Γιάννης Ιωαννίδης: Ο πολιτικός και αθλητικός κόσμος αποχαιρετά τον κορυφαίο προπονητή – «Ήρωας των παιδικών μας χρόνων»

Σε ηλικία 78 ετών έφυγε από τη ζωή ο κορυφαίος προπονητής Γιάννης Ιωαννίδης η αλλιώς ο «Ξανθός» του ελληνικού μπάσκετ.

Γεννημένος στις 26 Φεβρουαρίου του 1945 ο Γιάννης Ιωαννίδης συνέδεσε την μπασκετική του καριέρα ως αθλητής αποκλειστικά με τον Άρη, στον οποίο αγωνίστηκε από το 1959 μέχρι το 1978. Ως προπονητής, συγκαταλέγεται στους κορυφαίους της Ελλάδας, κατακτώντας συνολικά 12 πρωταθλήματα και έξι Κύπελλα.

Ο Γιάννης Ιωαννίδης άφησε την σφραγίδα του στον μπασκετικό χώρο, ενώ ως πολιτικός υπήρξε βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας από το 2004 μέχρι το 2015 και διετέλεσε Υφυπουργός Πολιτισμού.

«Δεν νομίζω πως ένα άνθρωπος σαν εμένα θα είναι εκτός μπάσκετ. Πιστεύω πως μέχρι να πεθάνω θα είμαι μέσα στο μπάσκετ», δήλωνε ο Γιάννης Ιωαννίδης σε συνέντευξή του στον Νίκο Χατζηνικολάου. 

Ο Γιάννης Ιωαννίδης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών ταλαιπωρημένος με την υγεία του. Άφησε πίσω του τη σύζυγό του, Γιούλα Γκιουζελοπούλου και την κόρη τους, Ελένη – Θεοδώρα.

Η κόρη του άργησε να έρθει στη ζωή τους, γι’ αυτό και της έδωσαν το όνομα Θεοδώρα – Ελένη, αφού τη χαρακτήρισαν σαν «δώρο Θεού» που ολοκλήρωσε την ευτυχία τους. «Αυτό είναι το καλύτερο, το πιο μεγάλο κύπελλο, όλα τα άλλα μοιάζουν… παιδικά μπροστά του», είχε δηλώσεις στο Onsports ο Γιάννης Ιωαννίδης.

Η είδηση για τον θάνατό του σκόρπισε θλίψη στον κόσμο του μπάσκετ, ενώ τον Γιάννη Ιωαννίδη αποχαιρέτησαν εκτός από τους αθλητές και ο πολιτικός κόσμος.

  • Κυριάκος Μητσοτάκης

«Με θλίψη αποχαιρετώ τον Γιάννη Ιωαννίδη. Τον παλαιό βουλευτή και υπουργό της παράταξής μας, αλλά και τον αθλητή και προπονητή που έβαλε τη δική του σφραγίδα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Τα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του», έγραψε στο twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

  • Βαγγέλης Μαρινάκης

  • Δημήτρης Μελισσανίδης

«Με αληθινή οδύνη αποχαιρετώ έναν άξιο άνδρα, μια ξεχωριστή προσωπικότητα του αθλητισμού και της κοινωνίας μας, έναν μεγάλο νικητή, έναν ΦΙΛΟ. Καλό ταξίδι Γιάννη Ιωαννίδη».

 

  • Ντόρα Μπακογιάννη 

«Καλό ταξίδι αγαπημένε μου φίλε. Όλοι σε αποκαλούσαν coach αλλά δεν ήσουν μόνο αυτό. Ήσουν ένας βαθιά συναισθηματικός, ευαίσθητος, δοτικός και πραγματικός φίλος. Ένας φίλος που ήταν πάντα παρών όταν τον χρειαζόσουν. Τον Ισίδωρο και εμένα μας τίμησες με την μακροχρόνια φιλία σου και θα μας λείψεις πολύ. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στη Γιούλα και την αγαπημένη σου κόρη Ελένη-Θεοδώρα», έγραψε η Ντόρα Μπακογιάννη στο instagram

 

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Ντόρα Μπακογιάννη (@dbakoyannis)

 

  • Κώστας Μπακογιάννης

«Ο Γιάννης Ιωαννίδης ήταν ο ήρωας των παιδικών μας χρόνων. Αυτός που μας δίδαξε ότι μόνο οι ομάδες μπορούν να γεννήσουν θαύματα. Αυτός που μας έμαθε να πιστεύουμε σε αυτά. Ένας φίλος που του χρωστάμε πολλά. Καλό ταξίδι “Ξανθέ”», έγραψε στο instagram ο Κώστας Μπακογιάννης.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη • Kostas Bakoyannis • (@kostasbakoyannis)

  • Βασίλης Κικίλιας

«Ο Ξανθός ήταν μεγάλος προπονητής και έφυγε από τη ζωή ως θρύλος…Ήταν αντίπαλος στον Άρη όταν έπαιζα στον Πανιώνιο , στον Ολυμπιακό όταν έπαιζα στην ΑΕΚ. Αγάπησε και αγαπήθηκε όσοι λίγοι στο μπάσκετ. Τελικά έγινε προπονητής μου στην ομάδα της Βουλής. Καλό ταξίδι Γιάννη, σε ευχαριστώ για τις συμβουλές ζωή», έγραψε στο instagram ο Βασίλης Κικίλιας.

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Vassilis Kikilias (@vkikilias)

  • Νίκος Γκάλης

«Έφυγε ο Γιάννης… Ένας σπουδαίος δάσκαλος για το μπάσκετ, ένας πετυχημένος επαγγελματίας, ένας Νικητής. Ζήσαμε μαζί απίστευτες στιγμές χαράς αλλά και κάποιες λιγότερες στιγμές λύπης.

Νιώθω ότι έφυγε ένας δικός μου άνθρωπος, ένα μέλος της ευρύτερης οικογένειάς μου, ένας μεγάλος μου αδερφός. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του, η παρακαταθήκη του Γιάννη Ιωαννίδη στην κοινωνία μας είναι η κληρονομιά που αφήνει πίσω του ένας Πρωταθλητής. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει, καλό ταξίδι φίλε μου…» έγραψε ο Νίκος Γκάλης για τον Γιάννη Ιωαννίδη.

  • Βασίλης Σπανούλης

  • Γιώργος Πρίντεζης

Όπως έγινε γνωστό, η κηδεία του Γιάννη Ιωαννίδη θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12:00 στον Άγιο Ιωάννη Βούλας σε μία τελετή που θα είναι ανοιχτή για τον κόσμο, ενώ την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου θα γίνει η ταφή του στη Θεσσαλονίκη.

Read More

And More