Γιάνης Βαρουφάκης – Δανάη Στράτου: Βραδινή έξοδος στο Ηρώδειο! [pics]

Ο Γιάνης Βαρουφάκης και η Δανάη Στράτου αποφεύγουν όσο μπορούν τα κοσμικά events και δίνουν το παρών μόνο σε ιδιαίτερες εκδηλώσεις. Ο πρώην Υπουργός και η εικαστικός σύζυγός του είναι και οι δύο λάτρεις της τέχνης και τις περισσότερες φορές ο φωτογραφικός φακός έχει απαθανατίσει το διάσημο ζευγάρι σε θεατρικές παραστάσεις ή ξεχωριστές συναυλίες. Το βράδυ του Σαββάτου, μάλιστα, ο Γιάνης Βαρουφάκης και η Δανάη Στράτου παρευρέθηκαν στο Ηρώδειο για να παρακολουθήσουν από κοντά τη συναυλία για τα 80 χρόνια γέννησης του Μάνου Λοΐζου.

Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης τιμά με μία πρωτότυπη μουσική συνάντηση τον αξέχαστο Μάνο Λοΐζο, με αφορμή τη συμπλήρωση των 80 χρόνων από τη γέννησή του.

Η Κ.Ο.Θ. συνάντησε στη σκηνή του Ηρωδείου την κορυφαία ερμηνεύτρια και συνεργάτη του Λοΐζου, Δήμητρα Γαλάνη, έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους τραγουδοποιούς, τον Φοίβο Δεληβοριά, και μία από τις πλέον ξεχωριστές λαϊκές φωνές της χώρας μας, τη Γιώτα Νέγκα, οι οποίοι ερμήνευσαν γνωστά τραγούδια του σπουδαίου δημιουργού σε συμφωνικές διασκευές, αναζητώντας εκλεκτικές συγγένειες με κλασικούς συνθέτες, μέσα από νέες, ανατρεπτικές, ενορχηστρώσεις.

Δες τις φωτογραφίες από την βραδινή έξοδο του Γιάνη Βαρουφάκη και της Δανάης Στράτου:

Το έργο του, άλλοτε αιχμηρό και πολιτικό, άλλοτε ερωτικό και νοσταλγικό, παραμένει ζωντανό και επίκαιρο στη συλλογική μας μνήμη, ένας από τους τελευταίους μεγάλους συνθέτες που όρισαν τον κανόνα του ελληνικού τραγουδιού. Αχ Χελιδόνι μου, Τρίτος Παγκόσμιος, Όλα σε θυμίζουν, Σ’ ακολουθώ, Σεβάχ ο Θαλασσινός, Πρώτη Μαΐου και πολλά ακόμη, επινοούνται εκ νέου και προσφέρονται με μία φρέσκια ματιά δίνοντας μία καινούρια πνοή στο έργο του σπουδαίου μας συνθέτη.

Φωτογραφίες: NDP

Read More

And More