Φωτιά στη Ρόδο: Κραυγή αγωνίας από νεαρό άνδρα – «Άφησαν τα ζώα να καούν ζωντανά – Έχουμε καταστραφεί»

Η μάχη με τη φωτιά συνεχίζεται στη Ρόδο για όγδοη ημέρα. Η κατάσταση για ακόμη μία νύχτα ήταν δύσκολη, με όλες τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, εθελοντές και κατοίκους να καταβάλλουν με αμείωτη ένταση προσπάθειες, κάτω από αντίξοες συνθήκες, για να περιορίσουν τα μέτωπα της φωτιάς.

Ανάμεσα στους εθελοντές κι ένας νεαρός Ροδίτης, ο οποίος μέσα από το Instagram, μεταφέροντας το απόγευμα το κλίμα από την περιοχή Γεννάδι, κάνει έκκληση στους ντόπιους να μαζέψουν τα σκυλιά τους και να μην τα αφήνουν δεμένα.

«Παιδιά SOS, στον κεντρικό δρόμο στο Γεννάδι έχουμε δεμένα σκυλιά. Τα έχουμε μαζέψει από τα χωράφια, που τα άφησαν ζωντανά να καούν τα @@@@. Λύστε τα ζώα σας! Σας παρακαλώ, στείλτε αυτοκίνητα να κατεβάσουν τα σκυλιά, από την κεντρική διασταύρωση Γενναδίου να πάνε όπου υπάρχει χώρος. Λύστε τα ζώα, θα καούν ζωντανά» ακούγεται να λέει με απελπισία ο Ροδίτης.

Σε επόμενο story στο Instagram, λέει με λυγμούς πως «επειδή μου έχουν στείλει πολλοί φίλοι και μου λένε, ότι βλέπουν τι συμβαίνει από εμάς, η κατάσταση είναι μία κόλαση, καιγόμαστε. Έχει καταστραφεί όλο το νησί. Τα σπίτια μας καίγονται. Έχουμε καταστραφεί».

Read More

And More