Φύγαμε για Μάνη με… ξεναγό τον Β. Καλλίδη και τις μαγειρικές του!

Σύγκλινο Μάνης, λαλάγγια Καλαμάτας, αυγοτάραχο Μεσολογγίου, απάκι Κρήτης, γίγαντες Καστοριάς, φάβα Σαντορίνης…. Χωράει μια ολόκληρη Ελλάδα μέσα σ’ ένα… πιάτο;
Κάθε Σάββατο, ο chef, συγγραφέας, δημοσιογράφος και ερευνητής γεύσεων, Βασίλης Καλλίδης μας ταξιδεύει στις πιο… νόστιμες και φιλόξενες γωνιές της χώρας μας, με αφορμή θεματικές γιορτές τοπικών προϊόντων, φεστιβάλ αλλά και πανηγύρια.

Πολλές εικόνες και γεύσεις Ελλάδας. Πρωτοποριακές προτάσεις, σύγχρονες καλλιέργειες και αγροτικές πρακτικές, καθημερινοί άνθρωποι σε όλη την αλυσίδα παραγωγής τροφής, αυθεντικά «στέκια», παραδοσιακές γεύσεις και πολλή μουσική.

Σήμερα στις 20:00 το βράδυ, το ταξίδι ξεκινάει από τη Μάνη και τη γιορτή Τράτας στον Κότρωνα. Μια νέα γιορτή αφιερωμένη στη θάλασσα και τους ψαράδες με πολλή μουσική, χορό και θαλασσινούς μεζέδες. Ο Βασίλης συναντάει μικρούς παραγωγούς της περιοχής, δοκιμάζει τις περίφημες δίπλες με μέλι και βλέπει πώς μαζεύουν θαλασσινό αλάτι στον Άγιο Νίκωνα.

Πίσω από τις κατσαρόλες και τα τηγάνια του, ο chef μαγειρεύει κοτόπουλο με μπύρα και ντόπιες ελιές για τους περαστικούς της πλατείας και στη συνέχεια ταξιδεύει για την Καλαμάτα. Εκεί, συναντάει δύο νέα παιδιά που διαχειρίζονται ένα εναλλακτικό αγρόκτημα, γνωρίζει φυστικοπαραγωγούς, δοκιμάζει παραδοσιακή γουρνοπούλα και κάνει βόλτα στην κεντρική αγορά όπου μαγειρεύει κόκκορα με χοντρά μακαρόνια.

Επισκέπτεται μια μικρή ταβέρνα και τρώει τις καλύτερες τηγανητές πατάτες όλων των εποχών. Το τελευταίο βράδυ, μια οικογένεια κρεοπωλών της περιοχής ετοιμάζει για τον Βασίλη μια έκπληξη: ένα γλέντι γεμάτο λιχουδιές.

Read More

And More