Φονικός σεισμός με 65 νεκρούς στη Ν. Ζηλανδία!

6,3 Ρίχτερ συντάραξαν τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Νέας Ζηλανδίας, την Κράιστσερτς, για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε μήνες. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, έχουν καταρρεύσει κτήρια, με αποτέλεσμα να υπάρχουν “πολλά θύματα”, ενώ υπάρχουν και εγκλωβισμένοι στα ερείπια, αλλά και παγιδευμένοι σε κτήρια όπου εκδηλώθηκαν πυρκαγιές.

Μέχρι στιγμής όπως μεταδίδουν τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης 65 άτομα ανασύρθηκαν νεκροί από τα συντρίμμια. Μαρτυρίες αναφέρουν ακόμα ότι σωλήνες ύδρευσης έχουν ξηλωθεί ενώ το έδαφος σε πολλά σημεία έχει ανασηκωθεί σε ύψος που φθάνει και το ένα μέτρο.
Οι Γεωλόγοι εκτιμούν ότι το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από το κέντρο της πόλης, ενώ το βάθος κείτεται στα 5 χιλιόμετρα κάτω από την επιφάνεια της γης.

Τουλάχιστον 65 άνθρωποι σκοτώθηκαν από το σεισμό που έπληξε σήμερα την πόλη Κράιστσερτς της Νέας Ζηλανδίας, ανακοίνωσε ο πρώθυπουργός της χώρας Τζον Κι, ο οποίος προέβλεψε ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.
Ο δήμαρχος της πόλης κήρυξε το Κράιστσερτς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Μάλιστα είπε πως είναι σαν να βρίσκεσαι σε εμπόλεμη ζώνη.

Διάβασε περισσότερα στο newsit

Read More

And More