Γ. Παπαμιχαήλ στο TL!fe: “Προσπαθώ να κρατάω την μνήμη της Αλίκης ζωντανή”

Είμαι πολύ συγκινημένος και κάθε χρόνο έχω τα ίδια ανάμεικτα συναισθήματα για τη μητέρα μου. Προσπαθώ πάντα να κρατάω ζωντανή την μνήμη της“, αναφέρει ο Γιάννης Παπαμιχαήλ στο TL!fe. Η σχέση που είχε με την Αλίκη ήταν αναμφισβήτητα πάρα πολύ δυνατή και ο χαμός της του στοίχισε πολύ. “Μετά το θάνατο της μητέρας μου ένιωσα να χάνω τη γη κάτω απ’ τα πόδια μου”, είχε δηλώσει σε παλαιότερή του συνέντευξη ο Γιάννης.

Η Αλίκη ήταν γι’ αυτόν και μητέρα και πατέρας. Τα συναισθήματά του αυτά προσπάθησε να τα εκφράσει μέσα από το πρώτο του βιβλίο με τίτλο “Έχω ένα μυστικό”, που ήταν αφιερωμένο στην μητέρα του. “Έκλεισα τα μάτια και ονειρεύτηκα όσα η ίδια, ξαπλωμένη στο κρεβάτι της, πολλά βράδια μου αφηγούνταν ή μου διάβαζε από διάφορε σημειώσεις που κρατούσε”, γράφει ο Γιάννης στο βιβλίο του. “Ναι, η Αλίκη για τους ξένους ήταν η “απλησίαστη” σταρ, για μένα όμως, το γιο της, ήταν η πιο γλυκιά και συμπονετική μάνα. Και η ζωή της έμοιαζε από τη μία με αρχαίο δράμα, αλλά από την άλλη είχε όλα εκείνα τα στοιχεία που την κάνουν παραμύθι. Όπως το παραμύθι της Αλίκης στη χώρα των θαυμάτων…”, συνεχίζει ο ίδιος.


Αυτό το παραμύθι πολύ σύντομα θα πάρει συνέχεια, αφού ο Γιάννης ετοιμάζει το δεύτερο βιβλίο του και πιάνει την ιστορία από εκεί που την άφησε. Ο τίτλος του νέου βιβλίου θα είναι “Τόσο κοντά, τόσο μακριά” και θα μιλά για την ζωή του μετά τον θάνατο της Αλίκης. Το μόνο σίγουρο σύμφωνα με τον Γιάννη είναι πως θα έχει πολλές αποκαλύψεις και αναμένεται να κυκλοφορήσει του χρόνου.

Μέχρι τότε, ετοιμάζει κάποιες εκθέσεις αφιερωμένες στην μνήμη της μητέρας του. “Για να κρατήσουμε ζωντανή την μνήμη της και για να την γνωρίσουν ακόμη κι όσοι δεν την ξέρουν“, εξηγεί ο Γιάννης στο TL!fe. Οι εκθέσεις θα κινηθούν στο ίδιο στυλ με την έκθεση αντικειμένων και φωτογραφιών από τον θεατρικό κόσμο της Αλίκης Βουγιουκλάκη στην “Αθηναϊδα”.

H Αλίκη σε διάφορες ηλικίες του Γιάννη, του παιδιού που η γέννησή του της έδωσε την ευτυχία όπως η ίδια δηλώνει στο σπάνιο βίντεο που θα δεις παρακάτω…

Read More

And More