Φώτης Μπενάρντο: Η στήριξη από την Πηνελόπη Αναστασοπούλου, το πραγματικό του επώνυμο και η παγκόσμια μουσική πατέντα που έχει κατοχυρώσει

Μπορεί η Πηνελόπη Αναστασοπούλου να έχει καταφέρει να διαγράψει τη δική της σημαντική πορεία στον καλλιτεχνικό κόσμο της χώρας μας, ωστόσο εξίσου επιτυχημένος στον χώρο της μουσικής είναι και ο σύζυγός της, Φώτης Μπενάρντο.

Ο σύζυγος της Πηνελόπης Αναστασοπούλου, με τον οποίο έχει αποκτήσει δυο κόρες, την Λυδία και την Ηλέκτρα, διαθέτει το δικό του στούντιο ηχογραφήσεων, είναι μουσικός παραγωγός, κι ένα έχει ένα αρκετά μεγάλο βιογραφικό συνεργασιών με μπάντες της ροκ και της μέταλ μουσικής σκηνής, τα τελευταία χρόνια είναι οι φωνή των SixforNine και παίζει drums στους Nightfall, συγκροτήματα που έχουν αγαπηθεί από πολλές χώρες του εξωτερικού σημειώνοντας σημαντική επιτυχία. 

Λίγο πριν αναχωρήσει για την περιοδεία των Nightfall στη Βραζιλια, ο Φώτης Μπενάρντο μίλησε στη διαδικτυακή εκπομπή Rock Gems και μέσα σε όλα αποκάλυψε το πραγματικό του επίθετο και τους οικογενειακούς δεσμούς με τον γνωστό «ληστή με τις γλαδιόλες» και την παγκόσμια μουσική πατέντα που έχει κατοχυρώσει. Φυσικά, δε θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στη στήριξη που έχει από τη σύζυγό του, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, αλλά και τα ταλέντα που δείχνουν να έχουν οι δυο κόρες του, Λυδία και Ηλέκτρα.

«Ο θείος μου ήταν ο ληστής με της γλαδιόλες. Εξού και το επώνυμο που το κουβαλάω πάνω μου τόσα χρόνια. Στα χαρτιά είμαι Γιαννακόπουλος, να το ξέρει ο κόσμος, μη με ρωτάνε από που είμαι. Το Βενάρδος, ήταν ο ληστής με τις γλαδιόλες. Έκανε κάποιες ληστείες, η πρώτη νομίζω ήταν στο Παγκράτι, εκεί όπου αργότερα πήγα Γυμνάσιο. Είχε γλαδιόλες και μια κοντόκανη καραμπίνα. 

Ήταν επί χούντας, ήταν αντιστασιακός, ήταν επί Σπάρτακο… Ήταν παράξενος ο θείος. Έχει ιστορία μεγάλη. Και αργότερα στη φυλακή, όταν ήθελε να γλιτώσει, γιατί ήταν ακραία τα πράγματα μέσα, έκανε διάφορα για να πάει στο νοσοκομείο. Έφτασε σε σημείο να καταπίνει ξυράφια, κουτάλια, μαχαίρια, για να τον βγάλουν τρελό, να τη γλιτώσει και να πάει στο νοσοκομείο.

Αυτά εγώ τα έμαθα αργότερα γιατί τότε, ήμουν 4-5 ετών… Το έψαξα πολύ και μου άρεσε όλο αυτό, ο τρόπος που το αντιμετώπισε, ο τρόπος που βοηθούσε όσο μπορούσε τους φτωχούς, έκανε και κάτι χαϊλίκια, αλλά ήταν ωραίος τύπος. Είμαι περήφανος για εκείνον. Δεν πείραξε ποτέ κανέναν, δε σκότωσε κάποιον, δεν έκανε κάτι τέτοιο. Απλά ήταν λίγο αντιδραστικούλης. Το έχει το σόι» ανέφερε αρχικά ο Φώτης Μπενάρντο για το πραγματικό του επώνυμο και τη σύνδεσή του με τον «ληστή με τις γλαδιόλες».

Στη συνέχεια, ο Φώτης Μπενάρντο αναφέρθηκε και στην παγκόσμια μουσική πατέντα που έχει κατοχυρώσει.

