Φωτεινή Ντεμίρη: Η “Βαγγελιώ” από τον “Αστέρα Ραχούλας” αποκαλύπτεται…

– Επιστρέψετε στην τηλεόραση με το σίριαλ του Alpha «Αστέρας Ραχούλας». Πώς προέκυψε η πρόταση;
– Είναι καταρχάς μια ευτυχής συγκυρία. Στην αρχή του καλοκαιριού ακουγόταν ότι θα γίνουν, επιτέλους, κάποια σίριαλ στην ελληνική τηλεόραση. Χτύπησε τότε το τηλέφωνο και μου μίλησαν για τον «Αστέρα Ραχούλας». Χάρηκα πολύ τόσο με τους καλούς συντελεστές, τον σκηνοθέτη που γνώριζα από άλλες δουλειές, τους υπόλοιπους ηθοποιούς που εκτιμούσα αλλά και όταν πήρα το σενάριο στα χέρια μου. Είναι ένα σενάριο σφιχτό, με ολοκληρωμένους χαρακτήρες, με χιούμορ, με βάθος. Ο κάθε ήρωας είχε μια ιστορία πίσω του. Οσο δε προχωρούσε ο σχεδιασμός και η πραγματοποίηση της σειράς, έβλεπα ότι το καθετί που γινόταν ήταν φροντισμένο.
-Μιλήστε μου για τον χαρακτήρα που υποδύεστε, τη Βαγγελιώ.
-Η Βαγγελιώ είναι ένας άνθρωπος δυνατός, σταθερός, έξυπνος που της αρέσει να φροντίζει τους άλλους. Θέλει να προσφέρει. Είναι η «κολόνα του σπιτιού» και του χωριού. Είναι καλός άνθρωπος γιατί είναι έξυπνη. Είναι στάση ζωής που πιστεύω ότι ένας έξυπνος άνθρωπος πιο εύκολα θα την υιοθετήσει. Λατρεύει τον αδελφό της και τον ξάδελφό της, τον Αρη. Είναι μεγαλύτερη, ανύπαντρη και τους έχει μεγαλώσει. Είναι αφιερωμένη στους άλλους και στην Εκκλησία. Και εκείνη έχει «ανοιχτό μυαλό» όπως ο αδελφός της.
– Εχετε ομοιότητες με τον ρόλο σας;
– Αισθάνομαι δυνατή αν και οι δυσκολίες αυτή την εποχή τσακίζουν και σίδερα. Προσπαθώ, θέλω να είμαι καλός άνθρωπος. Είμαι υποστηρικτική για τους φίλους μου και τους ανθρώπους γύρω μου. Μου αρέσει να φροντίζω τους άλλους αν μου δοθεί αυτό το δικαίωμα.
– Σε τι διαφέρετε;
– Είμαι πιο… παιδί από τη Βαγγελιώ. Ισως έχω μια μεγαλύτερη αφέλεια. Η Βαγγελιώ είναι πιο πονηρεμένη. Εχω στη ζωή μου μια παιδικότητα που δεν την αφήνω να φύγει.
– Τι να περιμένουμε στα επόμενα επεισόδια από τη Βαγγελιώ;
– Απ΄ ό,τι ξέρω περιμένουμε ανατροπές. Η Βαγγελιώ κρύβει ευχάριστες εκπλήξεις.
– Από το πρώτο επεισόδιο το σίριαλ κέρδισε το ενδιαφέρον του κοινού και βρέθηκε ψηλά στους πίνακες τηλεθέασης.
– Ο «Αστέρας» είναι… αστέρι. Αν κρίνω από τον εαυτό μου όταν βλέπω κάτι στην τηλεόραση αρχικά με «τραβάει» η εικόνα. Το σίριαλ έχει ωραίο φωτισμό, πολύ καλή σκηνοθεσία και βέβαια δυνατό σενάριο που το ερμηνεύουν εξαιρετικοί ηθοποιοί. Είναι όλοι ένας κι ένας. Η σειρά έχει αποκτήσει φανατικούς φίλους.
– Πώς νιώθετε με τις συνεχείς επαναλήψεις του «Καφέ της Χαράς»;
– Από τη μια πλευρά χαίρομαι που οι τηλεθεατές βλέπουν ακόμα το σίριαλ και τους ευχαριστεί. Θα είμαι πάντα ευγνώμων γι’ αυτήν τη σειρά που με γνώρισε στον κόσμο. Πριν δεν είχα κάνει τηλεόραση. Μόνο θέατρο. Κατάλαβα πόσο ωραίο είναι να σε γνωρίζει ο κόσμος και να σε αγαπάει. Από την άλλη πλευρά υπάρχει και αυτό που λέμε ότι από τις πολλές επαναλήψεις «καίγεσαι» και πραγματικά διστάζει κανείς να πάρει έναν ηθοποιό που εμφανίζεται συνέχεια στην τηλεόραση και είναι χαρακτηρισμένος σε έναν ρόλο, σε καινούργια δουλειά.
– Συνέβη κάτι τέτοιο σε εσάς;
– Ναι, συνέβη. Περισσότερο σε σχέση με το σινεμά. Ηθελαν κάτι πιο «άκαυτο». Δεν με πειράζει.

