Γάμος σαν παραμύθι! Ένα βιβλίο και ένα δαχτυλίδι γέννησαν ένα μεγάλο έρωτα

Βγαλμένη από παραμύθι μοιάζει να είναι η ρομαντική ιστορία αγάπης του σχεδιαστή κοσμημάτων Νικόλα Παπαζήση και της στιχουργού (και οικονομολόγου) Μαρίνας Γεωργίου. Το ζευγάρι γνωρίστηκε τυχαία, μέσω του συγγραφέα Κώστα Κρομμύδα και της έρευνας που έγινε για το βιβλίο του Ουρανόεσσα. Γρήγορα τους χτύπησε όμως, το βέλος του έρωτα και οι δυο τους έφθασαν ως τα σκαλιά του Δημαρχείου!

Ο γάμος έγινε το περασμένο Σάββατο στο Δημαρχείο Αμαρουσίου, με κουμπάρους -μάρτυρες τους καλούς τους φίλους Κώστα Κρομμύδα, Μαρίνα Γιώτη και φυσικά την μικρή Βαΐα… με την εγκυμονούσα νύφη να λάμπει από ευτυχία και τον γαμπρό να μην την αφήνει λεπτό από την αγκαλιά του!

Πώς ξεκίνησε, όμως, αυτός ο τόσο ξεχωριστός έρωτας;

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή! Μια τυχαία συνάντηση του Κώστα Κρομμύδα με τον fashion jewelry designer Νικόλα Παπαζήση ήταν αρκετή για να ξεκινήσει η συνεργασία και η μετέπειτα φιλία τους. Οι δυο τους αποφάσισαν να δημιουργήσουν για την κυκλοφορία του βιβλίου “Ουρανόεσσα” ένα δαχτυλίδι -μύησης, εμνευσμένο από την ιστορία του μυθιστορήματος. Πριν ξεκινήσει όμως, ο σχεδιασμός του δαχτυλιδιού, ο Νικόλας ζήτησε κάποιες πληροφορίες για το πώς θα έπρεπε να είναι και τότε ο συγγραφέας τον παρέπεμψε στην Μαρίνα Γεωργίου που τον βοηθούσε εκείνη την περίοδο στην έρευνά του. Η Μαρίνα, άλλωστε, ήταν αυτή που συγκέντρωσε τις πληροφορίες για τα δαχτυλίδια μύησης που χρησιμοποιούσαν στη θρησκεία των Καβείρων (όπως αναφέρεται και στο βιβλίο). Τα συγκεκριμένα δαχτυλίδια ήταν ιδιαίτερα στην αρχαιότητα και η εκτενής έρευνα ήταν πολύ σημαντική για την ομάδα του συγγραφέα.

Χωρίς να γνωρίζονται, λοιπόν, ο Νικόλας και η Μαρίνα είχαν την πρώτη τους επαγγελματική συνάντηση για το συγκεκριμένο project. Όταν μάλιστα, ξεκίνησαν για το ραντεβού τους, ούτε που φαντάζονταν τι θα ακολουθούσε… Ο έρωτάς τους ήταν κεραυνοβόλος, οι συναντήσεις τους διαδέχονταν η μία την άλλη και το πάθος και η αγαπή τους για τη δουλειά τους έφεραν ακόμη πιο κοντά.

Και καθώς περνούσε ο καιρός, ο έρωτας μεγάλωνε όλο και περισσότερο… οδηγώντας τους ως το γάμο. Το ζευγάρι, μάλιστα περιμένει τώρα με ανυπομονησία το πρώτο του παιδί και κάνει κοινά σχέδια και όνειρα για το μέλλον.

Τέλος, να σου πω πως η Μαρίνα Γεωργίου ήταν εκείνη που έγραψε τους στίχους για το ραγούδι του βιβλίου Ουρανόεσσα, όπου εξυμνείται ουσιαστικά ο ρόλος του δαχτυλιδιού και μιλά για τον απόλυτο έρωτα, χρησιμοποιώντας τα “προφητικά” αν μπορούμε να πούμε λόγια…

“Όρκος σιωπής κρυμμένος
σ’ ένα δαχτυλίδι
Θεοί και άνθρωποι
σ’ αυτό συνομοτήσαν

Κύκλος στον χρόνο το
δικό μου το ταξίδι
Τα δυο μισά του,
συναντήθηκαν και κλείσαν”

Να ζήσουν!

Read More

And More