Για μια πιο ηθική και γενναιόδωρη μόδα! Η Νατάσα Αθανασιάδου, υποψήφια στα Greek International Women Awards (GIWA)

Για μια πιο ηθική και γενναιόδωρη μόδα! Η Νατάσα Αθανασιάδου, υποψήφια στα Greek International Women Awards (GIWA) | tlife.gr

Η κοινωνική επιχειρηματίας στο χώρο της ηθικής μόδας (ethical fashion), Νατάσα Αθανασιάδου με δραστηριότητα σε Λονδίνο, Γερμανία, Αμερική, Καναδά, Ελλάδα και Κύπρο έχει προταθεί στα Greek International Women Awards (GIWA), έναν θεσμό που αναδεικνύει και επιβραβεύει τις επαγγελματικά καταξιωμένες Ελληνίδες παγκοσμίως, στην κατηγορία Social Responsibility.

Με βασικό στόχο την καθιέρωση της ηθικής, βιώσιμης και γενναιόδωρης μόδα ως την μοναδική μας επιλογή στην παγκόσμια κοινωνία του αύριο, και πίστη ότι η μόδα είναι μια άμεση και πανίσχυρη δύναμη για θετική αλλαγή στον κόσμο, η Νατάσα Αθανασιάδου κατασκεύασε την πρώτη “γενναιόδωρη” τσάντα παγκοσμίως (www.generationgenerous.com).

Χάνοντας τη μητέρα της, σχεδιάστρια μόδας, από καρκίνο στα 22 απέρριψε την πρώτη της δουλειά στον επενδυτικό-τραπεζικό τομέα και ξεκίνησε να δουλεύει στον χώρο της μόδας. Μετά από μια δεκαετία απασχόλησης στην κοινωνικά και περιβαλλοντικά ανέυθυνη «Fast-Fashion», η Νατάσα αποφάσισε να ασχοληθεί με την κοινωνική επιχειρηματικότητα και να συμβάλει στο τέλος της ανήθικης μόδας μέσα από μια σειρά προϊόντων και υπηρεσιών που σκοπό έχουν να εισαγάγουν μια πιο συνειδητή, «γενναιόδωρη» και αξιακά εμπλουτισμένη μόδα στη διάθεση κάθε καταναλωτή.

Έχει παρουσιάσει το έργο της σε πολυάριθμες εκδηλώσεις ανα τον κόσμο αναλύοντας τη γενναιοδωρία στη μόδα και πώς μπορούμε με τις καταναλωτικές μας επιλογές όλοι να συμβάλλουμε στο να αλλάξει ριζικά ο τρόπος που λειτουργεί όχι μόνο η βιομήχανία της μόδας αλλά και άλλες ρυπογόνες και γεμάτες κοινωνικές ανισότητες και εκμετάλευση βιομηχανίες. Πρόσφατα ήταν ομιλήτρια στο TedxRhodes 2017, καθώς και έχει βρέθεί ως φιναλίστ σε διάφορους διαγωνισμούς, με την δουλειά της να παρουσιάζεται σε ιστιόσελίδες πως το Fortune, People και Cosmopolitan UK σαν ένα καινοτόμο επιχειρηματικό μοντέλο. Πρόσφατα συμμετέχει ως Social Innovation Practitioner στο Ευρωπαικό πρόγραμμα NEMESIS του Horizon2020 με 15 άλλους οργανισμούς ανά την Ευρώπη με στόχο την σχεδίαση και εφαρμογή νέων μοντέλων εκμάθησης δεξιότητων κοινωνικής καινοτομίας σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε σχολεία της Ευρώπης. Ξεκίνησε και ηγήθηκε στην Ελλάδα του παγκόσμιου κινήματος Fashion Revolution για διάστημα τριών ετών. Είναι Fellow στο Salzburg Global Seminar και σήμερα διοικεί μια εξειδικευμένη συμβουλευτική εταιρία με έδρα το Λονδίνο, όπου βοηθάει και συμβουλεύει γνωστά fashion brands και επιχειρήσεις στο πώς να δημιουργήσουν και να κατασκευάσουν περισσότερο ηθικά, βιώσιμα και γενναιόδωρα προϊόντα μόδας. Είναι κάτοχος πτυχίου MPhil in Business του Πανεπιστημίου του Cambridge και BSc in Management Systems Science του Cass Business School.

Για όποιον επιθυμεί να στηρίξει την ίδια και το έργο της, μπορεί να ψηφίσει πατωντας εδώ

Η ψηφοφορία είναι έως τις 31 Οκτωβρίου 2017.

Περισσότερα links:

http://greekinternationalwomenawards.com

http://www.generationgenerous.com

https://www.linkedin.com/in/natashaathanasiadou/

Κράτα το

READ more