Φολέγανδρος – Η Ευγενία Σαμαρά ξεσπά: “Νιώθω ότι η δικαιοσύνη αντί να είναι τυφλή είναι απλώς αργή”

Η δολοφονία της 26χρονης Γαρυφαλλιάς από τον σύντροφό της στη Φολέγανδρο έχει συγκλονίσει την τοπική κοινωνία και ολόκληρο το Πανελλήνιο. Μετά την ομολογία του 30χρονου για το έγκλημα και όσο σοκαριστικά στοιχεία έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας πολλοί γνωστοί Έλληνες ξέσπασαν δημόσια για τη δολοφονία της άτυχης κοπέλας.

Ανάμεσά τους και η ηθοποιός Ευγενία Σαμαρά, η οποία συγκλονισμένη και οργισμένη με όσα έχουν συμβεί, γράφει στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram:

“Δεν είναι η «κακιά στιγμή», είναι ο τρόπος που κάποιοι έχουν μάθει να λειτουργούν. Δεν έμαθαν ποτέ τι σημαίνει σεβασμός, ισότητα, ελευθερία, ενσυναίσθηση, δεν έμαθαν ότι οι πράξεις έχουν συνέπειες.

Και αυτό έγινε κάπου στα παιδικάτα τους.

Νιώθω θλίψη, θυμό, νιώθω ότι η δικαιοσύνη αντί να είναι τυφλή είναι απλώς αργή. Και στο τέλος της ημέρας, τι να την κάνω αυτή τη δικαιοσύνη όταν καταλήγω πενθούντας;

Φτάνει! Όχι άλλες ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΕΣ. Πες το, ΓΥΝΑΙΚΟΚΤΟΝΙΑ! Αυτός είναι ο όρος!

Δεν προέκυψε από ανάγκη γλωσσολογικής διευκρίνισης. Καθιερώθηκε από εγκληματολόγους, ακριβώς γιατί πίσω από αυτές τις δολοφονίες σχηματίζεται και αποκρυσταλλώνεται ένα μοτίβο φόνων. Ποιος σκοτώνει μια γυναίκα και γιατί.

Έτσι φτάνουν πιο γρήγορα στη διαλεύκανση και ΒΑΣΙΚΑ στην ίδια την ΠΡΟΛΗΨΗ τέτοιων εγκλημάτων. Η γυναικοκτονία υφίσταται και δεν χρειάζεται καμία είδους πόλωση για να την μειώσει.

Έφτασε η ώρα, και άργησε, που ΟΛΟΙ μαζί οφείλουμε να κάνουμε κάτι. ΤΩΡΑ!

Έχουμε δικαιώματα που οφείλουμε να διεκδικήσουμε ΑΛΛΑ και ευθύνες που οφείλουμε να αναλάβουμε. #καμιαμόνη #femicide #endwomenabuse”

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Evgenia Samara Official (@eugeniasamara)

Read More

And More