Φωτορεπορτάζ TLIFE

Φωτιά στην Πεντέλη: Η επόμενη μέρα στο Ντράφι – Ο επίγειος παράδεισος που «σκεπάστηκε» με στάχτη

Tο ημερολόγιο γράφει 23-7-2022

Τέσσερις ημέρες αφότου ξέσπασε η καταστροφική πυρκαγιά στο Ντράφι της Πεντέλης.

Η εικόνα του άλλοτε αυτού μικρού επίγειου παραδείσου που αποτελούσε ιδανικό καταφύγιο για διάφορα είδη πανίδας αλλά και μια ξεχωριστή επιλογή για τους κατοίκους της πρωτεύουσας που ήθελαν να πάρουν μια ανάσα δροσιάς και να βρεθούν κοντά στη φύση μέσα σε λίγα μόλις λεπτά, πλέον, είναι αποκαρδιωτική.

Όπως θα δεις και στις φωτογραφίες που εξασφάλισε για το TLIFE o Πέτρος Χόντος τα μόνα που αφήνουν την ελπίδα ότι ίσως κάποια μέρα αυτή η περιοχή μπορέσει να γίνει ο μικρός καταπράσινος παράδεισος, είναι τα λιγοστά δέντρα και λουλούδια που σώθηκαν και φυσικά το ρέμα του Βαλανάρη.

Πρόκειται για ένα ρέμα που ξεκινάει από τα υψώματα της Μαυρηνόρας στη νότια Πεντέλη, κινείται αρχικά νότια και στη συνέχεια φεύγει ανατολικά όπου δημιουργεί το ρέμα της Ραφήνας σε μια διαδρομή 16 περίπου χιλιομέτρων.

Στο μέσο της διαδρομής του, στο ύψος του Ντράφι δημιουργεί έναν καταρράκτη, ύψους 6 μέτρων, από τους ελάχιστους της Αττικής που παραμένει εκεί να θυμίζει κάτι από το ονειρεμένο εκείνο σκηνικό.

Δυστυχώς οι φυσικοί πνεύμονες της χώρας μας κάθε χρόνο μειώνονται όλο και περισσότερο. Οι φυσικές καταστροφές είναι τεράστιες. Χλωρίδα, πανίδα, ακόμα και ανθρώπινες ζωές βρίσκονται σε κίνδυνο λόγω της απερισκεψίας – και όχι μόνο – κάποιων.

Ίσως είναι ώρα να αναλογιστούμε τις συνέπειες που θα επιφέρουν αυτές οι τεράστιες φυσικές καταστροφές στις ζωές μας και σε ολόκληρο των πλανήτη. Ίσως να είναι ώρα να αναλογιστούμε αν θέλουμε να ζούμε σε ένα σκηνικό καταπράσινο, με δέντρα, λουλούδια και ζώα ή σε ένα ολόμαυρο τοπίο βγαλμένο από ταινίες τρόμου.

Φωτογραφίες TLIFE/ Πέτρος Χόντος

Read More

And More