Γ. ΑΛΚΑΙΟΣ: Οι πρώτες αντιδράσεις μετά το τελικό αποτέλεσμα.

Γ. ΑΛΚΑΙΟΣ: Οι πρώτες αντιδράσεις μετά το τελικό αποτέλεσμα. | tlife.gr

Τρία καθίσματα πιο κάτω, κάθομαι και ακούω… Προσπαθώ μάλλον να ακούσω. Τα πρώτα λόγια, τις πρώτες σκέψεις τα πρώτα συναισθήματα. Ενός ανθρώπου που πριν λίγες ώρες τον παρακολούθησε ολόκληρη η Ευρώπη να τραγουδάει και να φωνάζει ΟΡΑ, που μετέφερε τον ελληνικό στίχο σε όλες τις χώρες της ηπείρου, που η προσπάθεια του ανταμείφθηκε με 140 βαθμούς και κέρδισε την 8η θέση στο διαγωνισμό.

Με το που βγαίνει από το στάδιο, θα του μιλήσω. Δεν έχω κανέναν άλλον δημοσιογράφο να με βοηθήσει στις ερωτήσεις, Πρέπει μόνος μου να αντιληφθώ την ψυχολογία του, και αναλόγως να ρωτήσω. Ευτυχώς αμέσως φροντίζει να μου δείξει τα συναισθήματα του. Είναι απόλυτα ικανοποιημένος, χάρηκε που ένα τραγούδι με ελληνικό στίχο κατέκτησε την συγκεκριμένη θέση.

Είναι οι δικαιολογίες που επιφέρει κάθε αποτέλεσμα αν δεν είσαι πρώτος ή έχει δίκιο; Μπορεί και τα δυο, όπως και να έχει ο Γιώργος νοιώθει πολύ καλά. Τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής θα τον σηκώσουν στα χέρια και θα τον πετάνε λίγο πιο ψηλά φωνάζοντας ΟΡΑ. Τα παρασκήνια μιας τέτοιας βραδιάς είναι πάρα πολλά, άδύνατο να καταγραφούν όλα… Αλλά οι πανηγυρισμοί της ελληνικής αποστολής καταγράφονται!

Μέσα στο πούλμαν μαθαίνουμε και την βαθμολογία μας στον ημιτελικό. Εκεί είχαμε έρθει δεύτεροι με 133 βαθμούς. Πρώτο ήταν το βέλγιο ενώ αμέσως μετά ακολούθησε η Ισλανδία με 123 βαθμούς.

Στο ξενοδοχείο τον περιμένουνε οι Έλληνες δημοσιογράφοι. Οι ξένοι θα μπερδευτούν νομίζοντας ότι κατέφθασε η νικήτρια, καθώς πάνω του έπεσαν πολλές κάμερες. Μόνο που ήταν οι ελληνικές και που να γνωρίζουν πόση σημασία έχει για εμάς στην Ελλάδα αυτός ο θεσμός.

Αφού μιλήσει, χαλαρώσει λίγο με τους υπόλοιπους συντελεστές θα πάει στο δωμάτιο του να ξεκουραστεί, καθώς ήταν αρκετά κουρασμένος. Το ίδιο θα κάνει και η Ρίκα Βαγιάνη, η οποία διασκέδασε με το παραπάνω την συμμετοχή της στην φετινή ελληνική αποστολή.

Άλλωστε αύριο το πρωι έχει να ξυπνήσει και πάλι νωρίς, αυτή τη φορά όμως για να εγκαταλείψει την εμπειρία και να επιστρέψει στην πατρίδα.

READ more