“Game of Thrones”: Βαφτίζουν τα παιδιά τους με τα ονόματα των ηρώων της σειράς!

Τι θα λέγατε αν σε λίγα χρόνια ο συμμαθητής του γιου σας λεγόταν Ρομπ, Μπραντ, Τζόφρι ή… άρχοντας των Κρεμμυδιών; Ο παγκόσμιος εθισμός με τη σειρά του HBO «Game of Thrones» «γεννά» πλέον τα πρώτα μωρά που έχουν δανειστεί το όνομά τους από τη σειρά φαινόμενο! Η επική επιστροφή της σειράς στις ΗΠΑ, που συμβαίνει σε αντίθεση με το κεντρικό σύνθημά της («The winter is coming») όταν ο χειμώνας αρχίζει πια να μας αποχαιρετά, επαναφέρει τη συζήτηση για το τηλεοπτικό φαινόμενο.

Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά του Αμερικανικού Οργανισμού Κοινωνικής Ασφάλισης, 146 κοριτσάκια που γεννήθηκαν το 2012 ονομάστηκαν από τους γονείς τους «Καλίσι», όπως είναι η προσωνυμία της δυναμικής ηρωίδας της σειράς, δρακομαμάς Ντενίρις Ταργκάριεν, που ενσαρκώνει η Εμίλια Κλαρκ, ενώ επιπλέον 21 κοριτσάκια ονομάστηκαν… Ντενίρις, προτιμώντας το κανονικό όνομα της ηρωίδας.

Η επιστροφή του «G.ο.T.» με μια νέα, τέταρτη σεζόν γεμάτη ίντριγκες, μάχες με σπαθιά και παθιασμένες ερωτικές περιπτύξεις κατάφερε πριν από δύο Κυριακές να γίνει το θέμα με τις περισσότερες σχετικές αναρτήσεις στο τουίτερ, ήταν η πιο δημοφιλής αναζήτηση στο Google, ενώ προκάλεσε το «κρασάρισμα» της υπηρεσίας streaming HBO Go.

Το δεύτερο επεισόδιο της σειράς, που στη χώρα μας προβάλλεται από τη NOVA με 48 ώρες διαφορά, αλλά και από τον ΣΚΑΪ (με δύο σεζόν διαφορά) και σημαδεύεται από μια τεράστια ανατροπή σαν αυτές στις οποίες ο συγγραφέας George R.R. Martin μας έχει συνηθίσει, σημείωσε ρεκόρ τηλεθέασης στην Αμερική με 8,2 εκατ. τηλεθεατές, ξεπερνώντας το φινάλε των θρυλικών «Sopranos».

Λίγο πριν το 3ο επεισόδιο του φετινού 4ου κύκλου βγει στον αέρα, η μάχη για τις διαρροές (spoilers) στο Facebook έχει ξεκινήσει. Αυτήν τη στιγμή μόνο τρία άτομα στον κόσμο γνωρίζουν ποιος θα είναι τελικά εκείνος που θα καθίσει στον πολυπόθητο θρόνο καθώς ο συγγραφέας εμπιστεύτηκε στους παραγωγούς της σειράς, DB Weiss and David Benioff, το τέλος της επικής του ιστορίας, ώστε να εξασφαλίσει πως ακόμη κι αν εκείνος δεν είναι πια σε θέση να γράψει τις τελευταίες γραμμές της, οι τηλεθεατές να μάθουν το φινάλε.

Read More

And More