Γ. Παπαδάκης : “Σας καλοσωρίζω σε μία νέα προσπάθεια που στόχο έχει την ενημέρωση και την ψυχαγωγία…”

Κάθε αρχή και δύσκολη ; Ναι, κι ,όμως, ακόμα και μετά από είκοσι ολόκληρα χρόνια και αφού έχεις γευτεί την επιτυχία σε… γενναίες δόσεις, δεν σταματάς να έχεις άγχος ! Κάθε φορά που κάτι καινούργιο ξεκινά, κάθε φορά που καλείσαι να δώσεις το πρώτο σου ραντεβού με τον κόσμο, το… καρδιοχτύπι της έναρξης είναι το ίδιο. Ισως να είναι λιγάκι πιο… έμπειρο, αλλά στην ουσία είναι ίδιο !

Αυτό ακριβώς κατάλαβα νωρίτερα, όταν θέλησα να δω την πρεμιέρα του Γιώργου Παπαδάκη, όχι πια με το…θρυλικό, “Καλημέρα Ελλάδα”, αλλά μέσα από το “Πρωινό ΑΝΤ1” !

Ο γνωστός δημοσιογράφος βγήκε στον αέρα του ΑΝΤ1 και δεν είχε… αέρα, όπως όλοι θα περίμεναν ! Ηταν αγχωμένος και τρακαρισμένος, ενώ υπηρξαν στιγμές που η φωνή του έτρεμε !

“Κάποτε έλεγα Καλημέρα Ελλάδα, από σήμερα θα λέω καλημέρα κυρίες και κύριοι στο καινούριο πρωινό του ΑΝΤ1!”, είπε ο δημοσιογράφος με μία νοσταλγική και αγαπησιάρικη διάθεση για όλα αυτά τα χρόνια που πέρασαν με το “Καλημέρα Ελλάδα” στην πρωινή ζώνη του καναλιού του Αμαρουσίου και συνέχισε, προσπαθώντας να περιγράψει το τι ακριβώς θα είναι αυτό το… fresh και ενιαιο “Πρωινό ΑΝΤ1” που προσπάθησαν να στήσουν φέτος οι Αντεννικοί, τολμώντας να αλλάξουν συνήθειες και… τηλε-παραδόσεις όχι απλά χρόνων, αλλά… δεκαετιών !

“Σας καλοσωρίζουμε σε μια καινούρια προσπάθεια που θα έχει στόχο την ενημέρωση και την ψυχαγωγία. Την ενημέρωση θα την αναλάβουμε εμείς, την ψυχαγωγία κάποιοι άλλοι. Χωρίς να σημαίνει ότι δεν θα βάλουμε τα δυνατά μας για να μην κάνουμε πιο μαύρη τη ζωή μας, γιατί μαύρη είναι σαν το σακάκι μας, αλλά εγώ αποφάσισα να το παίξω λιγάκι πιο αισιόδοξος. Γι’ αυτό πέταξα το πένθιμο ντύσιμο της γραβάτας”!

Αμέσως μετά ο Γιώργος Παπαδάκης φρόντισε να μας… συστήσει τους νέους συνεργάτες του, αλλά και να μας… ξεναγήσει στο πλατό της εκπομπής, το οποίο έχει στηθεί με εντελώς διαφορετικό τρόπο απ ΄ότι ήταν στημένο όλα αυτά τα χρόνια το “Καλημέρα Ελλάδα”.

Ετσι, το πλατό του… κόκορα της πρωινής ζώνης, είναι χωρισμένο σε τρία τμήματα Το πρώτο αποτελείται από ένα στρογγυλό τραπέζι, χώρο εργασίας τον ονόμασε ο παρουσιαστής. Το δεύτερο είναι ένα μεγάλο video wall για τις συνδέσεις και το τρίτο το κλασικό ορθογώνιο τραπέζι για τις συζητήσεις με τους καλεσμένους.

Τέλος, οι φετινοί συνεργάτες του Γιώργου Παπαδάκη είναι οι : Ντόρα Κουτροκόη, Χριστίνα Τσόκρη και Ντίνος Σιωμόπουλος.

Read More

And More