Γιάννης Ιωαννίδης – Συγκινεί ο Παναγιώτης Φασούλας για τον θάνατό του – «Παίρνει ένα κομμάτι της ζωής μας μαζί του»

Θλίψη έχει σκορπίσει στον αθλητικό κόσμο ο θάνατος του Γιάννη Ιωαννίδη.

Ο «ξανθός άγγελος» του ελληνικού μπάσκετ, έπειτα από μια γενναία μάχη που έδωσε με σοβαρό πρόβλημα υγείας, έφυγε τελικά από τη ζωή την Τετάρτη 4/10 σε ηλικία 78 ετών. Ο Παναγιώτης Φασούλας, ο οποίος είχε συνυπάρξει μαζί του επαγγελματικά και ανάμεσά τους είχε αναπτυχθεί μια δυνατή φιλία, μίλησε, εμφανώς συγκινημένος, στο Πρωινό και στον Θάνο Βάγιο εκφράζοντας τη βαθιά του θλίψη γι’ αυτό το δυσάρεστο γεγονός.

«Η απώλεια του Γιάννη Ιωαννίδη, είναι απώλεια της οικογένειάς του, που οικογένειά του εκτός από τη σύζυγό του, τη Γιούλα και τα παιδιά του, είμαστε και όλοι εμείς που συνδέσαμε τη ζωή μας μαζί του, που ήμασταν συνεργάτες, αντίπαλοι, φίλοι. Ζήσαμε ατέλειωτες στιγμές. Ζήσαμε τρομερές στιγμές έντασης και πάθους, και αγαπημένοι, και τσακωμένοι, πανηγυρίζοντας, κλαίγοντας. Πραγματικά αυτό είναι το πιο δύσκολο για όλους.

Είχαμε συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι στο μπάσκετ πια. Παίρνει ένα κομμάτι της ζωής μας μαζί του. Τελευταία φορά που τον είδα, ήταν στην κηδεία του πατέρα μου. Ήταν η τελευταία φορά που τον είδα καλά, πριν τέσσερα χρόνια. Δεν ήταν καλά στην υγεία του ο Γιάννης, είχε διάφορα προβλήματα. Όταν ένας άνθρωπος που έχεις υπάρξει φίλος, τον θεωρείς οικογένειά σου, τελικά φεύγει, είναι συγκλονιστικό. Για μένα τουλάχιστον» ανέφερε αρχικά ο Παναγιώτης Φασούλας.

«Ο Γιάννης Ιωαννίδης ήταν μια εξαιρετική φυσιογνωμία. Ήταν μια περσόνα των γηπέδων. Ήταν κάτι διαφορετικό από όλους. Πρώτη φορά επαγγελματικά βρεθήκαμε στον Ολυμπιακό, μου άλλαξε το νούμερο της φανέλας, από το 13 μου έδωσε το 10. Αναγκαστικά πήγα με τα νερά του, όχι γιατί υπέκυψα στην απαίτησή του, αλλά γιατί σκεφτόμουν “φαντάσου να χάσω και να λέει ότι φταίει το 13 που φοράω”. 

Μου είπε ότι θα φοράω το 10 το καλό. Ήταν πολύ θρησκευόμενος. Έτρεχε πάντα να βοηθήσει όπως νόμιζε, σε όποιον είχε ανάγκη» πρόσθεσε ο Παναγιώτης Φασούλας.

Read More

And More