Φωτιά Εύβοια: Εκκενώνονται δύο χωριά

Ανεξέλεγκτη εξακολουθεί να είναι η μεγάλη φωτιά στην Εύβοια, που ξεκίνησε τα ξημερώματα της Τρίτης (13.08.2019) καίει χωρίς σταματημό ένα παρθένο πευκοδάσος Natura, καταφύγιο άγριας ζωής. Με εντολή του ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, εκκενώνονται δυοχωριάΚοντοδεσπότι και Μακρυμάλλη.

Από νωρίς άλλωστε οι κάτοικοι των δυο χωριών, όπως και του Σταυρού, είχαν ειδοποιηθεί να είναι έτοιμοι να απομακρυνθούν. Τα χωριά δεν κινδυνεύουν άμεσα είπε στον ΣΚΑΙ ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, αλλά θεωρήθηκε πως είναι καλύτερο για τους ίδιους να απομακρυνθούν.

Μετά την τελευταία ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων, για να περιορίσουν τη φωτιά στην Εύβοια επιχειρούν: 227 πυροσβέστες και 75 οχήματα7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων. Από αέρος κάνουν ρίψεις νερού έξι αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα, ενώ ένα ακόμα ελικόπτερο συντονιστικό κατευθύνει τα εναέρια μέσα στα σημεία που πρέπει να ενεργήσουν.

Τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής συνδράμουν δύο ομάδες πεζοπόρων του στρατού, εθελοντές, οκτώ μηχανήματα έργου και 10 υδροφόρες της Περιφέρειας και ΟΤΑ.

Πηγή: Newsit.gr

Read More

And More