Φωτιά στη Ρόδο: Συγκλονισμένοι Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Τριαντάφυλλος, Τζέιμς Καφετζής και Στηβ Μιλάτος

Για οκτώ ημέρες, η φωτιά στη Ρόδο έχει κάψει χιλιάδες στρέμματα γης, με ολόκληρους οικισμούς και ξενοδοχεία να εκκενώνονται. Το πυροσβεστικό σώμα σε συνδυασμό με τους εθελοντές δίνουν τη δική τους μάχη για τις αναζωπυρώσεις.  

Δεν είναι λίγοι εκείνοι, οι οποίοι κατάγονται από την Ρόδο και θρηνούν μαζί με τους συμπολίτες τους την καταστροφή της φυσικής ομορφιάς του νησιού. Καθημερινά προσπαθούν να βοηθήσουν ο καθένας με τον δικό του τρόπο είτε έμπρακτα από το νησί είτε μέσα από τα social media. 

  • Κωνσταντίνα Σπυροπούλου

Η γνωστή παρουσιάστρια γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ρόδο, μη μπορώντας να πιστέψει ότι οι περισσότερες παιδικές αναμνήσεις της καταστράφηκαν μέσα σε λίγες ημέρες. Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου έκανε έκκληση και ζήτησε από τους followers, αυτές τις ώρες, το περιεχόμενο των αναρτήσεων να αφορά μόνο τη φωτιά στη Ρόδο, ώστε να γίνεται σωστή ενημέρωση και να καλυφτούν οι βασικές ανάγκες στο νησί.

«Αυτές τις μέρες το διαμάντι της Ελλάδας, η Ρόδος μας πενθεί τις δασικές εκτάσεις που καταστράφηκαν, τον πανέμορφο φυσικό της πλούτο, τις περιουσίες των ανθρώπων που παλεύουν μια ζωή και καταστράφηκαν από ανεξέλεγκτη φωτιά.

Παρακαλώ πολύ, αν έχετε την καλοσύνη, μην ανεβάζετε τίποτα άλλο, εκτός από τις ανάγκες ή την κατάσταση που επικρατεί, έτσι ώστε να αποσυμφορήσουμε τα ΜΜΕ και να παρακολουθούμε όλοι το περιεχόμενο των δημοσιεύσεων και να βοηθήσουμε άμεσα. Κάθε λεπτό μετράει», ανέφερε στην ανάρτησή της η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου.

  • Τζέιμς Καφετζής

Ο Τζέιμς Καφετζής από τις πρώτες ώρες της φωτιάς στην Ρόδο, έσπευσε στις κόκκινες περιοχές προκειμένου να βοηθήσει με το σκάφος του μεταφέροντας τους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους τουρίστες. Ο πρώην παίκτης του Survivor ζει και εργάζεται μόνιμα στο νησί των Ιπποτών και από την πρώτη στιγμή βοηθάει έμπρακτα όποιον το έχει ανάγκη.

«Το μόνο που έχουμε είναι ο ένας τον άλλον! Συγχαρητήρια σε όλους που βοηθάνε με τον τρόπο τους! Υπάρχει μεγάλη παραπληροφόρηση στα social media. Θα ενημερωθώ σύντομα για το τι χρειάζεται και που, και μέσω efood άτομα εκτός Ρόδου μπορείτε να στείλετε προμήθειες (θα ανεβάσω διευθύνσεις σύντομα)» έγραψε χαρακτηριστικά.

 

  • Τριαντάφυλλος

Αποσβολωμένος παρακολουθεί τις εξελίξεις και ο Τριαντάφυλλος. Ο δημοφιλής τραγουδιστής κατάγεται και εκείνος από την Ρόδο και πονάει βλέποντας το νησί του να παραδίδεται καθημερινά στις φλόγες. 

Μάλιστα, ο ξάδελφός του Παναγιώτης Σωτηρίου είναι πυροσβέστης και βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πύρινο μέτωπο, προσπαθώντας να σβήσει τις φωτιές.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Triantafyllos Xatzinikolaou (@triantafyllos_xatzinikolaou)

 

  • Κωνσταντίνα Μιχαήλ

Όπως αποκάλυψε η γνωστή ηθοποιός γεννήθηκε στην Ρόδο και εκεί έζησε τις πρώτες στιγμές της ζωής της. Η Κωνσταντίνα Μιχαήλ ήθελε φέτος να γιορτάσει εκεί τα γενέθλιά της, αλλά φυσικά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ύστερα από τις δραματικές στιγμές που ζει το νησί.

«Είχα πει να γιορτάσω φέτος τα γενέθλιά μου στην υπέροχη Ρόδο στην οποία γεννήθηκα και περπάτησα τα πρώτα βήματα της ζωής μου. Δεν τα κατάφερα και τι γιορτή να κάνω σε έναν τόπο που μάχεται και κλαίει πάνω από τις στάχτες του. Είναι ανώφελο ακόμα κι αυτό που γράφω αλλά η καρδιά μου ματώνει κι η ψυχή μου κι η σκέψη μου τρέχει κοντά σε αυτούς τους τόπους, στους ανθρώπους, στην καταπληκτική φύση, στα ζωάκια, στις περιουσίες, στα σπίτια, στα χωριά, στις γιαγιάδες, στους παππούδες, στα παιδιά που γεννιούνται και κάνουν τα πρώτα τους βήματα, όπως εγώ πριν πολλά χρόνια» έγραψε η Κωνσταντίνα Μιχαήλ.

  • Steve Μιλάτος

Το γνωστό μοντέλο για ακόμη ένα καλοκαίρι επέστρεψε στον τόπο καταγωγής του, καθώς εργάζεται σεζόν σε γνωστά μαγαζιά. Ο Στηβ Μιλάτος δημοσίευσε ένα συγκλονιστικό βίντεο με τους καπνούς από την πυρκαγιά στην Λίνδο να σκεπάζουν τον καταγάλανο νερό.

«Οι φωτιές δεν είναι αποτέλεσμα κλιματικής αλλαγής, κάποιος τις βάζει» έγραψε το μοντέλο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

 

Φωτογραφίες: instagram

Read More

And More