Γεράσιμος Γεννατάς για Δημήτρη Λιγνάδη: «Είναι η ευτέλεια της ύπαρξής μας όλα αυτά»

Με αφορμή τη συμμετοχή του στη νέα τηλεοπτική σειρά του Open, ο Γεράσιμος Γεννατάς μίλησε στην κάμερα του Open Weekend και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο κίνημα #metoo αλλά και την απόφαση του εισαγγελέα για τον Δημήτρη Λιγνάδη ο οποίος παρότι κρίθηκε ένοχος για δυο βιασμούς, αφέθηκε ελεύθερος μέχρι το Εφετείο.

«Δε ξέρω αν πρέπει να είμαστε ευγενικοί με ένα πράγμα που είναι απάνθρωπο. Εμείς γιατί να είμαστε πολιτισμένοι και ευγενικοί με ένα πράγμα που είναι απάνθρωπο.

«Κανείς δε θα ασχοληθεί με αυτό που λέμε αλλά με τον τρόπο που το λέμε. Σε λίγα χρόνια οι άνθρωποι δε θα αξίζουμε τίποτα. Δε θα αξίζει η ζωή μας τίποτα. Όλο αυτό που έχει γίνει με το κίνημα #metoo είναι θέμα της κοινωνίας και όχι του κλάδου μας. Είναι ένα θέμα που έχει να κάνει με μια πτυχή, μια έκφανση της κοινωνικής μας ζωής. Θεωρώ ότι σε όλους τους χώρους συμβαίνουν τα ίδια απλώς τώρα βρήκαμε μια πάρα πολύ ωραία καραμέλα και την πιπιλάμε» είπε αρχικά ο Γεράσιμος Γεννατάς και συνέχισε σχολιάζοντας την απόφαση για τον Δημήτρη Λιγνάδη,

«Πάντα ήμουν υπέρ των αδυνάτων, υπέρ των παθόντων, υπέρ αυτών που κάτι έχουν πάθει. Ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί. Λυπάμαι πολύ που τα συζητάμε αυτά, λυπάμαι πάρα πολύ. Λυπάμαι πολύ για εκεί που βρισκόμαστε σαν άνθρωποι. Δε μπορώ ούτε καν να αστειευτώ. Δεν είναι αστεία αυτά τα πράγματα. Είναι ευτέλεια της ύπαρξής μας. Αυτό διακυβεύεται. Αυτά τα χρόνια, ειδικά τα 10-15 χρόνια, διακυβεύεται η ουσία της ύπαρξής μας… Ντρέπομαι με όλα αυτά που συμβαίνουν».

Read More

And More