«Στα τύμπανα έχω μια δική μου τεχνική, το hell blast. Αυτό το έχω πατεντάρει. Είναι παγκόσμια πατέντα. Με είχε βοηθήσει ο φίλος μου, Άλεξ Φιλιππίδης. Τελείωσα στον Νάκα, έχω μελετήσει αρκετά και τζαζ mambo και μοζαμπίκ και όλα αυτά τα ωραία, τα τρελά, και εκτός Νάκα βρήκα κι έναν άλλο δάσκαλο, τον Γιώργο Μανιάτη, αυτός ήταν ο δάσκαλός μου που με βοήθησε πολύ γιατί έπαιζα afro-cuban και τέτοια, Με είχε πορώσει στο να μάθουν τα άκρα μου να παίζουν διαφορετικά πράγματα το καθένα…

Μου είχε δείξει τον Horacio “El Negro” Hernández, μου άρεσε πάρα πολύ σαν ντράμερ, τζαζ-λατιν ντράμερ. Με ιντρίγκαρε αυτό και σκέφτηκα ότι στο δικό μας στυλ, στη μέταλ, δεν υπάρχει κάποιος που να έχει βγάλει κάτι παρόμοιο. Πήρα ένα ταμπούρο και το έβαλα αριστερά στο πόδι, το προσάρμοσα, έφτιαξα τη βάση και πήρα ένα πετάλι και το blast pit εγώ το παίζω one foot blast που σημαίνει ότι κάθε ride που χτυπάω, ακολουθεί το δεξί μου πόδι, και όχι με δυο. 

Από εκεί που έπαιζα όγδοα με το ένα πόδι, άρχισα να παίζω 16α και το off bit του αριστερού χεριού που ήταν το ταμπούρο, το πρόσθεσα στο αριστερό μου πόδι… Έτσι ελευθέρωσα το αριστερό μου χέρι, και επάνω έπαιζα μελωδίες στα πιάτα. Αυτό το ονόμασα hell blast, το πατένταρα αυτό» αποκάλυψε.

Στη συνέχεια της συνέντευξης, ο Φώτης Μπενάρντο αναφέρθηκε και στην σύζυγό του Πηνελόπη Αναστασοπούλου τονίζοντας το ταλέντο της στο τραγούδι ενώ με χιούμορ ανέφερε ότι όταν έγινε γνωστός ο γάμος τους, όλοι ψαχνόντουσαν να δουν ποιος είναι αυτός ο μεταλάς.

«Η μεγάλη μου κόρη, η Λυδία με έχει δει σε συναυλία, την είχε φέρει η Πηνελόπη στο New Long Festival. Η Πηνελόπη έχει φωνάρα. Πρέπει να σου δείξω βίντεο τι γίνεται στο σπίτι. Οι κόρες μου θέλω να ασχοληθούν με οτιδήποτε τις κάνει να είναι χαρούμενες. Είδα ότι και σε μένα αυτό λειτούργησε και αυτό με νοιάζει. Η Λυδία χορεύει ασταμάτητα, έρχεται σπίτι, μετά το μάθημα χορού και χορεύει ασταμάτητα… Με την Πηνελόπη είχαμε παίξει μαζί 14 Φεβρουαρίου, την ημέρα των ερωτευμένων, acoustic show στο Bourbon, το οποίο έχει κλείσει τώρα… Έχουμε παίξει και το Don’t talk to strangers  από Dio, εγώ τύμπανα και η Πηνελόπη φωνή…

Δεν είμαστε ζευγάρι που καθόμαστε και δεν κάνουμε τίποτα. Έχουμε τρελό τρέξιμο και οι δυο, προσπαθούμε να συντονίσουμε το σπίτι, τη δουλειά, τις καριέρες, δεν είναι εύκολο… Είναι πολύ ταλαντούχα γυναίκα… Στην αρχή ψαχνόντουσαν όλοι ποιος είμαι εγώ που παντρεύτηκα την Πηνελόπη Αναστασοπούλου, ο μεταλάς» είπε.

«Το να ισορροπώ οικογένεια-καριέρα είναι κάτι στο οποίο με βοηθάει η Πηνελόπη γιατί έχει κατανόηση. Με βοηθάει όσο δεν πάει. Έχω και τους γονείς της που μας βοηθάνε γιατί πολλές φορές χρειάζεται να λείπουμε και οι δυο. Η κατανόηση και το support από το σπίτι είναι που βοηθάνε… 

Βλέπω το θέμα της κλίσης στα παιδιά μου. Η μικρή μου τραγουδάει, και τραγουδάει άρτια από πολύ πολύ μικρή… Η μεγάλη μου κόρη έχει τρελή σχέση με το σώμα της, έχει κλίση στο χορό και τη γυμναστική και τη βλέπω να ανθίζει… » ανέφερε ακόμα ο Φώτης Μπενάρτνο.

 

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164