Φθινοπωρινός καιρός ως την Τρίτη!

Άστατος με τοπικές βροχές και καταιγίδες θα είναι ο καιρός την Κυριακή και τη Δευτέρα. Βελτιώνεται από την Τρίτη με μικρή άνοδος της θερμοκρασίας από την Τετάρτη.

Αναλυτικά ο καιρός σήμερα:
Στη Μακεδονία και τη Θράκη θα σημειωθούν σποραδικές βροχές. Καταιγίδες τις πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη και πιθανόν τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά. Από το απόγευμα βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις, πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 29 βαθμούς και στα δυτικά η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Τα νησιά του Ιόνιου, η Ηπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος θα έχουν λίγες νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες. Πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 16 έως 30 βαθμούς. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες τις πρωινές ώρες στα βόρεια κυρίως θαλάσσια τμήματα και πιθανόν τις μεσημβρινές ώρες στα ορεινά. Από το απόγευμα βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 30 βαθμούς κελσιου. Στα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Οι Κυκλάδες και η Κρήτη θα έχουν γενικά αίθριο καιρό με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 και βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς.
Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και πιθανόν το πρωί καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς Κελσιου.
Η Αττική θα έχει τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής. Βελτίωση από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ και η θερμοκρασία από 21 έως 29 βαθμούς Κελσιου.
Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν νεφώσεις με σποραδικές βροχές κυρίως τις πρωινές ώρες, όποτε θα εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες. Από το απόγευμα βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι μεταβλητοί 4 και το πρωί βόρειοι βορειοδυτικοί πρόσκαιρα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία: από 21 έως 27 βαθμούς Κελσιου.
Ο καιρός τις επόμενες μέρες
Τη Δευτέρα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά πλην της Θράκης θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις με σποραδικές βροχές και καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα στα νότια θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών στην Κρήτη. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή πτώση.
Την Τρίτη στην ανατολική ηπειρωτική χώρα θα σημειωθούν παροδικές νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι στα δυτικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.
Την Πέμπτη στα βορειοδυτικά θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στα δυτικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα ανατολικά βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

Read More

And More