Florence and the Machine: Συγκλόνισε την Αθήνα στη χθεσινή συναυλία!

«Αυτό το τελευταίο τραγούδι, αγαπημένη μου Θεά, Περσεφόνη, το αφιερώνω σε σένα. Έχω ένα τελευταίο αίτημα για απόψε. Μπορούμε να το τραγουδήσουμε αυτό μαζί; Ώστε η Περσεφόνη και ο κάτω κόσμος να μας ακούσουν«. Με αυτά τα λόγια, η 33χρονη Florence Welch, η «ψυχή» των Florence and the Machine, προλόγισε το τελευταίο της τραγούδι, το βράδυ του Σαββάτου, 21.09.2019, στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου.

Δευτερόλεπτα πριν, είχε εκφράσει τον θαυμασμό της για τη χώρα μας και την αγάπη της, από παιδί ακόμη, για την ελληνική μυθολογία. Και η Περσεφόνη, η «θεά του κάτω κόσμου«, η αγαπημένη της όπως εκμυστηρεύτηκε, σαν να… βρισκόταν στο ασφυκτικά γεμάτο κλειστό του Γαλατσίου.

Ο Άδης απήγαγε την Περσεφόνη και σύμφωνα με την μυθολογία, την πήρε στον κάτω κόσμο για την ομορφιά της. Η Θεά Δήμητρα τη ζήτησε πίσω, με τον Άδη να συμφωνεί να ανεβαίνει η Περσεφόνη για έξι μήνες στον πάνω κόσμο και να κατεβαίνει τους επόμενους έξι στον κάτω.

Florence and the Machine

Πρόκειται για μια από τις πιο «δυνατές» αλληγορίες: Η απαγωγή της, συμβολίζει τον κύκλο της ευφορίας της φύσης. Είναι η κάθοδος της Κόρης στον Κάτω κόσμο κάθε φθινόπωρο, που ταυτίζεται με την απουσία των καρπών, οι οποίοι αναφύονται την άνοιξη με την άνοδό της.

Κι αυτό ακριβώς έζησαν οι χιλιάδες τυχεροί -πολύ τυχεροί- που έζησαν από κοντά την εμπειρία του live των Florence and the Machine: Μια ατελείωτη, ακραία αλλά ταυτόχρονα αρμονική εναλλαγή συναισθημάτων και διάθεσης.

Πηγή: Newsit

Read More

And More