Γ. Λούκας – S. Mike: Τι δηλώνουν λίγες εβδομάδες πριν την ημιτελική αναμέτρηση;

Ο Γιώρκας Λούκας και ο Stereo Mike σε συνέντευξη που παραχώρησαν στο περιοδικό ”HELLO”, μίλησαν για τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision και τα συναισθήματα που τους προκαλεί αυτή. Ποιοι είναι όμως, ο Λούκας και ο Stereo Mike, που θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα φέτος; Ο μεν πρώτος είναι ο νικητής του ”X – factor 1” και ο δεύτερος, καθηγητής στο Πανεσπιστήμιο Γουέστμινστερ του Λονδίνου, ενώ το ολοκληρωμένο του όνομα είναι Μιχάλης Έξαρχος.

Τι πιστεύει ο Λούκας για το ”Watch my dance”; ”Προφανώς ο συνδυασμός της ραπ με το ζεϊμπέκικο είναι μία μουσική καινοτομία, άρα κι ένα ρίσκο. Πολλές φορές είναι λίγο δύσκολο να δεχθεί τέτοιες καινοτομίες το αφτί.”

Η φετινή, ήταν μια χρονιά, που όλοι οι συμμετέχοντες δεν μετρούσαν πολλά χρόνια στη δισκογραφία, μ’ εξαίρεση τον Stereo Mike… Τι λέει ο Λούκας γι’ αυτό; ”Πάνω – κάτω, όλοι οι τραγουδιστές είμαστε στον ίδιο παρονομαστή. Προσπαθήσαμε! Νομίζω πως θα χαιρόμουν όποιος και να κέρδιζε εκείνη τη βραδιά.”

Ενώ ο Stereo Mike, δήλωσε – μιας και νωρίτερα συζητούσαν για την εμφάνιση της Λένας Αρώνη: ”Θέλω να επανέλθω στο θέμα που δημιουργήθηκε με την Λένα Αρώνη και την ΕΡΤ. Μην ξεχνάμε το υλικό που είχαμε. Πέρα από ό,τι έχει ειπωθεί για την βραδιά, η Λένα είναι αξιολογότατη κι υπήρχαν πολύ όμορφα μουσικά πράγματα. Ας μείνουμε στην ουσία κι όχι στο οπτικό μέρος. Ας επικεντρωθούμε εκεί!”

Τι ακριβώς, κατά την γνώμη του Λούκα, θέλει να δείξει το ταργούδι; ”Με αυτό το κομμάτι θέλαμε να δείξουμε τι συμβαίνει στην Ελλάδα! Πέφτουμε και ξανασηκωνόμαστε! Αυτό λένε οι στίχοι!”

Και τι πιστεύει ότι προσθέτει στην καριέρα ενός τραγουδιστή η συμμετοχή του στην Eurovision; ”Για ‘μένα η Eurovision είναι το δεύτερο σημαντικό σκαλοπάτι που ανεβαίνω μετά το X- factor, το οποίο μπορεί να ανοίξει δρόμους, να χαρίσει εμπειρίες κι ευκαιρίες. Και σίγουρα, το να εκπροσωπείς την χώρα σου, δεν είναι ούτε απλό ούτε εύκολο!”

Ο Stereo Mike είπε: ”Εγώ πιστεύω πως κάθε τι είναι πώς θα το διαχειριστείς. Είναι ένας διαγωνισμός. Σαφώς χαρίζει δημοσιότητα. Στην περίπτωσή μου, με παρουσιάζει και σ’ ένα άλλο κοινό, πέρα από το εναλλακτικό που έχω.”

Ποια θα είναι η επόμενη μέρα από την Eurovision;
Λούκας: ”Η Κυριακή!”
S. Mike: ”Σίγουρα την επόμενη μέρα και οι δύο θα ταξιδεύουμε. Αυτό που σκέφτομαι είναι τα συναισθήματα που θα έχουμε κατά τη διάρκεια αυτής της πτήσης. Θα είμαστε χαρούμενοι για το κομμάτι μας απλώς ή θα είμαστε υπερβολικά χαρούμενοι γιατί θα έχουμε κερδίσει;”

Διάβασε περισσότερα στο ”HELLO” που κυκλοφορεί!

Read More

And More