “αυλή” τους!

Read More

And More