Φωτιά στην Κορινθία: Ο “Μισθοφόρος” από το Survivor στον πύρινο εφιάλτη – Συγκλονιστικές εικόνες

Για δεύτερη ημέρα συνεχίζεται η φωτιά που ξεκίνησε από τον Σχίνο Κορινθίας και έφτασε ως τα Μέγαρα και την Αττική. Σπίτια, αλλά και 50.000 στρέμματα δάσους κάηκαν ολοσχερώς, με τις καταστροφές στην περιοχή να είναι ανυπολόγιστες.

Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη όλη τη νύχτα με τις φλόγες και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα. Ανάμεσά τους και εθελοντές πυροσβέστες.

Ο Κώστας Αναγνωστόπουλος βρέθηκε στον πύρινο εφιάλτη με την εθελοντική ομάδα δασοπροστασίας Παπάγου – Χολαργού, ΔΑΠΑΧΟ, προκειμένου να συνδράμουν στην προσπάθεια της κατάσβεσης.

Οι εικόνες που κατέγραψε ο «Μισθοφόρος» του Survivor και ανέβασε στα social media είναι συγκλονιστικές. Σύμφωνα με πληροφορίες, για μερικές ώρες αποκλείστηκαν στο σημείο, αλλά ήταν ασφαλείς.

 

 

 

Σήμερα, με τους ανέμους να έχουν «πέσει», η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη, αλλά το γεγονός πως δεν υπάρχει ένα ενιαίο μέτωπο αλλά πολλά και διάσπαρτα κάνει ακόμη πιο δύσκολο το έργο των πυροσβεστών.

Λίγο μετά τις 08:00 το πρωί, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η εικόνα της φωτιάς ήταν βελτιωμένη, σε σχέση με τη νύχτα. Οι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη και με το πρώτο φως της ημέρας απογειώθηκαν συνολικά 12 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα που συνδράμουν από αέρος για την κατάσβεση της φωτιάς.

 

Read More

And More