– Πριν από δύο χρόνια προχωρήσατε σε μια επιχειρηματική κίνηση και ανοίξατε ένα κατάστημα, το «Πλεκτό της Χαράς» στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.

– Ναι, το άνοιξα για έναν χρόνο. Ηθελα να κάνω την εμπόρισσα (γέλια). Κάποιες φορές θέλω να παίρνω απόσταση από τη δουλειά. Χρειάζομαι να αποφορτιστώ. Το έχω ξανακάνει στο παρελθόν. Τότε έλεγα να κάτσω στο σπίτι μου και να πλέκω γιατί πάντα μου άρεσε. Το πλέξιμο είναι διαλογισμός. Δεν υπάρχει καλύτερο γιατρικό από αυτό. Αδειάζει το μυαλό σου αλλά συγχρόνως λειτουργεί με δημιουργικό τρόπο. Πριν από δύο χρόνια λοιπόν αποφάσισα να ανοίξω ένα μαγαζί με μαλλιά για πλέξιμο. Το ονόμασα «Το Πλεκτό της Χαράς». Το όνομα το σκέφτηκε ο γιος μου με έμπνευση από το σίριαλ αλλά και από το γεγονός ότι το πλεκτό σου δίνει χαρά. Στην πορεία κατάλαβα ότι είναι άλλο πράγμα να αγαπάς να πλέκεις και άλλο να είσαι έμπορος. Αλλιώς το είχα σκεφτεί στο μυαλό μου. Τελικά δεν ήταν συμβατό με την ψυχοσύνθεσή μου. Ακριβώς στον ένα χρόνο λειτουργίας το έκλεισα. Ωραία πέρασα, γνώρισα ενδιαφέροντες ανθρώπους, αντάλλαξα απόψεις και έκλεισε ο κύκλος.
– Είστε παντρεμένη εδώ και 22 χρόνια με τον ηθοποιό Χάρη Γρηγορόπουλο. Είναι εύκολο ή δύσκολο να ζουν στο ίδιο σπίτι δύο ηθοποιοί;
– Είναι εύκολο γιατί μοιράζεσαι την αγάπη για τη δουλειά, για την τέχνη. Τα θετικά είναι περισσότερα. Από την άλλη πλευρά είμαστε δύο άτομα στο ίδιο σπίτι που δεν έχουμε σταθερή δουλειά. Τι να κάνουμε; Στην Ελλάδα αυτή την περίοδο δεν υπάρχει τίποτα σταθερό.

Πηγή: TV Εθνος

Read More

And More