Φώτης Σεργουλόπουλος: «Δε μπορούσα να κρύψω το φύλο της σχέσης μου λέγοντας “ο άνθρωπός μου”, αισθανόμουν ότι ήμουν πάρα πολύ ψεύτικος»

Τη δική του απάντηση σε όσους αντιδρούν με το νομοσχέδιο για τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών στη χώρα μας και την τεκνοθεσία από αυτά μίλησε σε ραδιοφωνική εκπομπή ο Φώτης Σεργουλόπουλος.

Ο παρουσιαστής που έχει μιλήσει ανοιχτά για τον σεξουαλικό του προσανατολισμό και έχει υιοθετήσει και έναν γιο, εξέφρασε τις σκέψεις του λέγοντας πως δεν μπορεί να ανέχεται να μιλά ο καθένας για το παιδί του.

«Το τι έχει γίνει από τη μέρα που δήλωσα ανοιχτά τον σεξουαλικό μου προσανατολισμό, θα μπορούσα να μην το έχω συζητήσει αν δεν ήμουν δημόσιο πρόσωπο. Στις συνεντεύξεις ρωτάμε και πράγματα για την προσωπική ζωή του άλλου. Δε μπορούσα να μιλάω και να προσπαθώ να κρύψω το φύλο της σχέσης μου λέγοντας “ο άνθρωπός μου”. Αισθανόμουν ότι ήμουν πάρα πολύ ψεύτικος.

Έχει μπει σε διαβούλευση το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο. Το τι διαβάζουμε, και το τι ακούμε, και το πόσο κακοποιητικός λόγος υπάρχει, από εκκλησία, από ανθρώπους που δε μας γνωρίζουν. Μας λένε με τα χειρότερα. Ακόμα και άνθρωποι της διανόησης χρησιμοποιούν λέξεις πολύ άσχημες για εμάς, για μένα, για το παιδί μου.

Αν εσένα ερχόταν κάποιος να μιλήσει για το παιδί σου και έλεγε ότι θα βγει de facto σαν τα μούτρα σου, δε θα του έλεγες “ρε μ@@@κα τι λες;”, δε θα σηκωνόταν ο πατέρας από μέσα σου; Γιατί εγώ να κάθομαι να ανέχομαι ότι θα μιλήσει ο καθένας για το παιδί μου; Είμαι καλά, γιατί αυτή τη στιγμή έρχεται όλο αυτό, να γίνει νόμιμο και να μη μπορείς να με ξαναπείς έτσι» είπε ο Φώτης Σεργουλόπουλος στο “Uncut Oneman”.

Read More

And More