Φωτιές Βαρυμπόμπη – Βόρεια Εύβοια: Ραγίζουν καρδιές οι μαύρες εικόνες και τα μηνύματα στο twitter

Εβδομάδα γεμάτη δυσάρεστες ειδήσεις με τη φωτιά να απειλεί ανθρώπινες ζωές, περιουσίες και ζώα. Στο επίκεντρο η Βαρυμπόμπη και η Βόρεια Εύβοια, όπου και η φωτιά προκάλεσε πανικό στους κατοίκους των περιοχών οι οποίοι και έτρεξαν να σωθούν εγκαταλείποντας τα σπίτια τους

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη

Από νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης 3 Αυγούστου η φωτιά στην Βαρυμπόμπη έγινε το πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων αλλά και στα social media.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι στην Άνω Βαρυμπόμπη. Στην περιοχή επιχειρούν 104 πυροσβέστες με 35 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, πέντε ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων και το ρωσικό Beriev 200 και τη συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρων ΟΤΑ.

Κατά τις βραδινές ώρες η περιοχή είχε εκκενωθεί με τους ρεπόρτερ και των τηλεοπτικών σταθμών να μεταδίδουν όλα τα νεότερα από τη φλεγόμενη Βαρυμπόμπη. Ευτυχώς αυτή τη φορά δεν θρηνήσαμε θύματα.

Δες ακόμα: Κύμα συμπαράστασης για τους κατοίκους και τα ζωάκια στην Βαρυμπόμπη μετά τη φωτιά: Οι αναρτήσεις των επωνύμων

Φωτιά στη Βόρεια Εύβοια..

Τραγικές ώρες για τους κατοίκους της Εύβοιας με τη φωτιά να περικυκλώνει την περιοχή Ροβιές. Σκάφη του Λιμενικού έσπευσαν για να απομακρύνουν κατοίκους και τουρίστες, ενώ «επιστρατεύτηκαν» και παραπλέοντα ιδιωτικά σκάφη, αλλά και ένα ferry-boat που βρισκόταν στην περιοχή, καθώς οι φλόγες πλησίαζαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα.

 

Αντιμέτωποι με τη φωτιά ήρθαν 95 πυροσβέστες αλλά και πολλοί εθελοντές. Σοκ προκάλεσαν οι σχετικές εικόνες που ανέβηκαν στα social media με τους χρήστες του διαδικτύου να κάνουν ότι μπορούν προκειμένου να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας, μέσα από εκκλήσεις και τηλέφωνα πρώτης ανάγκης.

Κύμα συμπαράστασης στα social media με τις εικόνες και τα μηνύματα στο twitter να συγκινούν…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Read More

And More