Φιλοθέη Μωβ: “Προτίμησα τη φωτογραφία από τον ψυχίατρο! Λειτούργησε ως ψυχοθεραπεία”

Με την φωτογραφία ασχολείται μετά το θάνατο του σύζυγού της Αντώνη Βαρδή, η Φιλοθέη Μωβ και όπως λέει η ίδια λατρεύει τη νέα της ασχολία!

Η χήρα του μεγάλου μας συνθέτη, μιλώντας στην εφημερίδα Εspresso, περιγράφει πως η ενασχόλησή της με τη φωτογραφία τη γλίτωσε από πολύ δύσκολες καταστάσεις

“Ο λόγος που ξεκίνησα τη συγκεκριμένη ενασχόληση ήταν τα σοβαρά οικογενειακά προβλήματα που αντιμετώπισα. Εκεί είχα δύο επιλογές: Ή να επισκεφτώ ψυχίατρο ή να βρω κάποιον τρόπο ώστε να εξωτερικεύσω τα συναισθήματά μου, ίσως μέσω κάποιας μορφής τέχνης. Ετσι επέλεξα τη φωτογραφία. Μάλιστα, το ίδιο βράδυ με το που πήρα την απόφαση, μπήκα στο ίντερνετ και γράφτηκα στην πρώτη σχολή που συνάντησα, το Οραμα, έχοντας για δασκάλους τον Γιάννη Ριζομάρκο και τη Μάρω Κουρή, ενώ παράλληλα έκανα και μαθήματα φωτογραφίας στο Cinemarian με τον Ανδρέα Κατσικούδη”

Το … πιο όμορφο μοντέλο της Φιλοθέης, δεν είναι άλλο από την κόρη της Ευαγγελία που πόζαρε στον φωτογραφικό φακό της μαμάς της! Τα έργα της Φιλοθέης μπορείς να τα δεις στην έκθεση φωτογραφίας Thissio Lofts στην Πειραιώς.

Read More

And More