Γάμος Φιλίππου – Νίνα Φλορ: «Θρίλερ» με την τιάρα της Φρειδερίκης – Η ιστορία του χαμένου στέμματος

Ο πρώτος «βασιλικός» γάμος στη Μητρόπολη Αθηνών μετά από 57 χρόνια θα πραγματοποιηθεί σήμερα! Ο Φίλιππος και η αγαπημένη του Νίνα Φλορ θα παντρευτούν σήμερα Σάββατο 23 Οκτωβρίου στις 5 μ.μ. στην ιστορική Μητρόπολη Αθηνών, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερωνύμου. 

Παράδοση στους βασιλικούς γάμους είναι να χρησιμοποιούνται βαρύτιμες τιάρες. Και μια από αυτές θα φορέσει η νύφη Νίνα Φλορ. Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Αλέξη Μίχα στην On Time, αν και επικρατέστερο διάδημα είναι η τιάρα Antique Corsage, υπάρχει και δεύτερη εναλλακτική, πολύ πιο εντυπωσιακή.

Διάβασε επίσης: Φίλιππος – Νίνα Φλορ: Σήμερα ο γάμος της χρονιάς στη Μητρόπολη Αθηνών- Όλες οι λεπτομέρειες

Η ιστορία της «χαμένης» τιάρας

Η αγαπημένη διαμαντένια τιάρα της Φρειδερίκης που για πολλά χρόνια θεωρούνταν εξαφανισμένη και έλκει την καταγωγή της από τη δυναστεία των Ρομανόφ. 

Το εξαφανισμένο για περισσότερο από μισό αιώνα βαρύτιμο κόσμημα ήταν αυτό που αγαπούσε η Φρειδερίκη πιο πολύ απ’ όλα. Η πρώτη φορά που εμφανίστηκε το στέμμα ήταν στα τέλη του 19ου αιώνα από τη βασίλισσα Σοφία, μητέρα του βασιλιά Παύλου. Μετά το θάνατό της, για μικρό χρονικό διάστημα, το διάδημα ήταν στην κατοχή της κόρης της Ελένης, βασίλισσας της Ρουμανίας, και το 1938 ο τότε διάδοχος Παύλος αφού το αγόρασε από τη θεία του, το χάρισε στη σύζυγό του Φρειδερίκη, η οποία το φόρεσε πρώτη φορά την ημέρα του γάμου της με τον Παύλο.

Η τελευταία φορά που η Φρειδερίκη εμφανίστηκε με την αγαπημένη της τιάρα ήταν στον γάμο του Κωνσταντίνου με την Άννα-Μαρία. Έκτοτε η τιάρα δεν εμφανίστηκε ποτέ και οι φήμες έλεγαν πως μετά την αποχώρηση της ελληνικής βασιλικής οικογένειας από την Ελλάδα, η Φρειδερίκη την είχε πουλήσει στον οίκο Christie’s. Ποτέ όμως δεν το είχε φορέσει η νύφη της Άννα- Μαρία. Από την ημέρα του γάμου της με τον Κωνσταντίνο το 1964 η Άννα Μαρία είχε φορέσει τα περισσότερα κοσμήματα που ανήκαν στην τότε βασιλική οικογένεια, εκτός από αυτή την τιάρα.

Τα σενάρια όμως πήραν τέλος το Ιανουάριο του 2012 στο παλάτι της βασίλισσας της Δανίας όταν εμφανίστηκε φορώντας το η Marie Chantal.

Το μυστήριο όμως παραμένει για το που ήταν το κόσμημα της πρώην βασιλικής οικογένειας εδώ και σχεδόν 50 χρόνια και γιατί δεν το φόρεσε ποτέ η σύζυγος του Κωνσταντίνου Άννα Μαρία.

Read More

And More