Φωτιά στη Νέα Αγχίαλο: Σε πλήρη εξέλιξη η εκκένωση των πολιτών – Πανικόβλητοι κάτοικοι και τουρίστες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η εκκένωση της Νέας Αγχιάλου Μαγνησίας, λόγω της φωτιάς που βρίσκεται εκτός ελέγχου στην περιοχή και έχει προκαλέσει μέχρι και εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών. Το Λιμενικό συντονίζει τις προσπάθειες για να απομακρυνθούν όλοι με ασφάλεια.

Οι κάτοικοι της Νέας Αγχιάλου έφυγαν με αυτοκίνητα προς Βόλο, με βάρκες άλλων πολιτών αλλά και με σκάφη διασωστών που επιστράτευσε το Λιμενικό για την ασφαλή εκκένωση της περιοχής, λόγω της ανεξέλεγκτης φωτιάς που καίει εκεί σήμερα (27.7.2023) Πέμπτη.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, η φωτιά πλησιάζει απειλητικά το λιμάνι της περιοχής ενώ ο φόβος των πολιτών εντείνεται από τις απανωτές εκρήξεις που ακούγονται από την αποθήκη πυρομαχικών 6 χιλιόμετρα μακριά από την 111 Πτέρυγα Μάχη της Πολεμικής Αεροπορίας. Δείτε τη στιγμή της έκρηξης εδώ.

«Ακούμε τις εκρήξεις, τραντάχτηκαν τα σπίτια μας στην πόλη. Είμαστε ήδη τρομαγμένοι από ένα δύσκολο βράδυ, δεν κοιμηθήκαμε εμείς που μένουμε κοντά στην περιοχή των εκρήξεων», ανέφερε κάτοικος στο MEGA.

«Είναι πολύ ισχυρές οι εκρήξεις στον Βόλο. Είμαστε τρομοκρατημένοι από χθες το βράδυ γιατί η φωτιά ήταν πάρα πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές. Συγκεκριμένα στην περιοχή των Μελισσιάτικων ακούμε πάλι έκρηξη», πρόσθεσε.

Μια κοπέλα έκλαιγε στην κάμερα του MEGA, καθώς είχε τρομάξει από τις εκρήξεις και από την κατάσταση που επικρατεί στη Νέα Αγχίαλο.

Πηγή: Mega

Read More

And More