Γ. Στάνκογλου: “Κάνω ό,τι μου ζητήσει η γυναίκα μου!”

Ο Γιάννης Στάνκογλου που φέτος θα υπακούει στις εντολές τις γυναίκας του, Αλίκης Δανέζη καθώς εκείνη θα σκηνοθετεί την παράσταση, Festen που πρωταγωνιστεί, μίλησε στην εφημερίδα Πρώτο θέμα.

Ο ηθοποιός δεν εφησυχάζεται εύκολα και έχει ανάγκη να ανακαλύπτει συνεχώς τον εαυτό του, “Ναι, ζούμε σε μια κοινωνία που υπάρχει ο μόνιμος φόβος να μη γίνεις αρεστός και έτσι ακολουθείς τα μοτίβα ζωής που σου επιβάλλουν. Αυτός είναι και ο σκοπός του ήρωα που υποδύομαι, η ελευθερία. Κι εγώ αυτή τη στιγμή θα μπορούσα κάλλιστα να παίζω σε ένα μεγάλο θίασο και να μην πάρω το ρίσκο ένος μονόλογου. Αλλά νιώθω την ανάγκη να κάνω να κάτι για μένα.”

Η σύζυγος του δηλώνει πως είναι δύσκολο για έναν ηθοποιό να παίζει χωρίς καθρέφτη στη σκηνή. Εκείνος, όμως επαναλαμβάνει τις λέξεις “όραμα”‘ και “ανάγκη”… Μα δεν είναι σημαντικό να γεμίσει και το θέατρο; “Δεν κάνω θέατρο για τα εισιτήρια. Κάνουμε μια δουλειά που, αν δεν αναλάβεις το ρίσκο, δεν υπάρχει λόγος να την κάνεις. Βασικά ζούμε σε μια κοινωνία που δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει. Μπορεί να φάω τα μούτρα μου, αλλά τουλάχιστον θα έχω καταθέσει την απόψη μου. Φυσικά και θέλουμε το χειροκρότημα – είναι μεγάλη χαρά. Αλλά και η αποτυχία μέρος της ζωής είναι. Δεν γίνεται να αρέσει σε όλους. Κάτι ύποπτο συμβαίνει αν όλοι σε συμπαθούν.”

Ποιο είναι το μυστικό της συνεργασίας μιας συνεργασίας μεταξύ ενός ζευγαριού; “Κάνω ό, μου ζητήσει!”

Read More

And More