Φώφη Γεννηματά: Σήμερα το τελευταίο αντίο στη Μητρόπολη Αθηνών

Στη Μητρόπολη Αθηνών θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία για τη Φώφη Γεννηματά στις 2 το μεσημέρι. Σήμερα Τετάρτη 27 Οκτωβρίου πλήθος κόσμου αναμένεται να βρεθεί στη Μητρόπολη με τη σορό της πολιτικού να βρίσκεται σε λαϊκό προσκύνημα.

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος αλλά και οι πολίτες, θα δώσουν το παρών στο τελευταίο αντίο για τη Φώφη Γεννηματά η οποία έφυγε στα 57 της χρόνια ηττημένη από τον καρκίνο. 

Τραγικές ώρες για την οικογένειά της. Η Φώφη Γεννηματά ήταν επί 17 χρόνια παντρεμένη με τον Ανδρέα Τσούνη, με τον οποίο και είχαν αποκτήσει μαζί δύο παιδιά.  Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, έναν από τους επικήδειους θα εκφωνήσει ο 17χρονος γιος της Γιώργος, που έχει και το όνομα του αείμνηστου πατέρα της.

Επικήδειο θα εκφωνήσουν όπως προβλέπει και το πρωτόκολλο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας και ο γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης.

 

Η Φώφη Γεννηματά και η σκληρή μάχη με τον καρκίνο

«Πέρασα δύσκολα με τον καρκίνο, αν και τα είχα περάσει με τους γονείς μου, είναι διαφορετικό να συμπαραστέκεσαι στους δικούς σου και διαφορετικό να το ζεις στον οργανισμό σου. Η μικρή μου ήταν μόλις δύο ετών. Είναι μεγάλη αγωνία για κάθε μητέρα να σκέφτεται αν θα καταφέρει να ζήσει για να μεγαλώσει τα παιδιά της», δήλωσε σε συνέντευξή της όταν το 2008 ο καρκίνος “χτύπησε” τη Φώφη Γεννηματά για πρώτη φορά.

Τους τελευταίους μήνες όμως ο καρκίνος ξαναχτύπησε την άτυχη πολιτικό, η οποία και είχε μιλήσει ανοιχτά για την περιπέτεια της υγείας της. Η Φώφη Γεννηματά όμως δεν λύγισε, πάλεψε μέχρι την τελευταία στιγμή. 

«H επιδείνωση της κατάστασης της υγείας μου, που απαιτεί νοσηλεία και αντιμετώπιση, με υποχρεώνει να μην συμμετάσχω ως υποψήφια στην εκλογική διαδικασία για την εκλογή Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής. Ως Πρόεδρος μέχρι την ανάδειξη νέας ηγεσίας αλλά και ως βουλευτής μετά, προτεραιότητα μου παραμένει η ενότητα και η προοπτική της παράταξης», ήταν η ανακοίνωση της Φώφης Γεννηματά.

Ο θάνατος που συγκλόνισε το πανελλήνιο

Νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας 25 Οκτωβρίου και συγκεκριμένα στις 12:05 η Φώφη Γεννηματά αφήνει την τελευταία της πνοή στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου και νοσηλευόταν τα τελευταία 24ωρα μετά από ραγδαία επιδείνωση της υγείας της.

Οι τηλεοπτικοί σταθμοί διακόπτουν αμέσως με έκτακτη ενημέρωση ανακοινώνοντας τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά. Συγκλονισμένος ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τη Φώφη Γεννηματά μέσα από συγκινητικές αναρτήσεις και φωτογραφίες της στα socia media.

Η Φώφη Γεννηματά σε ρόλο συζύγου – μητέρας

Η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής παντρεύτηκε σε ηλικία 22 ετών τον πρώτο της σύζυγο, Αλέξανδρο Ντέκα. Το 2003 η Φώφη Γεννηματά παντρεύτηκε τον οδοντίατρο, Ανδρέα Τσούνη με τον οποίο απέκτησαν μαζί μια κόρη και έναν γιο, ενώ η κόρη της από τον πρώτο της γάμο είναι σήμερα 24 ετών.

«Είναι εξαιρετικά δύσκολο να σκέφτεσαι ότι τα παιδιά σου μπορεί να μεγαλώσουν χωρίς εσένα, να σκέφτεσαι ότι μπορεί η μικρή σου να μην σε θυμάται καν πώς είσαι, να μην θυμάται τη φωνή σου, να μην θυμάται τη μορφή σου, να μη γνωρίσει το χάδι σου. Εμείς ήμασταν πολύ μεγαλύτερες όταν χάσαμε τους γονείς μας, είχαμε προλάβει να ζήσουμε μαζί τους κι έχουμε έντονες αναμνήσεις από εκείνους. Με έπιανε τρόμος όταν σκεφτόμουν ότι τα παιδιά μου, που με τόσο κόπο και προσπάθεια απέκτησα, θα τα άφηνα ξαφνικά μόνα τους. Είναι πολύ οδυνηρό», είχε δηλώσει η Φώφη Γεννηματά.

Το τελευταίο αντίο σήμερα για τη Φώφη Γεννηματά με τη σορό της να βρίσκεται σε λαϊκό προσκύνημα. Η κηδεία της είναι στις 2 το μεσημέρι ενώ στη συνέχεια η σορός θα μεταφερθεί στο Α Νεκροταφείο Αθηνών, σε μια μαύρη μέρα για την οικογένειά της και τον πολιτικό κόσμο, ο οποίος θα τη θυμάται πάντα τη Φώφη Γεννηματά ως μια γυναίκα – ηρωίδα.

 

 

Read More

And More